
واردات گاز اطفاء حریق
واردات گاز اطفاء حریق به عنوان ایمنترین و پاکترین ماده اطفاء حریق گازی بسیار مورد توجه است. سیستم اطفاء حریق گازی با استفاده از گازهای پاک و بی خطر موجب خاموش سازی فوری انواع حریق میشود. در مواقعی که استفاده از آب و فوم ممکن است به وسایل و تجهیزات موجود در محیط آسیب و صدمه وارد کند، سیستم اطفاء حریق گازی بهترین انتخاب است.
در این مقاله، گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان ضمن آمادگی برای واردات گازهای اطفاء حریق و ترخیص از گمرکات، شما واردکنندگان و تجار محترم را با این گازها و کاربرد آنها آشنا میسازد.

واردات گاز اطفاء حریق
روشهای زیادی برای مهار یا خاموش کردن آتش وجود دارد. به همین دلیل، سیستم های متنوعی نیز برای این منظور طراحی شده است. سیستمهای اطفاء حریق با استفاده از فوم، آب، پودر و گاز از آن جملهاند.
گاز اطفاء حریق از ترکیب چندین گاز غیرقابل اشتعال تشکیل شده است که به عنوان عامل خاموشکننده آتش مورد استفاده قرار میگیرد. این گازها بهترین گزینه برای اطفای حریق در اماکن دارای تجهیزات الکترونیکی یا حساس میباشند.
گازهای اطفاء حریق جای اکسیژن را در پیرامون محدوده آتش سوزی میگیرند. در این حالت، میزان اکسیژن در فضا کمتر شده و یکی از عوامل اصلی آتش سوزی از بین میرود.
سیستمهای آبپاش اطفاء حریق فقط گسترش و پیشروی آتش را مهار میکنند اما ممکن است آتش سوزی همچنان ادامه یابد. در این شرایط، استفاده از گاز اطفاء حریق توصیه میشود. این گازها با خاموش کردن کامل آتش، روند و سرعت پیشروی آن را نیز مهار میکنند.
گازهای اطفاء حریق بهعنوان تمیزترین روش خاموش کردن آتش شناخته میشوند. این گازهای خاموشکننده هیچ خسارتی به سیستمهای الکتریکی همچون سرورها، دیتا سنترها، دستگاههای اتاقهای مانتیورینگ و تجهیزات حساس به مواد آب یا اطفایی وارد نمیکنند.
سیستمهای اطفاء حریق گازی در مدت زمان بسیار کوتاه ۱۰ ثانیه فعال شده و حریق را خاموش میکنند. طیف وسیعی از انواع گازهای اطفاء حریق را میتوان برای سیستمهای اطفاء استفاده کرد. هر یک از این گازهای خاموشکننده ویژگیها و موارد استفاده مخصوص به خود را دارند.
در زیر، به برخی از مزایای استفاده از گازهای اطفاء حریق اشاره میکنیم:
- قدرت خاموشکنندگی بسیار بالا
- عملکرد اطفاء فوری و آسان
- کم خطر و ایمن بودن برای پرسنل آتشنشانی، افراد و تجهیزات دچار حریق شده
- بیخطر بودن گازهای مورد استفاده و ترکیب نشدن آنها با سایر گازها
- به جا نگذاشتن پسماند و کثیفی پس از عملیات اطفاء حریق
- نداشتن اثرات مخرب بر محیط زیست و لایه اوزون
- امکان بازگرداندن سریع محیط مورد حفاظت به حالت قبل از حریق
- قابل ارائه در سیلندرهای با حجم و طراحی متنوع
- قابل نصب بودن در فضاهای داخلی، بدون نیاز به اتاقی مجزا برای سیلندر
- مقرون به صرفه بودن هزینههای تهیه و نصب سیستم
- مقرون به صرفه بودن هزینههای نگهداری، تعمیرات و شارژ مجدد
در مواردی که استفاده از سیستمهای اطفاء حریق بر پایه آب، فوم یا پودر برای مهار آتش ممکن است منجر به خسارت قابل توجه شود، از این گازها استفاده میشود. برای انتخاب گاز مناسب و اطلاع از شرایط واردات گازهای اطفاء حریق میتوانید از مشاوره کارشناسان گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان بهرهمند شوید.
برخی از مکانهایی که استفاده از گاز اطفاء حریق برای آنها به شدت توصیه میشود عبارتند از:
- موزهها، گالریها و کلکسیونهای هنری
- اتاق های IT، دیتابیس و سرور
- اتاقهای مونیتورینگ
- مراکز تصویربرداری پزشکی
- اتاق عمل بیمارستانها
- اتاقهای بایگانی، آرشیو و کتابخانه
- برجهای مراقبت و کنترل پرواز
- گاوصندوقهای اسناد
- ژنراتورهای برق اضطراری
- مراکز تماس اضطراری
- انواع اتاقهای سوئیچ الکتریکی (اتاق برق)
- سکوهای حفاری دریایی
- تجهیزات روباتیک
- محفظههای ولتاژ پایین
- تاسیسات و تجهیزات برق
- ایستگاه های فرستنده تلفن همراه
- محفظه باتری
- محفظه کابلها
بیشتر بدانید :
پیش از اقدام به واردات گازهای اطفاء حریق، باید انواع این گازها را شناخت تا مناسبترین گاز برای هدف مورد نظر را خریداری نمود. گازهای مصرفی سیستمهای اطفاء حریق گازی به طور کلی به دو دسته تقسیم میشوند:
- گاز دیاکسید کربن (CO2)
این گاز با کاستن اکسیژن در محیط، منجر به اطفاء حریق میشود. البته به دلیل اثرات مخرب گاز دیاکسید کربن بر محیط زیست، این سیستم محبوبیت چندانی ندارد.
- گازهای پاک؛ که برای انسان، محیط زیست و لایه ازن خطر یا زیانی ندارند. این گازها خود به سه گروه تقسیم میشوند:
-
گازهای خنثی یا بیاثر (IG 01، IG 55، IG 100، IG 541)، دوستدار محیط زیست
- IG 01 که از گاز آرگون تشکیل شده است، با کاهش اکسیژن پیرامون آتش، موجب اطفاء حریق میشود.
- IG 55 یا آرگونایت مخلوطی از گازهای نیتروژن و آرگون است. گاز آرگون که نسبت به هوا متراکمتر است در کنار نیتروژن کم تراکم منجر به اطفاء بهینه در محدوده آتش سوزی میشود.
- IG 100 که از گاز نیتروژن تشکیل شده است نیز با حذف اکسیژن موجب اطفاء حریق میشود. نکته بسیار مهمی که در کاربرد این گاز باید به آن دقت کرد این است که استفادهبیش از حد از گاز IG100 موجب خفگی افراد حاضر در محیط آتش سوزی میشود.
- IG 541 گازی است متشکل از نسبتهای مختلف آرگون، نیتروژن، و دیاکسید کربن. وجود دیاکسید کربن (CO2) در این مخلوط باعث میشود در صورت کمبود اکسیژن در محیط، اکسیژن مورد نیاز افراد گرفتار در حریق تامین شود تا تنفس ادامه یابد. IG 541گران قیمتتر از نیتروژن یا آرگون است، و بیشتر در اتاقهای دارای مقررات ایمنی خاص استفاده میشود.
-
گاز نُوِک 1230 (NOVEC 1230)
- NOVEC 1230 یکی از روشهای پاک اطفاء حریق گازی است که آسیبی به محیط زیست نمیزند. این سیستم اطفاء حریق، با حذف عامل حرارت، فرآیند حریق را متوقف میکند.
-
گازهای هالوکربنی غیرسمی (FM 200، HFC 125)
- FM 200 که با نام HFC 227EA نیز شناخته میشود، جایگزینی پاک برای گاز هالون است که اثرات مخرب زیست محیطی دارد. FM 200 با روش ایجاد سرما، از حرارت آتش کاسته و موجب اطفاء حریق میشود.
- HFC 125 نیز نوعی سیستم اطفاء حریق گازیاست که با حذف حرارت، موجب اطفاء حریق میشود. این گاز که بی رنگ و بو است خاصیت غیررسانا در برابر الکتریسیته دارد. خواص فیزیکی گاز HFC 125 مشابه هالون است اما مانند آن برای محیط زیست و لایه ازن ضرری ندارد.
برای واردات گاز اطفاء حریق باید مقررات و قوانین ویژه ای را رعایت کرد. واردات هرگونه مواد اطفاء حریق (از جمله فوم، پودر، گاز، هالوکربن و غیره) مشمول اجرای مقررات استاندارد اجباری است.
لذا واردات این کالاها به کشور منوط به اخذ تاییدیه سازمان ملی استاندارد ایران (گواهینامه COC) است. چنانچه این مقررات رعایت نگردد، طبق قانون با وارکننده برخورد خواهد شد. کد تعرفه واردات مواد اطفاء حریق 38130000 است.
گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان با تجربه درخشان و بهرهمندی از مشاوران و کارشناسان خبره، آمادگی انجام کلیه امور بازرگانی، اخذ مجوزها و ترخیص کالای شما تجار محترم را دارد. در خصوص واردات و ترخیص انواع گازهای اطفاء حریق از گمرکات کشور، مشاوران و کارشناسان ما با کمال افتخار در خدمت شما هستند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره خرید کالا، اخذ مجوزات لازم، ثبت سفارش، ترخیص کالا، تشریفات گمرکی، حمل و نقل، و … با شمارههای گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
کدام یک از گازهای اطفاء حریق حجم فضای بیشتری اشغال میکنند؟
گازهای خنثی (سری IG) فضای بسیار زیادی اشغال میکند. پس از آن، به ترتیب گازهای CO2، FM 200 و HFC 125 قرار دارند.
هزینه راهاندازی یک سیستم اطفاء حریق گازی چقدر است؟
هزینه راهاندازی یک سیستم اطفاء حریق گازی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله نوع گاز مصرفی، اتوماتیک یا دستی بودن سیستم، غلظت گاز و برند آن. بدیهی است که قیمت سیستم اطفاء حریق گازی اتوماتیک بیشتر از نوع دستی آن میباشد.
یک سیستم اطفاء حریق گازی چه بخشهایی دارد؟
یک سیستم اطفاء حریق گازی از سه بخش تشکیل شده است: منبع یا سیلندر که گاز اطفاء حریق در آن قرار دارد، لوله و نازل که گاز داخل منبع را انتقال میدهد، و راه انداز این سیستم اطفاء حریق.
بهترین سیستم گاز اطفاء حریق برای محیطهای الکتریکی کدام است؟
ایدهآلترین گزینه برای اطفاء حریق در مکانهایی که استفاده از آب به تجهیزات آسیب میزند، سیستم اطفاء حریق گازی FM 200 است. این گاز هیچ پسماند، بو و رنگی به جا نمیگذارد و در برابر الکتریسته عایق است.
به لحاظ ایمنی فردی و غیرسمی بودن، کدام سیستم اطفاء حریق گازی توصیه میشود؟
سیستم اطفاء حریق گازی هالوکربنی مخصوصاً FM 200 غیرسمی و ایمنترین است.
برای واردات گازهای اطفاء حریق، از کدام کشور یا برند باید خرید کرد؟
تولیدکنندهای و برندهای معتبری در جهان انواع سیستم اطفاء حریق گازی را ارائه میدهند. کارشناسان و مهندسین باتجربه گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان با توجه به نیاز شما، در انتخاب بهترین برند به شما کمک میکنند. برای اطلاعات بیشتر در خصوص واردات گازهای اطفاء حریق با مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.
تجارت امن و پایدار با گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان
شماره تلفن: 02142326واتساپ09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید