وظایف كارشناس گمرك فعالیت در گمرك كشور و یا بخش گمرك سازمان ها و شركت های بازرگانی و صنعتی دولتی و خصوصی می باشد. گمرك سازمانی دولتی است كه مسؤول اجرای قوانین گمركی و اخذ حقوق و عوارض ورودی (واردات) و خروجی (صادرات) و همچنین مسئول اجرای سایر قوانین و مقررات مربوط به واردات، ترانزیت وصادرات كالاها میباشد.
گسترش روز افزون مناسبات بین المللی در كلیه زمینه های تجاری و اطلاع رسانی، افزایش حجم تجارت جهانی و ضرورت انتقال تكنولوژی و سایر ملاحظات اقتصادی، فرهنگی و سیاسی، جایگاه گمرك و كار كارشناس گمرك را در نظام اقتصادی هر كشوری بسیار مهم و حیاتی كرده است.
به طور كلی دو نوع گمرك مسافری و تجاری وجود دارد. گمرك مسافری به ورود و خروج افراد و گمرك تجاری به ورود و خروج اموال و كالاها در كشور مربوط می شود. كارشناس گمركی كه در بخش گمرك مسافری كار می كند، از كلیه قوانین، آیین نامه ها و دستورالعمل های گمركی، مقررات مسافری، محدودیت ها و ممنوعیت های مسافری و سایر اطلاعات مربوط به این بخش آگاه است. در بخش گمرك تجاری نیز كارشناس گمرك بر قوانین صادرات و واردات، ارزش گذاری كالاها، تعرفه و كدگذاری كالاها و سایر قوانین و آیین نامه های مرتبط تسلط كافی دارد.
كارشناس گمركی كه در بخش گمركی یك شركت یا سازمان مشغول به كار است، با داشتن تسلط كامل بر قوانین و مقررات گمركی و آشنایی كافی با نوع فعالیت، كالا و محصولات و كلیه امور واردات و صادرات آن سازمان، وظیفه انجام كلیه امور گمركی را برعهده دارد.
بیشتر بدانید :
با توجه به سازمان و بخشی كه كارشناس گمرك فعالیت می كند، وظایف خاصی را برعهده دارد.
اما به طور كلی وظایف كارشناس گمرك عبارتند از :
- شناخت كامل از قوانین و مقررات گمركی
- ممانعت از ورود و خروج مسافران یا كالاهای غیرمجاز
- بازرسی مسافران، مدارك و بار آنها
- رسیدگی به درخواست های مراجعان از جمله مسافران، تاجران و …
- بررسی و رسیدگی اظهارنامه ها
- انجام یا نظارت بر عملیات های ارزیابی كالاها
- بررسی ارزش واقعی كالاها
- صدور پروانه های گمركی برای كالاها پس از انجام ارزیابی
- بررسی اظهارنامه ها و سایر اسناد مرتبط
- كنترل اظهارنامه های گمركی پس از ترخیص
انجام كلیه امور گمركی مربوط به صادرات و واردات كالاها درسازمان ها و شركت های مختلف
ویرایش توسط : ماهرویی
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید