صادرات فرش ایرانی
صادرات فرش ایرانی یکی از اصلی ترین اقلام صادراتی غیر نفتی است. صنعت فرش در ایران یکی از قدیمی ترین صنایع است و به علت نقشه و طرح های زیبا، استفاده از مواد باکیفیت، بافت دستی بسیار دقیق دارای جایگاه بسیار ویژه ای در بازار جهانی است.
صادرات فرش ایرانی نه تنها به عنوان یک منبع درآمد عالی برای کشور بلکه به عنوان یک رسانه فرهنگی و هنری در ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد. از سری ویژگی های این فرش ها می توان به تنوع طرح و نقشه های آن ها اشاره نمود.
در کشور ایران هر منطقه دارای سبک و طرح خاص خود است و با استفاده از رنگ ها و الگو های عالی و منحصر به فرد تمایز آن ها را افزایش می دهد. از دیگر عوامل شهرت و پرطرفدار بودن فرش ایرانی می توان به بافت دستی دقیق آن و استفاده از مواد اولیه باکیفیت اشاره کرد. از این رو صادرات فرش ایرانی دارای طرفداران بسیاری است و سودآوری زیادی دارد به شرط آن که بتوانید مراحل صادرات و یک خریدار عالی پیدا کنید.
در این مقاله از سایت پرشین تجارت دوان قصد داریم توضیحات بیشتری در مورد صادرات فرش ایرانی و مراحل صادرات آن در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
صادرات فرش ایرانی مانند دیگر اقلام به صورت مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود یکی از روش های صادرات فرش ایرانی ارسال به صورت مستقیم به کشور مقصد است. بدین صورت که تولید کنندگان فرش های ایرانی با استفاده از شبکه های توزیع و بازرگانی با خریداران خارجی به صورت مستقیم در تماس هستند و محصولات را به صورت مستقیم به آن ها عرضه می نمایند. در این روش امکان ارتباط مستقیم با مشتریان وجود دارد و تاثیر بیشتری در تعیین قیمت و شرایط تجاری خواهد داشت. روش دیگری که به صورت غیر مستقیم است صادرات فرش ایرانی با استفاده از واسطه ها و یا صادر کننده می باشد. در این روش تولید کنندگان فرش ایرانی معاملات خود را با شرکت های تجاری و یا تجار صادر کننده که در زمینه واردات و صادرات تجربه کافی را دارند انجام می شود. وجود این واسطه ها می تواند باعث شود که مراحل صادرات شما سریع تر و بدون نقص انجام شود چون دارای تجربه و مهارت کافی در زمینه صادرات را دارند و شبکه های گسترده ای در بازارهای خارجی دارند.
در هر دو روشی که توضیح داده شد یک سری عوامل دارای اهمیت زیادی هستند که این عوامل شامل: بازاریابی فعال، ارائه نمونه ها،ارائه اطلاعات فرش ها به صورت دقیق، کاتالوگ های معتبر، قیمت محصولات، برقراری ارتباط موثر با مشتریان و رعایت نمودن قوانین و مقررات صادرات، است.
همچنین اشنایی با زبان و فرهنگ کشورهای مقصد و توانایی لازم در انجام معاملات و مذاکره و انجام معاملات بین المللی از سری عوامل مهم و کلیدی در موفقیت صادرات فرش ایرانی است.
با توجه به وجود تحریم ها و دیگر سختی های از جمله افزایش قیمت دلار و… که در این راه وجود دارد ولی در سال ها گذشته پیشرفت زیادی در صادرات فرش ایرانی وجود داشته است و با توجه به پرطرفدار بودن این فرش می توانید به راحتی و با کمک از شرکت های بازرگانی مانند پرشین تجارت دوان فرش های خود را به کشورهای دیگر صادر کنید.
سپردن صادرات فرش به یک فرد متخصص و کار بلد می تواند مراحل انجام صادرات را با سرعت بیشتری انجام دهد. یکی از مزیت های تجارت فرش این است که فرش ایرانی امروزه بسیار شناخته شده است و طرفداران بسیار زیادی دارد از این رو می تواند سودآوری خوبی برای فرد تولید کننده داشته باشد.
یکی از چالش های پیش رو در صادرات فرش پیدا کردن مشتری خارجی می باشد که پیدا کردن مشتری خارجی یکی از تخصص های شرکت های بازرگانی است در ادامه قصد داریم برخی از مراحل صادرات فرش را برای شما توضیح دهیم:
یکی از اصلی ترین مراحل صادرات فرش ایرانی بازاریابی است بدین صورت که صادر کننده باید نیاز اصلی بازار های خارجی را مورد بررسی قرار دهد و بتواند مشتری مورد نظر خود را پیدا کند از سری روش های کسب اطلاع در مورد بازاریابی فرش ایرانی به صورت زیر است:
- مناظره با خریداران
- مطالعه سوابق قبلی
- دسترسی به آمار ها و داده های رسمی
- حضور در نمایشگاه های بین المللی
بعد از بازاریابی نوبت به دریافت مجوزهای لازم از سازمان توسعه تجارت ایران است. همچنین بعد بررسی بازار و پیدا کردن یک خریدار و دریافت مجوزها صدور پروفرما دارای اهمیت بسیاری است. معمولا پروفرما ها دارای یک سری اطلاعات از جمله موارد زیر می باشد.
- نام فروشنده، ادرس، تلفن
- نام خریدار و ادرس
- نام و مشخصات فنی فرش
- وزن
- شرایط پرداخت
- وزن
- ارزش تکی فرش _ ارزش کل کالا
- شرایط پرداخت
- مبدا حمل صادرات
- شرایط تحویل و حمل
- مدت اعتبار قیمت پروفرما
- تهیه و بسته بندی و تدارک
فرد صادر کننده باید کالا ها را مطابق با توافق هایی پایی که صورت گرفته و با رعایت تمامی شرایط و ویژگی ها بسته بندی کالا ها را انجام دهد. همچنین باید بسته بندی کالاها مناسب با نحوه حمل و نقل و شرایط بازار باشد.
هر دو طرف برای جلوگیری از ایجاد خسارت های احتمالی هنگام حمل و نقل کالا باید عقد قرارداد و بیمه و مسئولیت هایی که هر یک از دو طرفین دارند مشخص شود.
یکی دیگر از مراحل صادرات فرش ایرانی اظهار کالا به گمرک است فرد صادر کننده می تواند با داشتن مدارکی مانند: کارت بازرگانی و مجوزها و دیگر مدارک که مورد نیاز است به گمرک مراجعه و اظهارنامه صادراتی را تنظیم و تکمیل کند ولی در صورتی که دارای کارت بازرگانی نباشد می تواند این کار را به شرکت های بازرگانی بسپارد.
بعد از انجام مراحل ذکر شده و انجام بررسی های لازم و تطبیق مشخصات و محتویات کالا با توجه به نوع قرارداد حمل که معمولاً با خریدار می باشد می تواند کالا ها را ارسال کنید.
هر کاری دارای قانون مخصوص به خود است که صادرات فرش هم از این قاعده مستثنی نیست. قوانین صادرات فرش با توجه به قوانین و مقررات هر کشور متفاوت است ولی برخی از قوانین شامل موارد زیر می باشد:
صادر کنندگان فرش ممکن است نیاز باشد مجوزهای خاصی از مراجع مختلف را دریافت نمایند تا بتواند فرش خود را به کشور دیگر صادر کند برخی از این مجوزها شامل: مجوزهای تجارت خارجی، مجوز های مربوط به مقررات صادرات و مجوزهای مالی و مالیاتی است.
فرش هایی که صادر می شوند باید با استانداردها و مقررات فنی مربوطه سازگاری داشته باشند که این استانداردها و مقررات فنی شامل مواردی مانند کیفیت، ابعاد، رنگها و طرح فرش است.
در صورتی که کشور مقصد تحت تحریم بین المللی باشد ممکن است یک سری محدودیت برای صادرات فرش از ایران به آن کشور وجود داشته باشد پس باید این موارد را در نظر داشته باشید که کشور مقصد جزو تحریم های بین المللی است یا خیر.
در این مقاله از سایت پرشین تجارت دوان سعی کردیم صادرات فرش ایرانی را به صورت خلاصه برای شما توضیح دهیم فرش های ایرانی در سراسر دنیا دارای طرفداران مخصوص به خود هستند از این رو صادرات فرش ایرانی دارای سود آوری زیادی است به شرط آنکه یک فرد حرفه ای و کاربلد تمامی مراحل را به درستی انجام دهد. سپردن این کارها به شرکت های بازرگانی در انجام سریع تر مراحل صادرات بدون وجود مشکل بسیار تاثیرگذار است.
سوالات متداول
آیا برای صادرات فرش ایرانی باید مجوز دریافت کنیم؟
همانطور که گفته شد صادرات فرش ایرانی به کشور های دیگر ممکن است نیاز به دریافت یک سری مجوزها داشته باشد که برای دریافت اطلاعات بیشتر می توانید به سازمان های صادرات و یا شرکت های بازرگانی مراجعه کنید.
آیا برای صادرات فرش ایرانی به کشور های خارجی محدودیتی وجود دارد؟
در برخی از موارد ممکن است برای صادرات فرش به کشور های خارجی یک سری محدودیت ها و مقررات خاص وجود داشته باشد که این محدودیت ها شامل: تحریم ها، محدودیتهای وارداتی و مقررات گمرکی مربوط به هر کشور می شود.
برای صادرات فرش ایرانی به کشورهای دیگر چه باید کرد؟
در صورتی که قصد صادرات فرش ایرانی به کشور های خارجی را دارید میتوانید از شرکت بازرگانی پرشین تجارت دوان کمک بگیرید.
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید