حمل بار دریایی به عمان
برای حمل بار دریایی به عمان می توان از بندرهای مهم این کشور این عمل را انجام داد. بارهای صادراتی و وارداتی میتوانند با استفاده کانتینرهای ۲۰ فوت و ۴۰ فوت و یخچالی، اوپن تاپ و همچنین به وسیله لنج به این کشور ارسال شوند. از عمده محمولات وارداتی به این کشور میتوان به انواع میوه و تره بار، مواد غذایی، فلزات شامل مس خام، قیر، آسفالت، میلگرد، سیمان و کلینکر اشاره نمود. همچنین علاوه بر موارد فوق این کشور بازار آمادهای برای ارسال خدمات فنی و مهندسی و ماشین آلات نیز دارد. حمل دریایی به عمان از اهمیت بالایی برخوردار است و برای کالاهایی با حجم و وزن بالا با کشتیهای کوچک فله بر، لنج و یا حمل کانتنیری امکان پذیر میباشد.
برای ارسال بار به کشور عمان باید مراحل ارسال را بهخوبی بشناسید تا در مسیر حمل با مشکل روبهرو نشوید. فرقی نمیکند که قصد ارسال بار به عمان از شیراز داشته باشید یا تهران و دیگر شهرها، بهطورکلی برای حمل بار از ایران به عمان باید مراحل زیر را سپری کنید:
- ثبت سفارش (ازطریق گزینه ثبت درخواست و یا تماس تلفنی)
- دریافت مشاوره
- تحویل کالا از کارخانه
- انبارداری (در صورت نیاز)
- صدور بارنامه و انجام امور اداری و گمرکی
- بارگیری کالاها به داخل کشتی
- حرکت کشتی باربری ایران به عمان
- رسیدن کشتیها به مقصد و تخلیه بار
- انجام امور گمرکی و ترخیص بار
مبدا حمل دریایی به عمان بندر شهیدرجائی در بندرعباس است. اگر با فرایند ترخیص کالا آشنایی ندارید کارشناسان ایزیفریت بهترین راه را به شما پیشنهاد میدهند.
بیشتر بدانید:
اگر قصد ارسال کالاهای سنگین و حجیم به عمان دارید یا میخواهید تجارت با این کشور را توسعه دهید و صادرات به عمان داشته باشید، حمل دریایی برایتان مفید است. ارسال دریایی بار به عمان نسبت به روش هوایی هزینه کمتری دارد؛ بنابراین اگر محدودیت زمانی برای ارسال بار ندارید و میخواهید با هزینهای مقرونبهصرفه بارتان را به این کشور ارسال کنید بهتر است به روش دریایی بارتان را به عمان بفرستید. البته باید بدانید که ارسال کالا به روش دریایی مدتزمان بیشتری طول میکشد. حمل بار دریایی به کشور عمان معمولاً از بندرعباس در ایران به بنادر مسقط (سلطان قابوس) و السویق در عمان صورت میگیرد.
برای ارسال بار دریایی به عمان باتوجه به ماهیت و وزن بارتان میتوانید از یکی از روشهای:
- روش حمل فولبار یا FCL
- روش حمل خردهبار یا LCL
- روش حمل فلهای یا Break Bulk
ارسال بار دریایی به عمان همیشه بهصورت کانتینری نبوده و برای ارسال بارهایی مانند گندم، جو، حبوبات، برنج، مصالح ساختمانی، گچ، فسفات و مواردی مشابه به عمان معمولاً از روش فله استفاده میشود. در این روش حمل، بارها بدون آن که بستهبندی شوند در محفظه حمل نگهداری شده و از طریق کشتی به بندر مقصد ارسال میشوند.
بهتر است بدانید که مدتزمان ارسال بار در روش فله نسبت به روش کانتینری کمتر است و معمولاً در این روش حمل بارها در بندرعباس یا بندر جاسک در ایران بارگیری شده و بهطرف بنادر عمان ارسال میشوند.
اگر حجم بار ارسالی شما به اندازه ظرفیت کانتینر استانداری (۲۰ یا ۴۰ فوتی) باشد، بار به صورت FCL فرستاده میشود.
البته ممکن است در مواردی بار کمتر از ظرفیت کانتینر باشد، اما فرستنده مایل باشد کانتینر را به صورت دربستی در اختیار بگیرد. FCL، به طور کلی، به معنای کانتینر دربستی یا فول بار است.
اگر حجم بار ارسالی به عمان کمتر از ظرفیت یک کانتینر باشد، به صورت خرده بار یا گروپاژ فرستاده میشود. به در روش خرده بار حمل کننده، بارهای مشابه را در یک کانتینر بارگیری و پلمپ میکند. طبیعتا ارسال بار به عمان به صورت خرده بار هزینه کمتری برای فرستنده دارد.
حمل بار با لنج یکی از روشهای محبوب برای تجارت و ارسال بار به عمان است. در روش حمل بار لنجی، بار شما توسط صاحبان لنج و ملوانان بدون پرداخت عوارض گمرکی به عمان ارسال میشود. از آن جا که هزینه حمل بار لنجی به دلیل پرداخت نکردن حقوق گمرکی نسبت به سایر روشها پایینتر است در حال حاضر بخش اعظمی از بارهای ارسال شده از ایران به عمان از طریق این روش صورت میگیرد.
نکتهای که باید پیش از استفاده از این روش حمل به آن توجه داشته باشید این است که در این روش حمل معمولاً استانداردهای حملونقل رعایت نشده و جابهجایی بار توسط افراد غیرمتخصص صورت میگیرد؛ بنابراین هیچ تضمینی برای سالم رسیدن بار به مقصد وجود ندارد.
اگر قصد ارسال بار از ایران به عمان دارد باید پیش از حمل بار حتماً برآوردی از هزینه حملونقل داشته باشید تا با دید بازتری برای ارسال بار به این کشور برنامهریزی کنید، هزینهای که برای حمل بار با کشتی به عمان پرداخت میکنید، بستگی به عوامل گوناگونی دارد. اگر میخواهید بهصورت نسبی این هزینه را محاسبه کنید، به موارد زیر توجه کنید:
- نوع بار
- وزن بار
- کانتینر حمل بار
- روش حمل بار
- هزینه مجوزهای گمرکی
- قرارداد اینکوترمز
- بستهبندی
- بیمه
- انبارداری
- بارگیری
- ارزیابی محموله
- دموراژ
یکی از مهمترین موضوعاتی که هنگام ارسال بار دریایی از ایران به عمان باید موردتوجه قرار گیرد توجه به فرایند و مراحل ترخیص بار دریایی در این کشور است. زمانی که بارتان وارد اماکن گمرکی کشور عمان میشود برای خروج از گمرک لازم است مراحلی را انجام دهید، مراحل ترخیص بار دریایی در عمان بهطورکلی شامل موارد زیر است:
در این مرحله باید اسناد و مدارک از قبیل بارنامه، فاکتور تجاری، گواهی مبدا، پکینگ لیست، بیمهنامه، مجوزهای لازم (در صورت نیاز) ارائه شود.
در این مرحله کالا توسط کارشناسان گمرکی عمان بازرسی و در صورت مغایرت نداشتن با قوانین و مقررات این کشور مجوز ترخیص صادر میشود.
پس از صدور مجوز ترخیص، باید نسبت به پرداخت حقوق و عوارض گمرکی اقدام کنید.
در آخرین مرحله پس از پرداخت هزینههای گمرکی، کالا میتواند از گمرک خارج شود.
کشور عمان یکی از مقاصد استراتژیک مهم برای انتقال کالاهای مختلف از طریق لنج، کشتی و غیره می باشد. شهرها و بندر های زیادی در کشور عمان در مجاورت دریای عمان قرار دارد. بنابراین به دلیل تعدد مرز های آبی این کشور حمل و نقل دریایی به عمان یکی از بهترین و به صرفه ترین مسیرهای ارسال کالا به این کشور به شمار می رود.
صحار، المزیونه و منطقه آزاد اقتصادی دقم از جمله مناطق آزاد مهم این کشور می باشد که زیرساخت های خوبی برای جذب سرمایه گذاری در زمینه های مختلف مخصوصا برای ایرانیان دارد.
سوالات متداول
بنادر معروف عمان برای حمل بار کدامند؟
مهمترین بندری هم که از ایران به آنجا بار ارسال می شود بندر صحار می باشد.
مزایای حمل دریایی به عمان چیست؟
بنابراین به دلیل تعدد مرز های آبی این کشور حمل و نقل دریایی به عمان یکی از بهترین و به صرفه ترین مسیرهای ارسال کالا به این کشور به شمار می رود.
ترخیص بار دریایی در عمان چگونه است؟
ارائه اسناد و مدارک – بازرسی کالا – پرداخت حقوق و عوارض گمرکی- خروج کالا از گمرک
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید