مراحل واردات کالا از ابتدا تا انتها به صورت مرحله به مرحله
مراحل واردات کالا از ابتدا تا انتها به صورت مرحله به مرحله
واتساپ: 09018317558 02142326

مراحل واردات کالا از ابتدا تا انتها به صورت مرحله به مرحله

واردات-کالا-با-پرشین-تجارت-دوان
واردات-کالا-با-پرشین-تجارت-دوان

معمولاً سیاست گذاران تجاری نیازهای کشور را هر ساله مشخص می سازند و با استفاده از اتخاذ برخی سیاست ها از جمله تعرفه گذاری، نیازهای وارداتی کشور را مشخص می سازند. با ما همراه باشید تا با واردات کالا از گمرک آشنا شویم

 

یک واردکننده کالا باید با بسیاری از امور از قبیل تجارت و بانکداری بین الملل، حمل و نقل بین الملی، امور گمرکی، نحوه تخصیص ارز و بسیاری از موارد دیگر آشنایی کامل داشته باشند.

واردات-و-ترخیص-کالا واردات کالا چیست؟ برای واردات کالا از گمرک چه باید کرد؟

 

واردات کالا از گمرک یک فعالیت تجاری بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد که از گذشته برای رفع نیازهای جامعه انجام شده است. در واقع همانطور که می‌دانید تولید برخی از کالاها به دلیل کمبود امکانات و یا تنوع موقعیت جغرافیایی کشورها نمی‌تواند به راحتی انجام شود و به همین دلیل برای تولید این دسته از کالاهای خاص باید هزینه‌های سنگینی پرداخت شود.

بنابراین دولت‌ها در تلاش هستند تا شرایط مناسب برای فرآیند واردات برای رفع نیازهای جامعه را فراهم کنند.

واردات کالا در وهله اول به عنوان امری مهم و حیاتی در رفع نیازهای یک جامعه شناخته می‌شود. اگر دولت‌ها به این فعالیت مهم اقتصادی توجه نکنند، ممکن است در آینده نزدیک با مشکلات بزرگی مواجه شوند، بنابراین می‌توان گفت توجه به این فعالیت اقتصادی در توسعه یک کشور مهم و حیاتی است.  گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان با بهره مندی از کارشناسانی مجرب و حازق پاسخگو سوالات شما در این زمینه هستند.

واردات_کالا

واردات_کالا

در این مقاله در مورد  واردات کالا از گمرک  صحبت خواهیم کرد. پس، با ما همراه باشید.

 

 

واردات کالا از گمرک

واردات کالا از گمرک

 

قوانین واردات کالا

 

برای تجارت و امور بازرگانی نیازمند کسب اطلاع از قوانین داریم. خصوصاً اینکه قوانین و مقررات این حوزه با توجه به نیازهای روز و اتفاق های مختلف بروز رسانی می شود.

برخی از این قوانین جز قوانین پایه می باشد و بخش دیگر جز آیین نامه ها و بخشنامه های اجرایی محسوب می شوند. اطلاع از قوانین کمک زیادی به آشنایی با واردات کالا می کند. یک واردکننده باید نسبت به دو دسته قوانین بالا آشنایی داشته باشد.

بیشتر بدانیم

آنچه که باید در مورد واردات از چین بدانیم

در ادامه به مهم‌ترین قوانین واردات کالا اشاره می‌کنیم:

 

قانون مقررات صادرات و واردات کالا 

 

قانون مقررات صادرات واردات کالا یکی از اصلی‌ترین قوانین پایه‌ای مربوط به تجارت بوده که در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است.

مطالعه این قانون برای تمام فعالان حوزه تجارت الزامی بوده که شامل 24 ماده مختلف است. این قوانین به بیان کلیات و خط‌ قرمزهای کلی پرداخته است.

 

آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات کالا 

 

این آیین‌نامه ( قانون مقررات صادرات واردات) در راستای قانون فوق و در سال 1373 توسط هیئت وزیران به تصویب رسیده است. آیین‌نامه مذکور در 46 ماده تنظیم شده و دارای نکات اجرایی مختلفی در خصوص مراحل واردات کالا یا صادرات آن می باشد.

 

قانون و آیین‌نامه امور گمرکی

 

قانون امور گمرکی نیز در سال 1390 توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده که حاوی نکات ارزشمندی در خصوص فرآیندهای گمرکی است.

 

کتاب مقررات صادرات و واردت کالا 

 

این کتاب حاوی نکات اجرایی بسیار زیادی در خصوص واردات و صادرات کالاهای مختلف و تعرفه‌های مرتبط با آنها می باشد. این کتاب  هر سال بروزرسانی شده و توسط سازمان توسعه تجارت منتشر می‌شود.

 

بخشنامه‌های اجرایی

 

بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی جزء مهم‌ترین قوانین واردات کالا محسوب می‌شوند که شما را با جزئی‌ترین و بروزترین مقررات این حوزه آشنا می‌کند. برای اطلاع از این بخشنامه‌ها باید به صورت روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به تجارت و واردات کالا های مختلف را بررسی کنید.

واردات-کالا-با-پرشین-تجارت-دوان

واردات-کالا-با-پرشین-تجارت-دوان

واردات کالا و مراحل آن

به سه صورت انجام می‌شود:

 

واردات کالا به صورت زمینی، هوایی یا دریایی برای ایران انجام می‌شوند. این مدل واردات شامل کالاهایی می‌شود که شرکت‌های سازنده آن مشمول تحریم نیستند و می‌توانند کالا را مستقیما به ایران ارسال کنند.

به دلیل تحریم‌های ایران کالاها نمی‌توانند مستقیما وارد ایران شوند. کشورهای اروپایی، برخی از شرکت‌های چینی، شرکت‌های کره‌ای و… شامل این شرکت‌ها می‌شود.

 

تقاضای مشتری در واردات کالا از گمرک

 

با توجه به شرایط تحریم، برخی افراد قادر به خرید کالای خود از کشورهای دیگر برای واردات کالا نیستند. این مشتریان نیز به دو گروه تقسیم می‌شوند.

گروه اول محصول خود را می‌شناسند و هم نوع برندی که در دست دارند و نمی‌توانند آن را خریداری کرده و وارد ایران کنند.

در گروه دوم کسانی هستند که فقط نوع کالایی را که قصد وارد به ایران دارند را شناسایی کرده و می‌شناسند و انواع برندها و کشورهای تولید کننده آن کالا را نمی‌شناسند.

برای مثال برای توضیح گروه اول می‌توان به این نکته اشاره کرد که مشتری طبق وقت قبلی به صورت حضوری در دفتر ما حضور خواهد داشت.

 

واردات_ماشین_آلات_و_مواد_اولیه

واردات_ماشین_آلات_و_مواد_اولیه

 

مراحل واردات کالا

 

مراحل واردات کالا را به دو دسته تقسیم می کنیم:

قسمت اول شامل تجارت و مکاتبات و قسمت دوم امور گمرکی و واردات کالا می‌باشد.

این بخش شامل :

 

نامه‌های درخواست قیمت

 

نوشتن حرفه‌ای نامه‌های تجاری به معنای پرورش نامه توسط یک متخصص حرفه‌ای مسلط به زبان انگلیسی و تجارت است.

برای قیمت، بهتر است شخص خریدار این را بداند که به چه کالاهایی و با چه مشخصاتی احتیاج دارد و به فروشنده اعلام کند و درخواست قیمت را اطلاع‌ رسانی کند.

هر کلاس و کاری زبان تخصصی خود را دارد و نویسنده باید تمام تلاش خود را بکند تا از کلمات درست، تخصصی و حرفه‌ای استفاده کند.

 

درخواست کاتالوگ و اطلاعات فروشنده و مشخصات

 

بسیاری از اوقات شرکت‌ها برای ارزیابی طرف مقابل یا کیفیت محصول نیاز به دریافت و بررسی اطلاعات دارند.

چنین اطلاعاتی را می‌توان از کاتالوگ ها، بروشورها و سایر ابزارهای لازم برای بازاریابی و تجزیه و تحلیل محصول و شرکت به دست آورد.

 

قیمت توافقی و دریافت تخفیف

 

طبیعی است که خریدار به دنبال کاهش قیمت و فروشنده به دنبال افزایش قیمت باشد. قبل از تعیین کیفیت و مشخصات دقیق محصول نباید در مورد چانه زنی قیمت صحبت کرد. در این گونه نامه‌ها بهتر است درخواست تخفیف همراه با دلیل و استدلال و تحلیل برای واردات کالا باشد.

 

سفارش نهایی

 

پس از بررسی خریدار و نهایی شدن شرایط اولیه معامله، فروشنده پیش فاکتور صادر می‌کند و به احتمال زیاد قرارداد فروش بین طرفین منعقد خواهد شد.

 

دریافت پروفورم

 

شرایط زیر باید در Performa مشخص شود:

 

  • شماره و تاریخ صدور شرکت و تاریخ اعتبار آن
  • نام کامل و آدرس فروشنده
  • نام کامل و آدرس خریدار
  • موضوع و مشخصات کامل کالا با ذکر کیفیت، کمیت، ابعاد، وزن خالص و ناخالص و همچنین ذکر شماره تعرفه گمرکی.
  • مبلغ پرفرما با ذکر نوع ارز به تفکیک قیمت واحد، هزینه بسته‌بندی و هزینه ارسال
  • نحوه تفکیک وظایف و مسئولیت‌ها بین خریدار و فروشنده طبق قوانین اینکوترمز
  • مبدا و مقصد نهایی کالا به عنوان بنادر یا محل بارگیری و تخلیه
  • وسایل حمل و نقل کالا
  • نحوه پرداخت هزینه کالا
  • کشور سازنده کشور مبدأ

 

واردات-کالا-از-گمرکات-کشور

واردات-کالا-از-گمرکات-کشور

 

واردات کالا از گمرک

 

اخذ کارت بازرگانی

 

کارت بازرگانی اولین گام از مراحل واردات و صادرات کالا به شمار می‌رود. بنابراین تجار تازه‌‌کار نیاز است قبل از هر اقدامی برای گرفتن این کارت اقدام کنند.

در غیر این صورت نمی‌توانند اقدام به تجارت کنند. البته داشتن این کارت مزایای دیگری غیر از انجام صادرات و واردات نیز دارد.

 

انتخاب حوزه فعالیت 

 

بعد از اخذ کارت بازرگانی نوبت آن است که زمینه و حوزه‌ فعالیت خود در واردات کالا را مشخص کنید. زمینه و حوزه فعالیت می‌تواند به چند صورت انتخاب شود.

برخی تمایل دارند تا با یک کشور خاص فعالیت داشته باشند. ممکن است برخی از افراد با یک کشور آشنایی خوبی داشته باشند یا بنا به هر دلیل تمایل داشته باشند که صرفا با آن کشور کار کنند.

این دسته از افراد معمولا به علت ارتباطاتی که در آن کشور دارند، اقدام به واردات انواع مختلف کالا از آنجا می‌کنند.

 

 انتخاب کشور و کالای وارداتی

 

بعد از طی کردن مراحل فوق، اکنون نوبت آن است که با مشتریان مختلف در کشور یا کشورهای مختلف وارد مذاکره شوید. برای این کار نیاز به تسلط به زبان کشور مورد نظر و تا حدودی آشنایی به قوانین و مقررات تجاری آن کشور دارید.

ثبت-سفارش

ثبت-سفارش

ثبت سفارش بازرگانی و اخذ مجوزها در واردات کالا

 

اولویت ها در اخذ مجوز کالا

 

در این روند، اولین کاری که میکنیم این است که ممنوع بودن و یا آزاد بودن کالای مورد نظر را چک کنیم. برای این کار  می توانیم در سایت ntsw.ir  استعلام کالای مورد نظر را با استفاده از تعرفه آن به دست آوریم. تعرفه یک کالا با در نظر گرفتن سیاست های وزارت صنعت معدن و تجارت و همچنین صنعت به سه بخش تقسیم شده است.

 

  • بخش اول این تعرفه کالا های اساسی را در بر دارد که به آنها ارز دولتی تعلق می گیرد.

 

  • در بخش دوم کالاهایی قرار دارند که ارز دولتی به آنها تعلق خواهد گرفت و فقط به وسیله ارز به دست آمده از صادرات یا حواله نیمایی انجام می شود و ورود این کالا ها در صورتی که در داخل کشور کالای مشابه آن وجود نداشته باشد، آزاد است.

 

 

  • بخش سوم کالاهایی را شامل می شود که وارد کردن آن ها در حالی که مشابه داخلی نیز نداشته باشند تنها با ارز به دست آمده از صادرات امکان پذیر هستند.

 

 

مراحل اخذ مجوز واردات کالا از گمرک

 

برای واردات کالا اگر آن کالا برای وارادات ممنوعیت نداشته باشد ، قابل بررسی است.

در مرحله اول پروفرم آن کالا را در سایت ntsw.ir ثبت می کنیم و با در نظر گرفتن:

  • ارزش خریدی آن کالا
  • تعداد کالا و وزن آن در پیش فاکتور

اطلاعات لازم را ثبت کرده و سپس برای کارشناس مربوطه ارسال می کنیم.

با در نظر گرفتن کد تعرفه ی کالای مورد نظر، مجوز های وزارت صنایع که مورد نیاز است در سایت برای شما فعال می شود. بعد از بررسی های انجام شده به وسیله کارشناس، در صورتی که مشکلی وجود نداشته باشد پرونده شما تأیید می شود. در آخر پس از گذراندن مراحل واردات کالا و دریافت مجوز و تأیید شدن پرونده توسط کارشناس به مرحله پرداخت کارمزد و پس از آن صادر شدن شماره مجوز خواهیم رسید. در مرحله ی پرداخت کارمزد طبق یک فرمول خاص، فیش بازرگانی با در نظر گرفتن ارزش کالا محاسبه می شود و شما باید آن فیش را واریز کرده و سپس شماره مجوز هشت رقمی شما صادر می شود.

 

مجوزها که در واحد ثبت سفارش پرشین تجارت قابلیت اخذ دارد، عبارتند از:

  • بهداشت
  • تجهیزات پزشکی
  • محیط زیست
  • وزارت دفاع
  • قرنطینه
  • ماشین سازی وتجهیزات
  • برق والکترونیک
  • ارتباط رادیویی
  • وزارت صنعت و معدن
  • صنایع غیرفلزی
  • نیرو محرکه
  • بهین یاب

 

import

import

HS Code چیست؟

 

یک سیستم استاندارد سازی برای طبقه بندی و شناسایی محصولات می باشد.

در ادامه این امکان وجود دارد که شما از HS Code محصول خود اطلاعی نداشته باشید، در اینجا کارشناسان ما شما را راهنمایی می کنند. در نهایت سپس طبق پکینگ لیست ( اطلاعات بار که شامل حجم و وزن کالا می باشد و اینویس ( فاکتور قیمت) که از شما دریافت می شود، روند صدور مجوز آغاز می شود. درنتیجه با توجه به نداشتن ممنوعیت و مجاز بودن واردات آن و قابلیت انجام داشتن آن، شروع به بررسی و اعلام هزینه می کنیم.

تعرفه گمرکی

تعرفه گمرکی

تشریفات واردات کالا

 

 

 

انجام تشریفات ترخیص کالا های وارداتی و همچنین صدور کالا از کشور براساس قانون امور گمرکی و آئین نامه اجرائی آن منوط به تنظیم اظهار نامه گمرکی و تسلیم آن به گمرک می‌باشد. اظهار کننده موظف است اسناد لازم را از قبیل سیاهه خرید، گواهی مبدأ، اسناد بانکی و سایر مجوزهای مورد نیاز که مقررات و قوانین مربوطه تعیین نموده است به اظهارنامه منضم نماید.

  • ورود اطلاعات
  • پذیرش اظهار نامه
  • کنترلهای گمرکی
  • پرداخت و ترخیص

 

جهت اطلاعات بیشتر در خصوص واردات کالا با شماره 02142326 و همچنین واتساپ به شماره 09018317541 با ما در ارتباط باشید. تجار عزیز می توانند پروفرم ها و اطلاعات خود را در صفحه اصلی ثبتارش برای ما ارسال نمایند.

آیا شما قادر به واردات کالا هر نوع کالایی می باشید؟

کالاهایی که قادر به دریافت مجوز از سازمان های مربوطه هستند و ممنوعیت واردات ندارند.  مشاوره واردات کالا  02142326

بازرگانان تازه کار چگونه می توانند با خیالی آسوده و راحت واردات کالا خود را انجام دهند؟

بله. مشروط بر آن که قبل از هر گونه خرید کالا مشاوره لازم را دریافت نمایند و با نظر مشاور گمرکی مجوزهای لازم دریافت و سپس خرید انجام شود. مشاوره واردات کالا  02142326

جهت ثبت سفارش واردات کالا باید فقط یک بانک را معرفی کرد؟ آیا فرقی می کند که چه بانکی را معرفی کنیم؟

بله فقط باید یک بانک را معرفی کرد.

آیا امکان پذیر می باشد یک ثبت سفارش کلی واردات برای چندین سند بگیریم؟

بله امکان پذیر می باشد. جهت واردات کالا خود با ما در ارتباط باشید.

امکان واردات ماشین آلات و مواد اولیه تولیدی بدون کارت امکان پذیر می باشد؟

برای تولیدی ها به صورت موردی فقط امکان واردات ماشین آلات وجود دارد.

آیا قرارداد ما بین شرکت بازرگانی و شرکت تولیدی در حال حاضر وجود دارد؟

قرارداد ما بین شرکت بازرگانی و شرکت تولیدی در حال حاضر وجود ندارد و شرکت تولیدی جهت واردات کالا خود باید رسماً به نام خود کالا را وارد کند.

آیا شرکت تولیدی در راستای اهداف تولیدی خود، می تواند ماشین آلات خط تولید بدون سقف و سابقه وارد کند؟

بله، شرکت تولیدی برای واردات کالا خود می تواند بدون سقف و سابقه ….

آیا گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان می تواند بالاتر از سقف و سابقه واردات کالا انجام دهد؟

بله می تواند بالاتر از سقف و سایقه واردات کالا انجام دهد.

چه مقدار از ارز صادراتی باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردانده شود؟

80 درصد ارز حاصل از صادرات باید به نرخ نیما به سیستم ارزی کشور بازگردانده بشود. ( این نرخ بسته به نوع کالا می تواند متغیر باشد)

ارز حاصل از صادرات ظرف چه مدت باید به چرخه اقتصادی کشور بازگردد؟

ارز حاصل از صادرات باید طی مدت شش ماه به سیستم ارزی کشور بازگردد. البته این مدت قابل تمدید می باشد.

به این نوشته امتیاز دهید
4.5/5 - (11 امتیاز)
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1402-8-14
28 16261

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

نظرات

  • ماندانا علی ابادی

    چقدر کامل و جامع . ممنون

    • پرشین تجارت

      از حسن نظر شما ممنونیم

  • مهران

    بسیار محتوای کاملی بود. شما واردات ماشین آلات صنعتی از کدوم گمرکات وارد میکنید؟

    • پرشین تجارت

      ممنونیم از شما ، بله انجام میشه

  • محسن حاجی مراد

    مثل همیشه عالی

    • پرشین تجارت

      نظر لطف شماست

  • پوریا علی ابادی

    بسیار محتوای خوب و کاملی بود. واقعا صفر تا صد واردات کالا را توضیح داده بودید . ممنونم از تیم بسیار خوبتون

    • پرشین تجارت

      ممنونیم از حسن نظر شما. هر آنچه که در مورد واردات و ترخیص کالا بخواهید ما در خدمت و پاسخگوی سوالات شما هستیم

  • بهزاد دوانی

    ممنون از زحمات شما. این مقاله خیلی کامل و جامع بود

    • پرشین تجارت

      خواهش میکنم. ممنونیم از حسن نظر شما

  • صادقی

    شما واردات کالا از کدام گمرکات را انجام می دهید؟

    • پرشین تجارت

      از گمرکات تهران، شهریار ، شهید رجایی بندر عباس و …

  • Behzad Davani

    مقاله خیلی کامل و خوبی بود، ممنون

    • پرشین تجارت

      ممنونیم از شما. در خدمت شما هستیم

  • مژگان صادقي

    بسیار عالی بود از حسن انجام کار شرکت سپاسگزارم

    • پرشین تجارت

      ما از شما ممنونیم. باعث افتخار ماست

  • رضا

    عالییی بود

    • پرشین تجارت

      ممنونیم از شما

  • حسین

    بسیار مقاله خوبی بود

    • پرشین تجارت

      از حسن نظر شما ممنونیم

  • محمدرضا

    سلام
    من میخام تاجر بشم ولی همه منو مسخره میکنند و میگن نمیتونی و پول زیاد میخاد و…
    شما راهنمایی کنید تا عمرم رو بیخود تلف نکنم

    • پرشین تجارت

      سلام دوست عزیز ، شما باید در ابتدا تحصیلات خود را در حوزه گمرکی طی نمایید و یا با این حوزه و اصطلاحات گمرکی آن، تعرفه ها و قوانین گمرکی آشنا پیدا نمایید.

      می توانید مقالات ما را به طور کامل مطالعه نمایید ، در بخش اصلی سایت ، منو مقالات ، بخش واردات و ترخیص کالا.

      آرزوی موفقیت برای شما داریم

  • آدرین برجسته نژاد

    باتشکرازخدمات شما

    • پرشین تجارت

      ممنونیم از شما

  • عبدالغنی دادور

    سلام وشب بخیرشرکت بازرگانی باکارت بازرگانیآکبندوصفردارم برای واردات چکارکنم. وایا می توانم اجاره بدهم ودراجاره چه مواردی رومدنظرداشته باشم ومابه ازای پانصدهزاردلار چه مبلغی معقول است ازمستاجربگیرم؟ درقالب چه قراردادی وباچه مفادی؟

    • پرشین تجارت

      سلام و وقت بخیر

      لطفا شماره تماس خود را بفرمایید.

  • سید یعقوب موسوی

    با سلام خدمت شما یکی از بهترین آموزشهایی که دیدم همین بود واقعا کار بزرگی‌ انجام دادید…. متشکرم از لطف شما

    • پرشین تجارت

      خوشحالیم که براتون مفید واقع شده است. هر سوالی بود در خدمت شما هستیم.

در طول تعطیلات نوروزی پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ