تخلفات گمرکی چیست و چه مواردی را شامل می شود؟
آیا در مورد تخلفات گمرکی چیزی شنیده اید؟ تخلفات گمرکی یک سری اقدامات است که برخلاف قوانین گمرکی و قوانین موجود برای واردات و صادرات کالا صورت می گیرد. این تخلفات ممکن است قاچاق ، برچسب گذاری اشتباه کالا، عدم اظهارنامه کالا و….. باشد که سعی می کند که عوارض گمرکی ، مقررات و مالیات ها را دور بزند. ولی در برخی از مواقع هم به صورت ناخواسته و به دلیل آشنا نبودن با مراحل ترخیص کالا و… اتفاق می افتد. تخلفات گمرکی یکی از مباحث متدوال و مهم در تجارت می باشد که افراد بسیاری با آن درگیر می باشند. توجه به تخلفات گمرکی یکی از موضوعات بسیار مهم است که قبل از آغاز مراحل واردات کالا و صادرات باید به آن توجه نماید. بیشتر این تخلفات به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مقررات گمرکی انجام می شود.توجه داشته باشید که این تخلفات می توانند خسارات های زیادی را به همراه داشته باشند. دریافت حقوق گمرکی و مالیات ها یکی از منابع اصلی برای دولت هر کشور می باشد. تخلفات گمرکی به صورت ناخودآگاه و به دلیل عدم اطلاع دقیق از قوانین به وجود می آیند و این تخلفات ممکن است باعث ایجاد خسارات جبران ناپذیری شوند. برای جلوگیری از هرگونه خسارت ناشی از عدم رعایت قوانین و مقررات گمرکی و ایجاد تخلفات گمرکی باید با آخرین قوانین و مقررات گمرکی آشنا شوید و یا برای جلوگیری از ایجاد هر گونه مشکل و خسارت های ناشی از تخلفات گمرکی باید به صورت کامل با قوانین و مقررات گمرکی آشنا باشید و یا انجام مراحل را به شرکت های که در این زمینه فعالیت دارند بسپارید. در ادامه این مقاله سعی داریم توضیحات بیشتری در مورد تخلفات گمرکی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
مقررات گمرکی نقش بسیار مهمی در انجام تجارت عادلانه و همچنین اقتصاد باثبات دارد. ولی با وجود قوانین و مقررات بسیاری که وجود دارد همچنان یک سری تخلفات گمرکی صورت می گیرد. قانونگذار برای این که از تخلفات جلوگیری کند، مجازات بسیار سنگینی برای متخلفان در نظر گرفته است و با هر تجار و یا نهاد دولتی که تخلفات گمرکی را انجام دهد به شدت برخورد خواهد شد. در صورتی که می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد تخلفات گمرکی و عواقب آن به دست بیاورید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
تخلفات گمرکی به تمامی فعالیت های که برخلاف قوانین و مقررات گمرکی است گفته می شود. تاجران برای افزایش سود خود به صورت گسترده ای تخلفات گمرکی را در مراحل تشریفات گمرکی انجام می دهند که این تخلفات ها ممکن است شامل بیش اظهاری و یا کم اظهاری باشد. تخلفات گمرکی معمولا توسط تجار برای کاهش هزینه ها و پرداخت مالیات کمتر و به دست آمدن سود زیاد انجام می شود.انجام تخلفات گمرکی چه به صورت عمدی و چه به صورت سهوی با مجازات هایی روبرو می باشد که با توجه به قانون هرگونه نقض قوانین گمرکی جرم است و تخلف گمرکی به حساب می آید. تخلف گمرکی دارای مفهوم بسیار گسترده ای است و موارد بسیاری را شامل خواهد شد. ولی به طور کلی تخلفات گمرکی به دو نوع عام و خاص تقسیم می شود که در ادامه توضیحات بیشتری در مورد آن در اختیار شما قرار می دهیم. به طور کلی تخلف های گمرکی اقداماتی است که برخلاف قوانین واردات و صادرات کالا انجام می شود و قصد دور زدن عوارض گمرکی، مقررات و مالیات ها است. این تخلفات می تواند عواقب جدی بسیاری داشته باشند مانند:
- جریمه و مجازات
- توقیف کالاها
- اتهامات کیفری
نوع و شدت مجازات به ماهیت و دامنه تخلف و قوانین و مقررات گمرکی در کشوری که تخلف صورت گرفته است بستگی دارد. آگاهی از قوانین و مقررات گمرکی و رعایت آن ها برای افرادی که در زمینه تجارت بین المللی فعالیت دارند بسیار ضروری است چون از انجام این تخلفات جلوگیری می کند.
همانطور که گفته شد تخلفات گمرکی دارای اشکال مختلفی است و انجام این تخلفات توسط کسانی انجام می شود که به دنبال فرار از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی می باشند وعواقب انجام این تخلفات می تواند بسیار شدید باشد. به طور کلی تخلفات گمرکی به دو نوع عام و خاص تقسیم می شوند.
عام : اگر اظهار کالا برخلاف نظام نامه یک کشور باشد تخلف گمرکی عام اتفاق افتاده واین گونه تخلفات باید پیگیری و مجازات شوند.
خاص : اگر وارد کننده تخلفی مرتکب شود که دولت هم متحمل خسارت شود این نوع تخلف را خاص می گویند.
گمرک یک مجموعه ای است که دارای حقوق و گسترده و مهمی است که توسط قانون مشخص می شود تا پروسه واردات و صادرات کالا به صورت قانونی و امن انجام شود. هر گونه نقض از حقوق گمرکی عواقب بسیار جدی به همراه خواهد داشت و توسط دولت مجازات خواهد شد. برخی از تخلفات گمرکی عام مانند: عدم اظهار کالا با توجه به قوانین و مقررات گمرکی است که یک تخلف گمرکی به حساب می آید و باعث برخورد قانونی با صادر کننده و یا واردکننده می شود.
تخلفات خاص گمرک به تخلفات غیر مالی مقررات گمرکی اشاره دارد همچنین تخلفات جدی تری وجود دارد که دارای عواقب مالی هستند و می توانند باعث بارگیری مالیات غیر مستقیم شوند. این تخلفات بدون توجه به عمدی و یا غیر عمدی بودن آن می توانند تا حد قابل توجهی به دولت و کشور صدمه وارد کنند. برخی از تخلفات گمرکی خاص مانند:
- عدم گزارش ارزش کالا
- طبقه بندی نادرست کالا و قاچاق
- عدم اظهار یک نمونه تخلف است که در آن فرد وارد کننده کالا سعی بر پرداخت نکردن هزینه های مربوطه را دارد و در اظهارنامه تمامی کالاهای خود را ذکر نمی کند.
- یکی دیگر از تخلفات گمرکی اظهار نادرست می باشد بدین صورت که وارد کننده کالا برای کالای متفاوت اظهارنامه می نویسد تا عوارض ورودی و خروجی و حقوق گمرکی کمتری را بپردازد. که این تخلف عواقب بسیار شدیدی مانند: جریمه و مجازات سنگین را دارا است.
- یکی دیگر از تخلفات انتظامی است و نوع تخلفات شما مالی نیست و شما یکی از قوانین آیین نامه را رعایت نکرده اید.
- اگر شما نام کشوری که کالاهای خود را از آن وارد کرده اید را به درستی ثبت نکنید این کار شما باعث زیان مالی به دولت می شود و شما باید جز پرداخت هزینه های واقعی مبلغی را هم به عنوان جریمه پرداخت نماید.
در صورتی که فرد وارد کننده برای انجام سریع تر کارهای ترخیص کالا یک نماینده قانونی انتخاب نماید می تواند باعث شود که بروز تخلفات ناخواسته و رعایت مقررات گمرکی بهتر رعایت شود.
رعایت قوانین و مقررات گمرکی کشور برای جلوگیری از هر گونه توقف کالا و مشکلی ضروری است. کشور ایران دارای قوانین گمرکی خاصی می باشد که حتما باید قبل از اقدام برای واردات و صادرات با آن آشنا شوید. رعایت قوانین و مقررات باعث تسریع و تسهیل در تشریفات گمرکی می شود.
گمرک جمهوری اسلامی یکی از سازمان های مجری قانون برای نظارت بر صادرات و واردات می باشد و وظیفه اصلی این نهاد نظارت بر کالا های صادراتی و وارداتی است. گمرک که یکی از مهم ترین ارگان ها در تعیین اجرای قوانین و مقرراتی گمرکی است و تعیین و اخذ عوارض و مالیات از کالا های وارداتی یکی از اختیارات مهم گمرک به حساب می آید. این سازمان برای ایجاد یک نوع نظارت باید قوانین و مقررات بسیاری را وضع نماید، قوانین و مقرراتی که با هدف کنترل تسریع و تسهیل تشریفات گمرکی تعیین می شود.
آشنایی با مقررات مختلف با توجه به تغییرات مداوم آن برای هر کسب و کاری ممکن است طاقت فرسا باشد با این وجود طبق قانون نوسازی گمرک آگاهی و پیروی از این مقررات بر عهده واردکنندگان و صادرکنندگان می باشد. انجام تمامی مراحل ترخیص کالا توسط ترخیص کاران ما به صورت قانونی و در مدت زمان کوتاهی انجام می شود و این افراد به دلیل داشتن دانش کافی در این زمینه می توانند با کمترین هزینه کالا های شما را از گمرک ترخیص کنند.
در صورتی که با ترخیص کار و وظایف او آشنا نیستید می توانید با مطالعه مقاله ترخیص کار حرفه ای پاسخ سوالات خود را دریافت کنید.
همانطور که می دانید گمرک نقش پررنگی در فرآیند تجارت بین المللی دارد و وظایف بسیار زیاد و مهمی بر عهده گمرک است که برخی از این وظایف آن شامل:
- نگهداری کالا
- نظارت بر قوانین و واردات کالا و همچنین رسیدگی به تخلفات
- اعمال مقررات گمرکی مانند معافیت ها و ممنوعیت ها
- تعرفه و ارزش کالا را تعیین می کند
- ورود و خروج کالاها را مدیریت می نماید.
- همکاری با ارگان های دولتی و سازمان های خصوصی
- اظهارنامه های مالیاتی را مدیریت می کند.
اطلاع داشتن از قوانین و مقررات گمرکی به شما کمک می کند که در امنیت کامل واردات خود را انجام دهید شرکت بازرگانی پرشین تجارت دوان همواره تلاش می کند که با دادن اطلاعات دقیق در مورد تخلفات گمرکی به شما در زمینه کاهش ضرر و زیان ناخواسته کمک زیادی نماید برخی از مهم ترین تخلفات رایج گمرکی شامل موارد زیر است:
یکی از انواع تخلفات رایج تخلفات انتظامی است این مورد تخلف نقض قوانین گمرکی است که باعث ایجاد زیان به دولت می باشد مثلاً لنگر انداختن، فرود آمدن و یا پهلو گرفتن بدون تشریفات گمرکی و اخذ مجوز لازم یکی از مهم ترین تخلفات انتظامی به حساب می آید که مشمول پرداخت جریمه است.
عدم اظهار یکی از مهم ترین تخلفات گمرکی است که پس از ورود به گمرک و به صورت قانونی و بر اساس ماده ۱۰۳ قانون گمرک باید اظهارنامه کالا ارائه شود. اگر در محموله کالا های باشد که از روی عمد یا سهل انگاری در لیست اظهارنامه نام برده نشده باشد شما یک تخلف گمرکی عدم اظهار کالا انجام دادهاید.
گاهی اوقات تجار به علت عدم آگاهی کامل از قوانین گمرکی و یا برای کاهش حقوق و عوارض گمرکی کالای با ارزش حقوق گمرکی بالاتر را در اظهارنامه ذکر نمی کند و این باعث ارتکاب تاجر به تخلفات در امور گمرکی می شود.
یکی دیگر از تخلفات گمرکی رایج اقدام عملی است که منظور از این نوع تخلف خروج کالای تجاری مجاز بدون ارائه دادن اظهارنامه می باشد. همچنین اگر تاجر یا بازرگانی کالای مجازی را تحت عنوان کالای وارد شده اظهار کند یک تخلف گمرکی انجام داده است. معمولا بازرگانان برای سود بیشتر کالاهای دیگری را اظهار می کنند که در صورت اثبات شدن این موضوع تاجر مرتکب تخلفات گمرکی شده است.
در این مطلب شما را با تخلفات گمرکی و انواع آن آشنا کردیم. با این وجود انجام امور گمرکی یک امر تخصصی است و دارای پیچیدگی های زیادی است پس بهترین کار این است که در همان ابتدا مراحل واردات را به یک شرکت بازرگانی و یا یک فرد متخصص بسپارید تا بتواند مراحل صادرات و واردات را بدون ایجاد تخلفات گمرکی انجام دهد. گروه بازرگانی و گمرکی پرشین تجارت دوان یکی از شرکت هایی است که شما می توانید برای انجام کارهای واردات و صادرات خود ، با دریافت راهنمایی در این زمینه بتوانید یک تجارت پر سود و بدون تخلف داشته باشید. با توجه به توضیحاتی که داده شد اگر تخلفات گمرکی صورت گیرد فرد وارد کننده مجازات خواهد شد که مجازات آن با توجه به نوع تخلف او مشخص خواهد شد. ترخیص کالا از گمرک دارای پروسه سخت و پیچیده ای است که دارای یک سری قوانین و رویه ها می باشد که باید این قوانین رعایت شود چراکه متخلفین در صورت رعایت نکردن مقررات باعث جریمه و مجازات می شوند، از این رو می توانید برای جلوگیری از به وجود آمدن تخلفات گمرکی از ترخیص کاران متخصص و حرفه ای تیم پرشین تجارت دوان کمک بگیرید.
سوالات متداول
تخلفات گمرکی چیست؟
هر فعالیتی که مخالف قوانین و مقررات گمرکی است و یا سعی در نقض قوانین دارد به عنوان تخلف گمرکی شناخته می شود.
تخلفات گمرکی شامل چه مواردی هستند؟
تخلفات گمرکی دارای موارد بسیاری هستند که برخی از آن ها مانند: تخلفات انتظامی، عدم اظهار، اقدام عملی و.. است که توضیحات کاملی در بالا در مورد آن ها داده شده است.
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید