انبارداری کالا در گمرک | شرایط و هزینه های انبارداری در گمرک
انبارداری کالا در گمرک | شرایط و هزینه های انبارداری در گمرک
واتساپ: 09018317558 02142326

انبارداری کالا در گمرک | شرایط و هزینه های انبارداری در گمرک

در این مقاله قصد داریم شما را با انبارداری کالا در گمرک آشنا سازیم، انبار به محل یا فضایی  گفته می شود که یک یا چند کالای بازرگانی، صنعتی، مواد اولیه یا فراورده های مختلف در آن نگهداری و براساس سامانه ای صحیح طبقه بندی و تنظیم شود.  مدت مجاز نگهداری کالا در انبارهای گمرک از تاریخی که کالا به انبار تحویل داده می شود3 ماه است. البته صاحبان کالا یا شرکت های حمل و نقل با ارائه علت موجه که به تشخیص گمرک رسیده باشد. با پرداخت هزینه اضافه تا دو ماه دیگر می توانند مدت زمان انبارداری را تمدید کنند.

انبار داری کالا در گمرک

انبار داری کالا در گمرک

دسته بندی انبارها بر اساس نوع کالا در گمرک

 

انبارها جزء لاینفک اماکن گمرک هستند و رکن اصلی رویدادهای گمرک در دنیا است. دسته بندی انبارها برای حفاظت فیزیکی از محموله ها به خصوص در انبارداری گمرک و بنادر، بیشتر به ماهیت کالا و در بعضی موارد به نوع بسته بندی آنها برمی گردد.

 

این دسته بندی ها به صورت زیر می باشند:

 

انبارداری کالاهای معمولی

 

در این انبارها نیازی به استفاده از تجهیزات و وسایل مخصوص جهت کنترل عوامل نگهداری انبارداری کالا نمی باشد.

انبارداری کالاهای فاسد شونده

 

انبارهایی هستند که دمای محیطی آنها تحت کنترل انبارداری بوده و مختص مواد غذایی، دارویی و بهداشتی می باشند. گمرک می تواند از پذیرفتن کالایی که باید در سردخانه نگهداری شود. سریع ترخیص نشود خودداری کند. در این حالت شرکت حمل و نقل یا شرکت پست بین المللی باید کالا را اعاده و یا به مسئولیت خود و رعایت سایر مقررات تحت نظارت گمرک و انبارداری گمرک به سردخانه انتقال دهد.

انبارداری کالاهای قابل اشتعال و مواد شیمیایی

برای این دسته از انبارها تدابیر حفاظتی شدیدی از نظر موقعیت و محل، نوع ساختمان، سیستم های ضدحریق و مانند آن صورت می گیرد. مقتضی است مواد انبار شده در محل هایی به دور از اماکن عمومی ساخته شوند.

انبارهای اختصاصی

 

انبارهای اختصاصی، متعلق به اشخاص حقیقی و یا حقوقی خاص هستند. در شرایطی که بنا به دلایلی از قبیل تکمیل ظرفیت امکان نگهداری کالا در انبارهای گمرکی نباشد از فضای انبارهای خصوصی برای نگهداری کالا استفاده می‌شود.

انبار متروکه

 

درصورتی‌که صاحب محموله نتواند در زمان تعیین شده نسبت به خروج کالا از گمرک اقدام نماید، کالا به‌عنوان کالای متروکه شناخته می‌شود و به محلی تحت عنوان انبار متروکه منتقل می‌شود.

انبار کالاهای قاچاق



کالاهایی که به‌عنوان قاچاق ضبط یا توقیف می‌شوند، در صورتی در اماکن گمرکی باقی می‌مانند که به همراه آن‌ها نامه حاوی مشخصات محموله به انبار داده شده باشد. به‌طورکلی، کالا قاچاق که بر اساس قوانین گمرک ممنوعیت واردات دارند در این انبارها ثبت و ضبط خواهند شد.

مشاوره ترخیص کالا از گمرک

مشاوره ترخیص کالا از گمرک

مراحل انبارداری کالا در گمرک

 

فرایند انبارداری به مجموعه عملیات صورت‌گرفته از لحظه تحویل تا خروج کالا گفته می‌شود و از مراحلی تشکیل شده است که در ادامه با این مراحل آشنا می‌شویم.

 

دریافت محموله یا پذیرش کالا

 

ورود کالا و پذیرش اولین مرحله از مراحل انبارداری گمرکی است. پذیرش کالا در انبار تنها با ارائه اسناد و مدارک لازم صورت می‌گیرد. برای نگهداری کالا در انبارهای گمرکی متقاضیان موظف‌اند، مجوز و اسناد لازم جهت ورود محموله به انبار موردنظر را ارائه نمایند. پس از ارائه اسناد و مدارک، مسئولین انبار در مکان پذیرش، کالا را از لحاظ شکل و تعداد، با مشخصات اظهار شده در اسناد چک کرده و در صورت نداشتن مغایرت، پذیرش می‌نماید.

 

ثبت کالا در سیستم‌های مدیریتی

 

پس از پذیرش کالا، اطلاعات محموله از قبیل نام کالا، شماره مجوزها، شماره ارجاع و سایر جزئیات در سیستم مدیریت انبار گمرکی ثبت می‌شود. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که در صورت ثبت اشتباه محموله، خروج کالا از انبار با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو خواهد شد، بنابراین بسیار مهم است که این مرحله بادقت بالایی صورت گیرد.

 

جاگذاری کالا

 

پس از ثبت کالا در سیستم‌های مدیریت انبار گمرکی نوبت آن است که با درنظرگرفتن ویژگی‌های کالا همچنین رعایت استانداردهای انبارداری، کالا در مکانی مناسب جاگذاری شود. جاگذاری اصولی محموله از مهم‌ترین مراحل در فرایند انبارداری کالا در گمرک است که لازم است بادقت انجام شود.

 

 خروج کالا از انبار و تحویل کالا

 

خروج کالا از انبار و تحویل به صاحب کالا آخرین مرحله از مراحل انبارداری است. در این مرحله صاحب کالا موظف است مشخصات وسیله نقلیه و تحویل‌گیرنده کالا را برای انبار ارسال نماید. پس از ارسال این موارد کالای موردنظر بارگیری و از انبار خارج می‌شود. ثبت کالای خروجی در سیستم‌های مدیریت انبار گمرکی یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که در این مرحله باید انجام شود.

روش محاسبه هزینه انبارداری گمرک

 

هزینه انبار داری گمرک به هزینه‌ای که گمرک جهت نگهداری کالا دریافت می‌کند هزینه انبارداری می‌گویند و به صورت زیر محاسبه می‌شوند:

  • محاسبه کالاهای نگهداری شده در انبار:  وزن خالص *نرخ انبارداری*مدت زمان استقرار کالا در انبار
  • محاسبه انبارداری سرپوشیده: هزینه انبارداری=۷۵٪*(مدت زمان استقرار کالا*نرخ انبارداری*وزن ناخالص)
  • محاسبه کالاهای فله (تناژی): محاسبه کالاهای فله= تناژ*تعرفه
  • محاسبه کالاهای دستگاهی: محاسبه کالاهای دستگاهی= تعداد*تعرفه
قبض انبار گمرکی چیست و چه کاربردی دارد؟

 

قبض انبار گمرک ثبت رسید تحویل کالا عبارت است سندی که تحویل گیرنده کالا یا همان انباردار به موجب آن تحویل کالا را با مشخصات خاصی از گیرنده در تاریخ ورود معنی گواهی می‌کند. این سند یکی از مهمترین گواهی ها در خصوص مالکیت کالا در گمرک می‌باشد. در قبض انبار گمرکی مواردی مانند هزینه انبارداری در گمرک ،تعرفه انبارداری و… انگاشته می‌شود.

 

هزینه انبارداری کالاهای غیرکانتینری

 

هزینه کالاهایی که قرار است بدون کانتینر در انبار گمرک انبار شوند با توجه به تناژ، حجم محموله، نوع انبار ( پوشیده، سر پوشیده، محوطه و..)، تعداد کالاها و غیره محاسبه می گردد. تاجران برای این که بتوانند از هزینه دقیق انبارداری کالاهای غیر کانتینری اطلاع پیدا کنند، می توانند به کارشناسان مجرب ما در گروه ایران ترخیص مراجعه کرده و با ارائه اطلاعات مربوط به محموله تجاری خود از از این هزینه اطلاع پیدا کنند.

 

امنیت انبارداری در تمامی گمرکات کشور

 

امنیت انبارداری در تمامی گمرکات کشور از اهمیت بالایی برخوردار است. این مسئله به دلیل اهمیت حفاظت از کالاها، جلوگیری از سرقت و خسارت، و تضمین سلامت فرآیند ترخیص کالاها صورت می‌گیرد. در این راستا، انبارهای گمرکی نیاز به اقدامات امنیتی قوی دارند تا هرگونه تهدید و ریسک امنیتی ممکن را به حداقل برسانند. اقدامات امنیتی در انبارهای گمرکی شامل استفاده از سیستم‌های نظارتی پیشرفته، نصب دوربین‌های مداربسته، استفاده از سیستم‌های اعلان حریق، و اجرای سیاست‌ها و رویه‌های امنیتی است. همچنین، این انبارها نیاز به کنترل دسترسی محدود به افراد مجاز دارند تا جلوگیری از نفوذ غیرمجاز و تضمین حفاظت از کالاها و اطلاعات حساس.

 

قوانین نگهداری از کالا در انبار گمرک

 

قوانین نگهداری از کالا در انبار گمرک گسترده هستند. یک تاجر حداکثر به مدت ۹۰ روز فرصت دارد تا کالاهای نگهداری شده خود در انبار گمرکی را ترخیص کند. برای ترخیص کالاها از گمرک باید بتوانداسناد و مدارک ترخیص کالا از گمرک را تهیه و هزینه‌های مربوطه را پرداخت کند. درصورتی‌که در ظرف مدت ۹۰ روز نتواند این کار را انجام دهد می‌تواند با تقبل هزینه انبارداری این مدت را تا ۶۰ روز دیگر تمدید کند.

در این مدت باید نسبت به اخذ مجوزها اقدام کند و پس از اخذ مجوز تا یک ماه فرصت دارد تا کالای خود را از گمرک ترخیص کند.

نحوه محاسبه هزینه انبارداری در گمرک چگونه است؟

فرمول کلی برای محاسبه هزینه انبارداری به شرح زیر است:
هزینه انبارداری = مدت زمان نگهداری × نرخ انبارداری × وزن ناخالص

قبض انبار گمرکی چیست و چه کاربردی دارد؟

قبض انبار گمرک ثبت رسید تحویل کالا عبارت است سندی که تحویل گیرنده کالا یا همان انباردار به موجب آن تحویل کالا را با مشخصات خاصی از گیرنده در تاریخ ورود معنی گواهی می‌کند.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1403-4-9
0 400

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "

شماره تلفن: 02142326

پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ