واردات بار از هند به ایران
آیا اطلاعاتی راجب واردات بار از هند دارید؟ در این مقاله قصد داریم شما را با تمامی نکات و مراحل واردات بار از کشور هند آشنا کنیم. یکی دیگر از خدماتی که گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان به واردکنندگان کالا ارائه میدهد ، راهنمایی و مشاوره در جهت انجام هرچه سریع تر واردات بار از کشور هند می باشد. از دیرباز تا کنون بین کشور های ایران و هند روابط تجاری بسیار خوبی برقرار بوده که همین امر باعث شده تا بازرگانان تمایل داشته باشند تا با تجار اهل هندوستان روابط اقتصادی برقرار کرده و کالای مدنظرشان را از آنها تامین کنند. تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا هر اطلاعاتی که لازم است در رابطه با این موضوع به دست بیاورید را به شما توضیح دهیم. همانطور که در مقاله ی واردات کالا از ابتدا تا انتها اشاره کردیم واردات کالا دارای یکسری شرایط و ظوابط و مراحلی می باشد که باید در انجام هرکدام از آنها دقت لازم را داشته باشیم که در این مقاله به بررسی این شرایط می پردازیم.
در سال های اخیر بخش اعظمی از کالاهای وارد شده به کشورمان ایران توسط کشور هند تامین شده است،کالاهای گوناگونی از کشور هند به کشور ایران صادر میشوند که در متن زیر به برخی از آنها اشاره می کنیم :
- برنج
- انواع چای مانند: چای سبز، چای سیاه، چای ارتدوکس، چای کله مورچه، چای باروتی کلکته، چای قلم ریز و درشت
- انواع ادویه (زردچوبه ، فلفل سفید سیاه وقرمز ،دارچین ،انواع تخم سبزیجات، هل ، میخک وغیره )؛
- خوراک دام و طیور (تخم کتان ، سویا وغیره )
- شکر ایکومزا 45 و غیره
- انواع محصولات دریایی (تن ماهی ، میگو ، روبیان غیره )
- انواع سبزی و میوه مثل انبه، موز، گوآوا، در کل میوه هایی که در ایران دسترسی به آنها سخت می باشد.
- روغن آفتابگردان ، روغن کانولا ، روغن سویا
- بادام هندی
- گوشت گاومیش، گوسفند و مرغ
- حنای هندی
- زیور آلات و بدلی جات
- لپ تاپ، کامپیوتر، گوشی موبایل، تبلت، فلش مموری و …
- لوازم جانبی موبایل، کامپیوتر، تبلت و …
- دوربین مدار بسته، تجهیزات امنیتی
- لوزام عکاسی و فیلمبرداری
- انواع لوازم الکترونیک خودرو، GPS، چراغ هالوژن و LED و …
- پوشاک و البسه درجه یک
- انواع لوازم خانگی و آشپزخانه و …
- مصالح ساختمانی مانند شیر آلات، کاغذ دیواری، پارکت، میل گرد، درب ضد سرقت و …
واردات بار از هند به ایران بر اساس چندین معیار مهم شامل نیاز بازار، نیازهای جامعه، شرایط بازار، قیمت کالاهای مورد نظر و … انجام میشود. به طوری که پس از نیاز سنجی بازار داخلی در کنار بررسی دیگر موارد، کالاهای وارداتی از هند شامل چای، محصولات کشاورزی، پارچه، ادویه، برنج و … توسط بازرگانان خریداری شده و به کشور وارد میشوند. باتوجه به اینکه کشور هند از نظر موقعیت جغرافیایی، در موقعیتی نزدیک به کشور ما قرار دارد، در نهایت خرید و حمل بار از هند به ایران، با قیمتی مقرون به صرفه انجام میشود. به همین دلیل اغلب تاجران ایرانی، علاقهمند به خرید از کشور هند و واردات کالا از این کشور به ایران هستند. همین موضوع نیز زمینه بهبود و تقویت تجارت میان ایران و هند را فراهم کرده است.
واردات کالا از کشور هند، مشابه با واردات کالا از دیگر کشورها، با برخی قوانین و اصول داخلی و بینالمللی همراه میباشد. بازرگانانی که قصد واردات بار از هند به ایران را دارند، پیش از اینکه در این مسیر قدم بگذارند، ابتدا باید با قوانین واردات کالا از هند به کشورمان آشنا شوند. اینگونه قادر خواهند بود در کوتاهترین زمان ممکن و با صرف کمترین هزینه، واردات بار از هند به ایران را انجام دهند. در صورتی که مایل هستید در این زمینه با اطلاعات بیشتری آشنا شوید، در ادامه همراه ما باشید.
با وجود روابط تجاری میان کشورهای هند و ایران، تاجران و بازرگانان بسیاری علاقهمند به فعالیت در زمینه تجارت با کشور هند هستند. در حال حاضر، محصولات بسیاری مطابق با قوانین تعریف شده در کشورمان از هند به ایران وارد میشوند.
کشور هند یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات کشاورزی، غذایی و دارویی است. واردات بار از هند به ایران، به دلایل متعددی از جمله باکیفیت و مقرون به صرفه بودن محصولات هندی و همینطور نزدیک بودن این کشور به ایران، با سوددهی خوبی همراه است و بسیاری از بازرگانان علاقهمند به فعالیت در این زمینه هستند.
بیشتر بدانید : ترانزیت کالا از گمرک شهریار
یکی از محصولاتی که بیشترین حجم واردات کالا از هند را دارا می باشد می توان به برنح اشاره کرد. در ایران برنج مانند گندم، نقش مهمی در چرخه غذایی مردم دارد، از این رو هر ساله با رشد جمعیت، نیاز به این محصول بیشتر می گردد.نخستین مرحله برای واردات مانند تمامی کالاهای وارداتی از کشورهای دیگر، ملزم به اخذ مجوزهای مربوطه و ثبت سفارش در سامانه جامع تجارت می باشد. همانطور که در مقاله ی واردات برنج از اروگوئه اشاره کردیم، اخذ مجور سازمان غذا و دارو از پیشنیاز های مهم ورود برنج به کشور است. این محصول از مسیر دریایی و از گمرک های بندر عباس و خرمشهر و بوشهر، وارد ایران می شود.
از دیگر محصولاتی که هر ساله از کشور هند وارد ایران می شود چای می باشد. به طور کلی هندوستان فضای مناسبی برای کاشت و پرورش چای دارد و از این فرصت بیشترین نفع ممکن را میبرد. با توجه به مصرف زیاد چای در ایران، باید برای تامین نیاز مردم از راههای مختلفی بهره گیری شود. در حال حاضر خرید و واردات از هند شامل چای نیز میشود و هر ساله صدها تن چای وارد ایران میشود. با توجه به اینکه چای یک محصول خوراکی است، حتما باید آزمایشات مربوط بر روی آن انجام شود. سازمان غذا و دارو تمامی استانداردهای لازم را تحلیل می کند و در صورت سالم بودن تاییدیه لازم را برای بار صادر می کند.
برای بررسی شرایط واردات هر کدام از محصولات و کالا ها می توانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان ما در گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید و با توجه به تجربیات و دانش آنها بهترین محصول را انتخاب کنید.
یکی دیگر از حیطه های واردات ار هندوستان شامل انواع پارچهها نیز می باشد که اکنون بخش بزرگی از بازار ایران را تشکیل میدهد. بزرگترین منفعت پارچه هندی قیمت ارزان آن است که باعث محبوبیت ویژه آن می شود. همین قیمت مناسب میزان فروش پارچه هندی در ایران را چند برابر کرده است و به همین دلیل تاجران برای واردات آن برنامهریزیهای لازم را انجام می دهند. نکته مثبت دیگری که در پارچههای هندی وجود دارد تنوع بالای طرح و رنگ در آنها است.برای مطالعه ی بیشتر درباره ی واردات پارچه می توانید مقاله ی واردات و ترخیص پارچه را مطالعه کنید.
واردات از هند به ایران از طریق روشهای مختلف شامل هوایی و دریایی صورت می گیرد، اما بیشتر واردات از هند به مقصد ایران از طریق دریا و بنادر انجام میشود. شناخت کامل از بنادر بزرگ و اصلی هند برای واردات بسیار مهم و یکی از اصول موفقیت در واردات کالا از هند به ایران می باشد؛پنج بندر بزرگ هندوستان که برای واردات باید راجب آنها اطلاعاتی را داشته باشید، شامل این موارد می باشد:
- بندر جواهر لعل نهرو (JNPT)بزرگترین بندر کانتينری در هند و یکی از مهمترین بندرها در سواحل غربی شبه قاره هند می باشد.
- بندر موندرا (Mundra) به عنوان بزرگترین بندر خصوصی هند، یکی از قطب های اصلی کانتینر و محموله های فله در هند است که توسط گروه بندرهای آدانی و SEZ Limited (APSEZ) اداره می شود و در سال ۲۰۰۱ فعالیت خود را شروع کرده است.
- بندر چنای (Chennai) بزرگترین بندر در خط ساحلی خلیج بنگال است و از نظر گذرگاه کانتینری در هند در رتبه دوم پس از JNPT قرار گرفته است.
- بندر کلکته (Kolkata) به عنوان یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین بنادر رودخانه ای در هند، در ۲۰۰ کیلومتری مسیر رودخانه هوگلی واقع شده است و قدیمی ترین بندر فعال هند می باشد.
- بندر چیدامبارانار(Chidambaranar) به بندر توتیکورین نیز معروف است، یکی از بنادر اصلی در هند است که در جنوب سرزمین اصلی هندوستان با مساحت نزدیک به ۸ کیلومتر مربع واقع شده است.
همانطور که در مقاله ی حمل و نقل دریایی اشاره کردیم ،هزینه حمل بار از هند به ایران به عوامل متعددی بستگی دارد. این عوامل در کنار یکدیگر هزینه حمل دریایی بار از هند به ایران را تعیین میکنند:
- نوع محموله یا کالا
- وزن کالا
- حجم کالا
- شهر مبدا و مقصد
- بیمه
- گمرک
- اینکوترمز
در متن زیر راجب مهمترین عوامل تاثیرگذار در هزینه حمل بار از هند به ایران می پردازیم:
هزینه حمل هوایی قطعا گرانتر از حمل و نقل دریایی است اما سرعت رسیدن بار هم زیاد است.
در بارهای دریایی هر چقدر تعداد کانتینرها یا وزن و حجم خرده بارها بیشتر باشد و در بارهای هوایی هم به هر میزان که وزن و حجم بار بالاتر برود طبیعتا هزینه کلی حمل بار از هند به ایران افزایش پیدا می کند.
ایران ایر در مقابل سایر خطوط هوایی که از هند به ایران خدمات دارند مثل قطر و امارات هزینه حمل کمتری دارا می باشد.
بارهای دریایی هم می تواند از طریق خطوط جمهوری اسلامی ایران و هم خطوط دریای خارجی از هند به ایران ارسال شود.
هزینه سوئیچ بارنامه(هم برای بار دریایی و هم هوایی) و هزینه کراس استاف به هزینه های معمول حمل اضافه می گردد.که هزینه کراس استاف بخاطر تخلیه کانتینر در دبی و بارگیری مجدد بیشتر است.
در نظر داشته باشید در صورتی که بازرگانان خود بخواهند در زمینه واردات بار از هند به ایران فعالیت داشته باشند، باید در قدم اول برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنند. درصورتی که بازرگانان برای واردات کالا از شرکتهای فعال در این زمینه خدمات دریافت کنند، نیازی به دریافت کارت بازرگانی برای واردات بار از هند به ایران نخواهد بود.
با توجه به اینکه اطلاع از مراحل واردات بار از هند به ایران، برای طی یک رویه قانونی برای واردات کالا ضرورت دارد، در ادامه به مراحل واردات کالا از کشور هند به ایران پرداختهایم.
- در قدم اول باید نیاز بازار داخلی مورد بررسی قرار بگیرد و بازرگانان بهترین کالا برای واردات بار از هند به ایران را انتخاب کنند. درحقیقت انتخاب کالای مناسب برای رسیدن به سود و دریافت بازدهی از این روش، اهمیت بسیار زیادی را دارد.
- در مرحله بعدی، افراد باید یک تامین کننده معتبر هندی را شناسایی کنند تا بتوانند کالاهای خود را به صورت عمده و یا خرده، خریداری نمایند.
- پس از تعیین روش حمل و نقل و پرداخت هزینه پیشفاکتور و یا پروفرما، لیست کالاهای خریداری شده از فروشنده دریافت میشود.
- برای واردات قانونی کالا از هند به کشور ایران، در صورت نیاز به مجوزهای لازم، باید برای دریافت آنها اقدام کنید. برای دریافت کارت بازرگانی، ارائه اسناد و پروفرما نیز ضرورت دارد.
- حال باید با یکی از شرکتهای حمل و نقل پیرامون زمان ارسال کالا، نحوه حمل و نقل، بیمه کالا و … به توافق برسید.
- در این مرحله از واردات بار از هند به ایران، کالا وارد گمرک ایران میشود و میتوانید پس از پشت سر گذاشتن رویه گمرکی، کالای خود را وارد بازار ایران کنید.
یکی از سوالات رایجی که برای بازرگانان وجود دارد، سوال پیرامون هزینه حمل بار از هند به ایران است. در تعیین هزینه حمل بار از هند به ایران، فاکتورهای مختلفی شامل نوع محموله یا کالا، وزن کالا، حجم کالا، شهر مبدا و مقصد، بیمه، گمرک، اینکوترمز و … تاثیرگذار هستند. در ادامه پیرامون مهمترین این عوامل توضیحاتی را آوردهایم.
در فرآیند واردات بار از هند به ایران، میتوان از شیوه حمل دریایی یا هوایی استفاده کرد. حمل و نقل دریایی، شیوهای مقرون به صرفهتر است، اما فرآیند ارسال بار به صورت دریایی، در مقایسه با ارسال هوایی، در مدت زمان بیشتری به طول میانجامد.
بارهایی دریایی از طریق خطوط جمهوری اسلامی و هم خطوط دریای خارجی از کشور هند به ایران ارسال میشوند. برای حمل بار هوایی نیز لازم به ذکر است ایران ایر در مقایسه با دیگر خطوط هوایی از جمله قطر و امارات، هزینه مقرون به صرفهتری را دارد.
بدیهی است در فرآیند حمل بار از هند به ایران، هرچه حجم و وزن بار بیشتر باشد، قطعا هزینه حمل آن نیز بیشتر خواهد بود. این موضوع برای هر دو روش حمل بار دریایی و یا هوایی صادق است.
از دیگر عوامل تاثیرگذار در هزینه واردات و حمل بار از هند به ایران در هر دو روش حمل دریایی و هوایی، هزینه سوئیچ و کراس استاف هستند. لازم به ذکر است که هزینه کراس استاف به دلیل تخلیه بار در دبی و بارگیری مجدد، باید در نظر گرفته شود.
مجموعه بازرگانی پرشین تجارت دوان، در زمینه واردات بار از هند به ایران، دارای سابقه طولانی است. به طوری که تمامی کارشناسان و ترخیصکاران فعال در این مجموعه، اشراف کاملی بر روی موضوع واردات کالا از کشور هند به ایران و ترخیص آن از گمرک جمهوری اسلامی ایران دارند و میتوانند شما را راهنمایی کنند تا با خرید کالایی که در کشور ایران برای آن بیشترین تقاضا وجود دارد و طی فرآیند حمل بار و ترخیص از گمرک ایران در کوتاهترین زمان ممکن، سوددهی بالایی را تجربه کنید.
در پایان ، شما می توانید فرایند واردات به هند را با استفاده از مشاوره های کارشناسان گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان که با دقت و تخصص بالا انجام میشود،به سرعت و با کمترین ضرر مالی انجام دهید. برای حمل و نقل محموله ی مورد نظر از هند به ایران نیاز به کمکها و راهنمایی متخصصان در زمینه حملونقل بینالمللی خواهید داشت. با کمک و راهنماییهای کارشناسان و متخصصان گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان میتوانید به تجارت با شرکتهای مطرح هندی بپردازید.
سوالات متداول
بازرگانان باید برای ثبت سفارش جهت واردات بار از هند به ایران، به کدام سامانه مراجعه کنند؟
بازرگانان برای واردات کالا از کشور هند به ایران، باید به سامانه جامع تجارت به نشانی اینترنتی “ntsw.ir” مراجعه کنند.
پس از واردات کالا از هند به ایران، تا چه مدت میتوان از آن در گمرک جمهوری اسلامی ایران نگهداری کرد؟
پس از واردات کالا از هند به ایران و ورود آن به گمرک، میتوان تا سه ماه از آن در انبار گمرک نگهداری کرد.
بیشترین حجم واردات کالا از هند را کدام محصول شامل می شود؟
بیشترین حجم واردات کالا از هند را برنج در بر می گیرد.
بزرگترین و با اهمیت ترین بندر اقتصادی و استراتژیک هندوستان کدام است؟
بندر کلکته (Kolkata) به عنوان یکی از بزرگترین و با اهمیت ترین بنادر کشور هندوستان شناخته می شود.
کدام عوامل روی هزینه ی حمل و نقل محموله ی وارداتی اثر دارد؟
- نوع محموله یا کالا
- وزن کالا
- حجم کالا
- شهر مبدا و مقصد
- بیمه
- گمرک
- اینکوترمز
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید