واردات چای از گمرک
واردات چای از گمرک
واتساپ: 09018317558 02142326

واردات چای از گمرک

از جمله کالاهایی که امروزه به کشورمان وارد می‌شوند مربوط به مواد غذایی هستند. یکی از مهم‌ترین این موارد واردات چای است. البته همانند هر کالای دیگری، تابع یک سری قوانین و مقررات وضع شده توسط دولت و نهادهای مربوطه می‌باشد. به همین دلیل کسانی که قصد فعالیت در این حوزه را دارند باید قبل از هر چیزی با قوانین و شرایط  آن آشنا باشند. اگر شما نیز به فکر واردات این کالا به کشور هستید و هیچ اطلاعاتی در مورد شرایط، قوانین و ترخیص چای از گمرک ندارید با ما همراه باشید.

tea واردات چای

واردات به ایران از چه کشورهایی می‌باشد؟

هر چند که کشور ایران در کاشت و برداشت چای فعالیت می‌کند اما با توجه به شرایط بازار نیاز به واردات چای نیز وجود دارد. سه تا از اصلی‌ترین کشورهایی که واردات به ایران از آن‌ها صورت می‌گیرد سریلانکا، چین و هندوستان است. طبق آمارهای به دست آمده گفته می‌شود که در حال حاضر میزان واردات چای به ایران حدود ۳۰ درصد بیشتر از میزان صادرات آن به کشورهای دیگر است. کسانی که تصمیم به واردات و ترخیص چای کرده‌اند باید قبل از هر کاری شرایط لازم برای این کار را داشته باشند. در مرحله بعدی باید اقدام به دریافت مجوزهای لازم کرده و در نهایت معامله چای را از کشورهای خارجی انجام دهند. بعد از خرید و ارسال چای به گمرک ایران نوبت به ترخیص چای می‌رسد.

معمولا چای‌های وارداتی با تعرفه چهار درصد ترخیص می‌شوند. البته با توجه به اینکه میزان واردات چای از صادرات آن پیشی گرفته دولت مدام در حال تغییر قوانین و ایجاد توازن بین این دو موضوع است. ناگفته نماند که به دلیل مسائل مربوط به تحریم‌ها واردات چای از آمریکا ممنوع است. البته امروزه برخی از کشورهایی که در حال مبادله کالا از آمریکا هستند نیز تمایلی به انجام معامله با ایران ندارند. توجه داشته باشید که برای واردات و ترخیص چای باید گواهی مربوطه را از سازمان چای کشور قبلا دریافت کرده باشید.

 

نحوه واردات‌چای به ایران

واردات چای یکی از مهم‌ترین و پرحاشیه‌ترین کالاهای وارداتی به کشور محسوب می‌شود. چرا که قوانین مربوط به آن مدام در حال تغییر است. قبل از هر کاری توصیه می‌کنیم اگر هیچ اطلاعاتی در مورد نحوه واردات چای و مراحل مورد نیاز در این کار را ندارید حتما با افراد باتجربه و کاربلد در این حوزه مشورت کنید. ما نیز در ادامه به کلیات این مسیر می‌پردازیم:

انتخاب نوع چای وارداتی

اولین قدم برای وارد شدن به بازار واردات چای انتخاب نوع چایی است که قصد خرید و واردات آن به کشور را دارید. از آنجایی که تنوع چای در بازارهای داخلی و خارجی زیاد است افراد دچار سردرگمی در این خصوص می‌شوند. از جمله انواع چای‌ها می‌توان چای باروتی، کله مورچه، ارتودکس، شکسته، ارل گری تویینگز، چای هندوستان و سیلان، انواع چای‌های گیاهی و غیره را نام برد. در انتخاب نوع چای و کشور وارد کننده حتما به مجاز بودن آن از لحاظ قوانین دولتی و درصد سوددهی این تجارت توجه کنید.

دریافت مجوزهای لازم

بعد از نهایی کردن تصمیم خود نوبت به انجام کارهای اداری و دریافت مجوزهای لازم از نهادهای دولتی و مربوطه می‌رسد. برای این منظور باید به سازمان چای کشور مراجعه شود تا سفارش ما در وزارت بازرگانی با تمامی جزئیات و قوانین لازمه ثبت گردد.

خرید چای از کشور خارجه

بعد از اینکه تمامی کارهای اداری در نهادهای دولتی ایران به اتمام رسید نوبت به خرید چای از کشور و شرکتی که از قبل تعیین کرده‌اید می‌رسد. توصیه می‌شود حتما شرکت‌های معتبر و شناخته شده بین‌المللی را برای این منظور انتخاب کنید. بعد از اتمام خرید بار شما به مقصد گمرک ایران به حرکت در می‌آید.

ترخیص چای از گمرک

آخرین مرحله ترخیص از گمرک است. معمولا کارهای مربوط به ترخیص توسط ترخیص‌کاران انجام می‌شود. چرا که ترخیص کار از قوانین و شرایط ترخیص مطلع بوده و بدون دردسر در حداقل زمان ممکن بار شما را از انبار گمرک آزاد خواهد کرد. برای اینکه ترخیص چای یا هر کالای دیگری بدون مشکل انجام شود به همراه داشتن اصل تمامی مدارک و فیش‌های واریزی را فراموش نکنید.

 

تعرفه گمرکی ترخیص چای

 

مثل هر کالای دیگری برای واردات چای نیز کد تعرفه مشخص و واحدی در نظر گرفته شده است. این کد تعرفه به نوعی شناسنامه چای وارداتی می‌باشد. به این معنا که چای را با این نام و کد در بازار بین‌المللی می‌شناسند. کد تعرفه گمرکی ترخیص چای در جدول زیر آورده شده است:

نوع چای کد تعرفه گمرکی ترخیص چای
چای معطر ۰۹۰۲
چای سبز با محتوای کمتر از ۳ کیلوگرم ۰۹۰۲۱۰۰۰
چای سیاه ۰۹۰۲۳۰
چای کیسه‌ای ۰۹۰۲۳۰۱۰
قهوه، بوداده یا کافئین ۰۹۰۱
قهوه کافئین نگرفته ۰۹۰۱۱۱۱۰

 

قوانین واردات چای به کشور

برای اینکه بازار و تولیدات داخلی چای و البته صادرات آن با مشکلات جدی در طولانی مدت روبرو نشوند یک سری قوانین کلی برای واردات چای توسط نهادهای دولتی وضع گردیده است. از جمله مهم‌ترین قوانین که واردکننده‌ها باید در درجه اول به آن اهمیت دهند، قوانین مربوط به نوع چای و حجم بسته‌بندی‌های آن است. به این صورت که بسته بندی چای وارداتی نباید از ۱۰ کیلوگرم کمتر باشد. مورد بعدی در مورد شخص وارد کننده است. به این معنا که اگر واردکننده چای بتواند قسمتی از چای را از داخل کشور تامین کند اجازه واردات از کشورهای دیگر را خواهد داشت. در غیر این صورت توانایی دریافت مجوزهای لازم برای واردات را نخواهد داشت.

نرخ در نظر گرفته برای ترخیص چای از گمرک با تعرفه 5 درصدی برای واردکنندگان محاسبه می‌شود. فراموش نکنید که برای واردات چای حتما باید مجوزهای استاندارد و بهداشت و دیگر گواهی‌های لازم مطابق با قوانین روز کشور تهیه گردد. برای دریافت اطلاعات در مورد واردات قهوه کلیک کنید.

 

مشکلات واردات چای

واردات این کالا چه مشکلاتی را برای واردکننده‌ها در پی خواهد داشت؟

واردات چای همانند بسیاری از کالاهای وارداتی به کشور متوجه برخی مشکلات شده است. برای اینکه بتوانید از شر این قبیل از مشکلات در امان باشید ضروری است تا با مهم‌ترین این مشکلات آشنا شوید. در زیر به معرفی چند مورد از مهم‌ترین این موارد پرداخته‌ایم:

قاچاق کالا
  • از مشکلات مهمی که بازار واردات چای را گرفتار خود کرده و نظیر آن را می‌توان در واردات دیگر کالاها نیز مشاهده کرد قاچاق کالا است. برخی از واردکننده‌های سودجو با هدف فرار از پرداخت تعرفه‌های گمرکی اقدام قاچاق چای می‌کنند. چرا که از نظر بسیاری از افراد تعرفه‌ واردات چای کمی بالاتر از تعرفه دیگر کالاهای وارداتی به کشور است.
  • آمارهای به دست آمده نشان می‌دهند که واردات چای خارجی در مقایسه با صادرات چای ایرانی به دیگر کشورها رشد قابل توجهی داشته است. از آنجایی که دولت تمایل به حفظ تناسب بین این دو موضوع دارد مدام قوانین مختلفی را برای دریافت مجوز وضع می‌کنند. این موضوع سبب سردرگمی واردکننده‌ها شده و مشکلات جانبی خود را به همراه خواهد داشت.
  • مشکل بعدی که متوجه چای‌های وارداتی می‌شود مربوط به کیفیت آن‌ها است. از آنجایی که مزرعه‌های کشت چای با کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی مسافت نسبتا دوری دارند مراحل آماده‌سازی چای پروسه‌ای زمان‌بر خواهد بود. از طرفی دیگر خرید و حمل چای از کشور خارجی به ایران هفته‌ها و حتی ماه‌ها زمان نیاز دارد. به همین دلیل احتمال اینکه چای وارد شده کیفیت و مرغوبیت بالایی نداشته باشد بالا است. برای این منظور توصیه می‌شود در خرید جنس باکیفیت از شرکت‌های معتبر بین‌المللی کوشا باشید.
  • با هدف کاهش درصد واردات چای از کشورهای خارجی دولت در حال حمایت از کشاورزان و مزرعه‌داران داخلی است. این موضوع سبب شده تا عرضه چای داخلی به بازار افزایش یابد. این موضوع سبب دشوار شدن بازاریابی برای فروش چای‌های وارداتی می‌گردد. بنابراین توصیه می‌شود واردکننده‌ها قبل از اقدام به واردات ابتدا شرایط بازار داخلی را مورد ارزیابی قرار دهند تا به سود دلخواه خود دست یابند.

اگر شما نیز به فکر آغاز تجارت جدید در این حوزه هستید حتما با افراد با تجربه در این زمینه مشورت کنید. فراموش نکنید که کوچکترین اشتباه و ناآگاهی می‌تواند شما را متوجه ضرر و خسارت‌های بسیاری کند. جهت مشاوره رایگان و تخصصی با کارشناسان گمرکی پرشین تجارت دوان با شماره های 02142326 و همچنین واتساپ به شماره 09018317541 تماس حاصل فرمایید.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1400-8-24
0 1033

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ