يو پي اس UPS چيست ؟
يو پي اس UPS مخفف Un-interpretable Power Supply یا منبع تغیه بدون وقفه است. يو پي اس UPS دستگاهی الكترونیكی است به منظور تامین پیوسته انرژی برای دستگاههای مصرف كننده كه به اختلالات موجود در شبكه و قطع برق حساس بوده و به دلیل ضرورت و حساسیتهای فوق العاده زیاد جزو تجهیزات حیاتی مجموعههای كامپیوتری، مخابراتی، كنترل و ابزار دقیق، ازمایشگاهی و بیمارستانی میباشند.
كاهش یا افزایش ناگهانی ولتاژ، تغییر فركانس، انواع اعوجاج لحظه ای یا دایم، نمونههایی از مشكلات ایجاد شده بر روی شبكههای برق شهری میباشند.
دستگاه های الكترونیكی پیشرفته و حساس (نظیر سیستمهای كامپیوتری، تجهیزات مخابراتی و پزشكی) با توجه به كاربردهای ویژه و حساسی كه دارند نیازمند تجهیزات ضروری مانند منبع تغذیه بدون وقفه و نسبتاً دقیق بوده تا ولتاژ و فركانس ثابت و قابل اطمینان را تامین نماید. دستگاه يو پي اس UPS از وسایل ضروری كامپیوترها محسوب میشود. به عنوان مثال در صورت وجود كوچكترین اغتشاش در برق شهر بخش كنترل كامپیوتر، با تولید یك پالس موجب خاموش و روشن شدن مجدد (Restart) كامپیوتر میگردد.
لذا با این عمل اطلاعاتی كه در حافظه RAM سیستم وجود دارد، از بین رفته و زیان های جبران ناپذیری به كاربر وارد شده و حاصل كار كاربر در چند لحظه از بین میرود.
در مورد سایر سیستمهای حساس نظیر دستگاههای مخابراتی و شبكههای اطلاعاتی نیز با قطع یا تغییر مشخصات منبع تغذیه، هماهنگی بخشهای مختلف دستگاه بهم خورده و بر اثر قطع و وصلهای متوالی، علاوه بر صدماتی كه به قطعات دستگاه وارد می شود، عملكرد كل سیستم با اختلال مواجه میگردد. برای کسب اطلاعات پیرامون SWOT چيست؟ کلیک کنید.
با توجه به مطالب فوق، نیاز به وجود دستگاهی كه بتواند جایگزین مناسبی برای برق شهر در مواقع اضطراری گردیده و با حذف اختلالات شبكه تغذیه مدارات حساس را بر عهده گیرد، نمایان می شود.
این دستگاه یوپی اس نام دارد و جهت استفاده كاربران، انرژی DC را به AC تبدیل می كند.
لازم به ذكر است كه در مواقع قطع برق میتوان از ژنراتوهای AC جهت تغذیه دستگاهها استفاده نمود ولی این منابع با توجه به مشكلاتی نظیر شناور بودن ولتاژ و فركانس، حجم بزرگ، الودگی صوتی، دودزا بودن، زمان طولانی وصل شدن بعداز قطع برق و لزوم سرویس و باز بینی دایمی عملا كاربردی در دستگاههای حساس ندارد.
دستگاههای يو پي اس UPS با ابعاد كوچك و بدون نیاز به سرویس دایمی و بدون ایجاد آلودگیها با تثبیت ولتاژ و فركانس، وسایل بسیار مناسبی جهت حفاظت سیستمها در مقابل اختلالات برق شبكه میباشد.
به منظور افزایش مدت زمان برق دهی در يو پي اس UPS از كابینت باتری مجهز به باتری استفاده میباشد.
- واحد یكسوساز: مبدل جریان متناوب به جریان مستقیم
- اینورتور: مبدل جریان مستقیم به جریان متناوب
- شارژر: واحدی برای تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم جهت شارژ نمودن باتری یو پی اس
- باتری: چندین سلول ذخیره سازی انرژی الكتریكی متصل به هم كه به عنوان منبع انرژی الكتریكی استفاده میشوند.
دسته بندی یو پی اس ها غالباً در سه قسمت انجام می شود.
1-Offline (آفلاین یا آماده به كار) : این دسته از یو پی اس ها هنگام قطع برق و به عنوان منابع جایگزین فعال می شوند .
2-Online (آنلاین یا برخط) : ر شرایط طبیعی ، تأمین خروجی در این نوع یو پی اس ها پس از تصحیح ورودی ( پاك سازی ورودی از نویز و احیاناً سطح ولتاژ ورودی ) انجام می پذیرد تنها در مواقعی چون بروز نقص فنی ، over load یا افزایش خارج از رنج دما ، یو پی اس به مد Bypass می رود .
3-Line interactive (لاین اینتراكتیو یا در تعامل با خط) : در شرایط عادی این یو پی اس ها ورودی از طریق Bypass به ترانسفورماتور منتقل می شود در این هنگام ترانسفورماتور به عنوان شارژر عمل می كند و در نهایت از همین طریق خروجی AC تأمین می گردد .
اطلاعات بیشتر:
جهت واردات ups بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
منبع تغذیه بدون وقفه ( یو پی اس ) دستگاهی است متشكل از قطعات حالت جامد (SOLID – STATE) كه بین منبع برق ورودی و بار وصل شده واز بروز اختلافات برق ورودی ( برق شهر ) از جمله قطع كامل آن جلوگیری می كند :
به طور كلی ، مدل یو پی اس ها از لحاظ ساختار طراحی در یكی از سه حالت , Line interactive (لاین اینتراكتیو یا در تعامل با خط) ,Off-line On-line قرار می گیرند . صرفنظر از طراحی خاص هر یك ، چند ویژگی مهم در تمامی یو پی اس ها مشترك است .
همه آنها دارای باتری هستند و تا زمانی كه برق شهر قابل استفاده است انرژی را در باتریها ذخیره می كنند و پس از قطع برق شهر انرژی باتری را به جریان متناوب AC تبدیل می كنند .
بنابراین تمام سیستمها باید دارای شارژ باتری و مدار اینورتر باشند. همچنین تمام یو پی اس ها دارای یك سیستم Bypass هستند كه همراه با یك سوئیچ در خروجی وسیله ارتباط با Load را جهت تغذیه مستقیم از برق شهر فراهم می كنند . در بسیاری از موارد مدار سوئیچ خروجی با به كاربردن سوئیچهای استاتیك تكمیل می شود. البته در یو پی اس های توان پایین این كار به وسیله رله انجام می گیرد.
زمان برق دهی یو پی اس به دو عامل بستگی دارد :
1- تعداد سیستم ها و میزان بار
2- ظرفیت باتری مورد استفاده
كه این زمان از 5 تا 7 دقیقه برای save اطلاعات و خاموش كردن سیستم شروع و تا بك آپ های بالا ادامه دارد .
باتری وسیله ای میباشد كه با تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الكتریكی، بین دو نقطه اختلاف پتانسیل الكتریكی به وجودآورده و سبب شارژ بارهای الكتریكی می شود.
- باتری سیلد اسید
- باتری نیكل كادمیم
- باتری لیتیوم
- باتری سیلور آلكالین
- باتری خشك
- باتری ژله ای
مناسب ترین باتری برای دستگاه های یو پی اس، باتری نوع سیلد اسید و نیكل كادمیم می باشند.
باتری نوع سیلد اسید بیشتر با درپوش كاملا بسته كه نیاز به سرویس و نگهداری نگهداری ندارد و با ولتاژ 12 ولت استفاده می گردد و باتری های نیكل كادمیم دارای قیمت حدود 4 تا 5 برابر باتری های سرب اسید میباشند كه در مقابل دارای طول عمر حدود 20 سال می باشند.
- حرارت و دمای بالا و ناهمواری
- عدم شارژ باتری با ولتاژ مناسب
- عیبوب شدن اتصالات درون سلولی
- خشك شدن باتری با از دست دادن الكترولیت
- عدم تعمییر و نگهداری مناسب باتری
- دمای محیط: ماكزیمم دمای مناسب 25 درجه سانتیگراد می باشد. به طوری كه اگر مقدار دما از 25 درجه بیشتر باشد به ازای هر 8.3 درجه عمر باتری 50 درصد كاهش پیدا میكند.
- باتری های الكتروشیمیایی
- چرخه شارژ و دشارژ باتری
- تعمیر و نگهداری
زمانی كه چرخه شارژ و دشارژ باتری بیش از 10 مرحله انجام می شود دیگر باتری به میزان اولیه شارژ نمیشود.در نتیجه كاهش زمان شارژ باتری باعث كاهش زمان اجرای باتری می شود.
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید
نظرات
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
ممنون از مقاله مفیدتون
خواهش میکنم. ممنونیم از حسن نظر شما