
واردات کود کشاورزی
از جمله مهمترین محصولاتی که در صنعت کشاوری مورد استفاده قرار میگیرند کودها هستند. این کودها میتوانند به صورت شیمیایی و یا غیر شیمیایی تهیه شده و به کار گرفته شوند. موضوع مهمی که در ارتباط با این موضوع وجود دارد نیاز کشور در وارد کردن انواع کودها و قرار دادن آنها در حجم مشخص در اختیار کشاورزان است.
ناگفته نماند که همانند هر محصول دیگری واردات کود شیمیایی نیز یک سری قوانین و مقررات خود را دارد که در قالب قوانین ترخیص کالا بیان شده و باید رعایت شوند. اگر شما نیز نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در مورد واردات انواع کود شیمیایی و نکات کلیدی لازم در خصوص این موضوع دارید تا پایان این نوشته همراه ما باشید.

قبل از اینکه به جزئیات کار در مورد واردات کود شیمیایی و ترخیص کود از گمرک بپردازیم بهتر است اطلاعات اولیه در مورد کود، نحوه عملکرد و انواع آن را به دست آوریم. در حالت کلی به هر نوع ماده طبیعی یا غیر طبیعی که حاوی مواد مغذی برای رشد و تقویت گیاهان باشد کود گفته میشود. عموما کودها با اضافه کردن آنها به خاک یا بافت گیاهان مورد استفاده قرار میگیرند. امروزه شاهد انواع مختلفی از کودها با پایه طبیعی و یا تولید شده به روش صنعتی در بازار هستیم. کشاورزان برای داشتن محصولات باکیفیت و همچنین حجم بالا نیاز ضروری به خرید و استفاده از انواع کودها متناسب با نوع محصول و شرایط خود دارند.
هر چند که در کشور خودمان ایران انواع کودهای طبیعی و غیر طبیعی در حال تولید هستند اما کماکان احساس نیاز به واردات کود شیمیایی وجود دارد. علاوه بر تامین حجم مورد نیاز از کودها به کار گیری کودهایی با فرمولاسیونهای جدید و پیشرفته نیز تاثیر به سزایی در کیفیت محصولات نهایی کشاورزان دارد. به همین دلیل واردات کود کشاورزی در مواقع حساس میتواند برای کشاورزان اهمیت بالایی داشته باشد.
از طرفی دیگر در سالهای اخیر مسائل مربوط به تحریمها سبب شده تا شرکتهای تولیدکننده کودهای کشاورزی با برخی محدودیتها در تهیه مواد اولیه مورد نیاز روبرو شوند. بنابراین واردات کود شیمیایی گزینهای کارساز برای پاسخگویی به نیازهای اساسی کشاورزان میباشد. واردات و ترخیص کود شیمیایی تحت نظارت دولت بوده و برخی از شرکتهای بازرگانی میتوانند مراحل لازم در این مسیر را سهولت بخشند.
دولت در زمینه واردات و ترخیص کودهای کشاورزی یک سری قوانین و محدودیتهای خاصی را در نظر گرفته است. به این معنا که افراد فعال در این زمینه تنها مجاز به وارد کردن یک سری از کودهای شیمیایی را دارند. نکته قابل توجه اینکه علاوه بر وزارت صمت و مراجع قانونی کشور، سازمانهای جهاد کشاورزی و دیگر ارگانهای مربوطه محدودیتهای جدی در خصوص واردات کود کشاورزی وضع کردهاند. کسانی که قصد فعالیت در این زمینه را داشته باشند باید قبل از هر کاری برای جلوگیری از از تخلفات قانونی به صورت ناخواسته اطلاعات لازم و کافی را در این زمینه کسب کنند. در ادامه این گفته در زیر لیستی از کودهای مجاز برای ترخیص و وارد کردن آن به کشور را گردآوری کردهایم:
- واردات کودهای حیوانی یا نباتی
- واردات کود آلی و ارگانیک
- کودهای شیمیایی ازت، فسفر، پتاسیم، اوره، کلسیم و منیزیم
- کود بیولوژیکی یا زیستی
- کود کمپوست
- کودهای گیاهی
- کودهای شیمیایی فله ای
- کود بیوفسفات گرانوله
- کودهای کلاته و نانو
- کود سکوسترین
نکته مهم دیگر اینکه هر یک از این کودها کد و تعرفه گمرکی مخصوص خود را دارند که واردکنندگان باید با آنها آشنا باشند. در جدول زیر میتوانید کد تعرفه گمرکی برای ترخیص انواع کودهای کشاورزی را مشاهده کنید:
کود کشاورزی | کد تعرفه گمرکی |
کود های حیوانی یا نباتی | ۳۱۰۱۰۰۰۰ |
کودهای حاوی ازت و اوره | ۳۱۰۲۱۰۰۰ |
کودهای حاوی سولفات آمونیوم | ۳۱۰۲۲۱۰۰ |
کودهای حاوی نیترات آمونیوم و کربنات کلسیم | ۳۱۰۲۴۰۰۰ |
کودهای حاوی سوپر فسفاتها | ۳۱۰۳۱۰۰۰ |
کودهای شیمیایی یا معدنی | ۳۱۰۵۱۰۲۰ |
کودهای حاوی ازت، فسفر و پتاسیم | ۳۱۰۵۲۰۰۰ |
همان طور که گفته شد واردات و ترخیص کودهای شیمیایی برای کشاورزی در ایران با یکسری قوانین و محدودیتهایی همراه است. این قوانین به صورت هماهنگ توسط وزارت صمت و سازمانها و مراجع قانونی کشور مرتبط با کشاورزی وضع شده است. برای اینکه افراد بدون هرگونه دردسر واردات کود کشاورزی خود را انجام دهند باید با تمامی قوانین مربوطه در این حوزه آشنا باشند. قبل از هر کاری باید بگوییم که قوانین مربوط به ترخیص کودها در سالهای اخیر مدام در حال تغییر بودهاند. به این صورت که در سال ۱۳۹۴ قانونی مبنی بر ضروریت دریافت مجوز در مورد واردات کود مورد نظر از سازمان جهاد کشاورزی وجود داشت.
این قانون در سال ۱۳۹۷ با یک سری تغییرات اساسی همراه بود. به این صورت که اجبار برای ثبت سفارش و دریافت مجوز از نهادهای مربوطه برداشته شد. پس برای اینکه در هیچ کدام از مراحل دچار مشکل نشوید باید آیین نامهها و بخشنامههای جدید همان سال با دقت بالایی مطالعه گردد. از دیگر قوانین مهم مجاز بودن وارد کردن تنها یکسری از کودهای شیمیایی است که در بالا به تک تک آنها اشاره کردیم.
طبق آمارهای به دست آمده اغلب واردات و و ترخیص کود کشاورزی از کشورهای چین، ترکیه، اسپانیا، هلند، کره جنوبی و ژاپن صورت میگیرد. برای رسیدن به حداکثر سود توصیه میکنیم تا علاقهمندان به فعالیت در این زمینه تمامی قوانین و جزئیات مربوط به آن را با دقت مطالعه کرده و مراحل مربوط به واردات و ترخیص را به ترتیب طی کنند.
بیشتر بدانید :
همان طور که گفته شد واردات و ترخیص کود شیمیایی مورد استفاده در کشاورزی همانند واردات دیگر کالاها نیاز به طی کردن یکسری مراحل طبق قوانین مربوطه دارد. اولین مرحله برای اقدام به چنین کاری مربوط به ثبت سفارش کالا در سامانه تجارت است. سپس باید کشوری که قصد خرید کود را دارید مشخص کنید و معاملههای لازم را انجام دهید.
توجه داشته باشید که علاوه بر خرید کود باید هزینه مربوط به حمل و نقل آن را نیز در برآورد کردن هزینههای نهایی مورد بررسی قرار دهید. در مرحله بعدی باید مجوزهای واردات و ترخیص کالا از گمرک را طبق قوانین دریافت کنید تا مراحل ورود آن به کشور ممکن شود. در نهایت نیز مرحله خروج کود وارد شده از گمرک صورت گرفته و میتوان آن را به انبار شخصی خود منتقل و از آنجا به بازار عرضه کرده و یا مورد استفاده شخصی قرار داد. به عبارتی دیگر میتوان مراحل لازم برای واردات کود شیمیایی را به ترتیب زیر بیان کرد:
- ثبت سفارش کالا در سایت ثبتارش
- تعیین کردن کشور مبدا برای خرید کود کشاورزی
- انجام معاملهها و پرداخت هزینه خرید کود
- انجام هماهنگیهای لازم و پرداخت هزینه حمل و نقل
- دریافت مجوزهای واردات و ترخیص کالا از گمرک ایران
- خارج کردن کود از گمرک و …
طبق این موارد میتوان به این نتیجه رسید که واردات کود کشاورزی نیازمند یک برنامهریزی دقیق و طی کردن مراحل لازم با نهایت دقت است. یکی از روشها آسان و کمدردسر برای خرید انواع کودهای شیمیایی از کشورهای دیگر و انجام مراحل ترخیص کمک گرفتن از شرکتهای تجاری و بازرگانی است. تنها کاری که برای این منظور باید انجام دهید پیدا کردن شرکت بازرگانی معتبر و شناخته شده در حوزه واردات و ترخیص آن از گمرک و سپس دریافت مشاوره و راهنماییهای لازم از آنها است.
یکی از مهمترین مراحل در واردات کود کشاورزی و ترخیص آن از گمرک ثبت درخواست در سامانه شرکت خدمات حمایتی کشاورزی است. برای ثبت درخواست باید یکسری مدارک لازم را در اختیار داشته باشید تا تصویر آنها را برای انجام رسیدگیها و بررسیهای لازم در سیستم لود کنید. این مدارک عبارتند از:
- عکس دو طرفه از گواهی ثبت مواد کودی
- داشتن پروفرما یا همان پیش فاکتور معتبر از تمامی کودهایی که قصد واردات آن را دارید
پس از بارگذاری موارد مذکور باید برای کنترل و بررسی درخواست ارائه شده منتظر بمانید. این پروسه معمولا زیاد طول نکشیده و در طول ۲۴ ساعت کاری صورت میگیرد. در این بررسیها کود درخواستی برای وارد کردن به کشور بسته به نیاز و شرایط مورد ارزیابی قرار میگیرد. به طوری که الویتهای اول با کودهایی است که کشاورزان داخلی به استفاده از آنها بیشتر از دیگر کودها نیاز دارند. نکته مهم دیگر اینکه دولت به برخی از نهادها سهم ارزی در نظر گرفته است. بنابراین نهادهای مربوطه میتوانند طبق الویت از این سهام استفاده کرده و واردات کودهای شیمیایی ضروری برای توسعه و پیشرفت کشاورزی انجام شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر و جزئی میتوانید به سایت رسمی به سامانه جامع اطلاعات کودی کشور مراجعه فرمایید.
تجارت امن و پایدار با گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان
شماره تلفن: 02142326واتساپ09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید