واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو
ترخیص قطعات یدکی خودروهای سواری و یا حتی ماشین آلات صنعتی از گمرک می تواند یکی از دغدغه های بازرگانان و تاجران این حوزه به حساب بیاید. در ادامه مطلب در خصوص مراحل و همچنین چگونگی ترخیص کالاها، به ویژه قطعات یدکی توضیحاتی را ارائه خواهیم داد.
اولین و مهمترین موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که مدارک شما برای ترخیص کالاها از گمرک باید کامل باشد. اما چه مدارکی برای این کار نیاز است؟
اولین مورد مربوط به استاندارد خود قطعات است. اگر قطعات یدکی که وارد می شوند استانداردهای لازم و مطابق با معیارهای داخلی سازمان استاندارد را نداشته باشند، نمی توانید آن ها را از گمرک ترخیص کنید.
بارنامه نشان دهنده این است که کالا شما در چه اندازه و حجمی می باشد و در چه زمانی بارگیری انجام شده است و چه زمانی به گمرک رسیده است.
سومین مورد ترخیصیه نام دارد.
ترخیصیه در واقع رسید و یا فاکتوری است که نشان می دهد، مالک کالا( لوازم یدکی) تمام هزینه های مورد نظر از حمل و نقل کالا تا گمرک را با شرکت باربری که می تواند سازمان راه آهن، کشتیرانی، سازمان هواپیمایی و حتی حمل و نقل جاده ای باشد، به صورت تمام و کمال پرداخته است.
فاکتور خرید همان فاکتوری است که نشان می دهد شما قطعات یدکی را از کجا خریداری کرده اید و نام خریدار را نیز ذکر کرده است.
پروفرما با نام پیش فاکتور نیز شناحته می شود. در ترخیص قطعات یدکی باید پروفرما را داشته باشید. پروفرما نیز همچون فاکتور شامل اطلاعات بار، خریدار، تاریخ، زمان و…است اما به صورت کلی از فاکتور جزئی تر و دقیق تر می باشد.
مورد ششم گواهی بازرسی است که باید داشته باشید. گواهی بازرسی نشان می دهد که قطعات یدکی شما که در فاکتورها ذکر شده اند با اجناسی که به گمرک وارد شده اند، مطابقت داشته و یکسان هستند.
در لیست عدل بندی نشان می دهد که محموله های یک فرد، شرکت و یا یک نهاد خاص به چه شکلی در یک بار چیده شده اند.
ثبت سفارش که معمولا با نام مجوز وزارت بازرگانی نیز آن را می شناسند، در واقع مجوزی است که وزارت بازرگانی در خصوص ورود کالای مربوطه به کشور صادر کرده است.
حالا که نسبت به مدارک لازم برای ترخیص قطعات یدکی آشنایی پیدا کرده اید به مراحل ترخیص لوازم یدکی از گمرک می پردازیم:
مراحل واردات و ترخیص لوازم یدکی خودرو
تنظیم و ثبت اظهارنامه اولین قدم پس از تحویل دادن مدارک به مأمور گمرک است. در این قسمت تمامی اطلاعات خواسته شده با نهایت دقت و توجه در اظهارنامه باید قید شود.
در صورت وجود هرگونه تناقض در اظهارنامه و مدارک گمرکی، روند ترخیص قطعات یدکی شما از گمرک با مشکل روبرو خواهد شد.
مرحله دوم ارجاع دادن پرونده محموله به دایره فنی گمرک برای ترخیص قطعات یدکی است.
در این مرحله کارشناس باید صحیح بودن مدارم، اصلح بودن فرد وارد کننده و…را تشخیص دهد. در صورتی که هیچ منع قانونی برای مالک وجود نداشته باشد، او تایید شده و از این مرحله نیز عبور می کند و در نهایت کولاژ یا شماره ثبت محموله خود را می گیرد.
سومین مرحله تعیین یکی از سه مسیری است که از طریق آن کالاهای وارداتی را مورد ارزیابی و بررسی قرار می دهند. این سه مسیر با اصطلاحات سبز و زرد و قرمز شناخته می شوند. مسیر سبز یعنی نیازی به بررسی کارشناسانه وجود ندارد و همه چیز مرتب است.
در مسیر زرد، کارشناس وسواس بیش از حدی در خصوص بررسی مدارک به خرج می دهد و در مسیر قرمز نیز کارشناس علاوه بر بررسی مدارک، باید از محموله گمرکی نیز بازدید کند.
پس از اتمام این مراحل و در صورتی که هیچ مشکلی نباشد، می توان ترخیص قطعات یدکی را از گمرک انجام داد. اما به طور کلی فراموش نکنید که تکمیل بودن مدارک و عدم وجود تناقض در آن ها سبب می شود هرچه زودتر بتوانید مجوز ورود کالاهای وارداتی خود را از مامور گمرک دریافت کنید.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید