حقوق ورودی چیست؟ حقوق گمرکی چیست؟
برای افرادی که به تازگی به کار واردات و صادرات مشغول شده اند حتما این سوال به وجود می آید که حقوق ورودی چیست؟ به طور کلی می توان گفت حقوق ورودی یک نوع مالیات غیر مستقیم است که از واردکنندگان کالا در هنگام وارد کردن کالاها دریافت می شود.
حقوق ورودی یک نوع درآمد برای دولت به حساب می آید که معمولا با توجه به سیاست های که در هر کشور وجود دارد این حقوق ورودی متفاوت است. در کشور ایران به علت حمایت از تولیدات داخلی، کالا های وارداتی که مشابه آن در داخل کشور موجود است حقوق ورودی بیشتری دریافت می شود ولی کالا های که مشابه داخلی ندارند حقوق ورودی آن ها کمتر است. در ادامه این مقاله از سایت پرشین تجارت دوان قصد داریم حقوق ورودی و تفاوت آن با حقوق گمرکی را برای شما توضیح می دهیم.
حقوق ورودی یک نوع عوارض است که صاحب کالا باید در هنگام وارد کردن کالا به گمرک به سازمان پرداخت نماید. به طور ساده تر حقوق ورودی یعنی صاحب کالا موظف است که درصدی از ارزش کالاهای وارداتی خود را به گمرک آن کشور پرداخت کند تا اجازه ورود به کشور را دریافت کند.
حقوق ورودی با توجه به بند یک قانون گمرکی دارای دو بخش است :
حقوق ورودی: برای همه کالاها 4 درصد است که توسط مجلس تعیین می شود.
سود بازرگانی : مبلغ سود بازرگانی برای کالا متغیر می باشد و با یکدیگر تفاوت دارد و همچنین توسط دولت وضع می شود.
قوانین های زیادی درمورد تعرفه گمرکی وجود دارد و دارای پیچیدگی های بسیاری است به گونه ای که برای حمایت کردن از کالاهای داخلی میزان حقوق ورودی کالاهای که در داخل کشور موجود است بیشتر می باشد.
برخی از مواردی که بر افزایش حقوق ورودی تاثیر زیادی دارند شامل:
نوع کالاهای وارداتی شما مشخص کننده نرخ تعرفه حقوق ورودی است.
وزن و حجم کالا با هزینه انبارداری و هزینه کرایه حمل ارتباط مستقیمی دارد و هر چقدر که وزن کالا وارداتی بیشتر باشد. هزینه کرایه و انبارداری هم افزایش می یابد و طبیعتا هزینه کرایه حمل کالا تاثیر مستقیمی بر روی حقوق ورودی دارد.
تعداد کالاهای شما هر چه بیشتر باشد ارزش آن هم بالاتر می رود و حقوق ورودی هم افزایش می یابد.
برای حمل کالا از روش های مانند : زمینی، هوایی، دریایی استفاده می شود. هر یک از این روش ها دارای یک سری مزایا و معایب است به طور مثال روش هوایی یک روش حمل نقل بسیار گران قیمت است که باعث می شود حقوق ورودی افزایش زیادی داشته باشد.
محاسبه حقوق ورودی کالا از گمرک با توجه به ارزش CIF مشخص می شود که ارزش CIF تشکیل شده از مواردی مانند: ارزش خرید کالاها در مبدا، هزینه کرایه حمل کالا تا رسیدن به دفاتر گمرکی، هزینه بیمه و .. مشخص می شود.
برای مشخص کردن روش های دریافت حقوق ورودی معمولا از سه روش استفاده می شود:
روش ارزشی : حقوق ورودی مستقیما به ارزش کالا مربوط می باشد و اگر نرخ تعرفه در ارزش گمرکی کالاها ضرب شود حقوق گمرکی را می توان وصول کرد.
ویژه، خاص، معین : حقوق ورودی مستقیما به مقدار کالا و کمیت آن ها بستگی دارد.
ترکیبی و مرکب : در روش مرکب از دو روش ارزشی و ویژه استفاده می شود.
- اگر قصد وارد کردن کالایی را به کشور دارید بهتر است با حقوق ورودی و نحوه محاسبه آن اشنا شوید چون در بسیاری از موارد با این کلمه روبرو می شوید. در صورتی که با محاسبه آن آشنا نیستید بهتر است ریسک محاسبه آن را نکنید چون محاسبه آن دارای نکات ریز و درشت بسیاری است که با توجه به تجربه به دست می آیند از این رو بهتر است این کار را به کارشناسان تیم پرشین تجارت دوان بسپارید.
- نکته مهم دیگر این است که مطابق ماده 5 قانون گمرکی کالای وارداتی بدون در نظر گرفتن نو یا مستعمل بودن کالای وارداتی طبق مآخذ مقرر، باید به ترتیب توسط گمرک و اشخاص ارائه دهنده خدمت به پول رایج ملی وصول شود.
- صاحب کالا موظف است که حقوق ورودی و دیگر هزینه های انجام خدمات و جریمه های احتمالی متعلق به ترخیص کالا را بپردازد.
- طبق ماده 8 قانون، گمرک باید در برابر دریافت هرگونه وجه برای حقوق ورودی و دیگر موارد رسید آن را به پرداخت کننده بدهد.
- حقوق گمرکی را نباید با دیگر هزینه های گمرکی اشتباه بگیرید چون هزینه های مانند انبارداری، باسکول، هزینه های بندری، بدرقه کالا، بیمه محلی و هزینه های تخلیه کالا و…. جدا از حقوق ورودی هستند و با توجه به زمان توقف کالا در انبار و حجم وزن آن ها محاسبه خواهد شد.
- با توجه به ماده 2 آیین نامه اجرایی کالای که از گمرک ترخیص شده است مشمول افزایش این حقوق نخواهد شد.
در برخی از موارد هم معافیت های برای حقوق ورودی کالا وجود دارد که شامل موارد زیر است:
افرادی که در کشتی مشغول هستند مانند ملوانان و دیگر افراد می توانند با وزن زیر 500 تن کالا وارد کشور کنند و این کالاها معاف از پرداخت حقوق ورودی و سود بازرگان هستند.
هر کالایی که به منطقه آزاد وارد می شود با توجه به سهمیه آن مطقه مشمول معافیت است. طبق معمول حقوق ورودی حاصل از ترخیص کالا اضافه بر میزان مجاز برای اعمال معافیت به عنوان حقوق ورودی به وسیله گمرکات دریافت می شود.
با توجه به آیین نامه اجرایی قانون و مقررات صادرات و واردات شرایط معافیت حقوق ورودی برای مسافران به صورت زیر است:
میزان مجاز برای معافیت گمرکی کالای همراه مسافر 80 دلار می باشد که هر مسافر می تواند تا این مبلغ کالا را بدون نیاز به پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی به کشور وارد کند.
کالاهای که مسافر وارد می کند باید حتما غیر تجاری باشند که تشخیص تجاری و غیر تجاری بودن آن بر عهده گمرک می باشد.
برای آشنایی بیشتر با معافیت حقوق ورودی می توانید مقاله معافیت های حقوق ورودی را مطالعه نماید و اطلاعات مفیدی به دست بیاورید.
در این مقاله از سایت پرشین تجارت دوان سعی کردیم توضیحات کافی در مورد حقوق ورودی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همانطور که گفته شد حقوق ورودی دارای نکات ریز و درشت بسیاری است که بهتر است توسط افراد متخصص و با تجربه پیگیری شود. در برخی از موارد شما می توانید مشمول معافیت حقوق وردی شوید.
سوالات متداول
حقوق ورودی چیست و شامل چه کالاهای می شود؟
حقوق ورودی مالیات و عوارضی است که دولت از کالا های وارداتی دریافت می کند و شامل تمامی کالاهای وارداتی به کشور می شود.
حقوق ورودی دارای چند بخش است؟
با توجه به بند یک قانون گمرکی حقوق ورودی دارای دو بخش سود بازرگانی و حقوق ورودی است.
چه چیزهای در محاسبه حقوق ورودی دخالت دارند؟
موارد زیادی در محاسبه حقوق ورودی دخالت دارند که از مهم ترین آن ها می توان به مواردی مانند: نوع کالا و چگونگی روش حمل آن اشاره کرد.
حقوق ورودی را چگونه پرداخت می کنند؟
حقوق ورودی را بعد از محاسبه باید به گمرک پرداخت کرد و آن یک نوع درآمد عمومی برای دولت به حساب می آید.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید