
ترانزیت خارجی
در عصر امروز، روابط تجاری بین کشورها بسیار گسترده شده است. در این شرایط ترانزیت خارجی به عنوان یکی از بهترین روشهای حمل و نقل شناخته میشود. این روش میتواند به بهبود روابط تجاری و شخصی میان افراد در کشورهای مختلف کمک کند. کشور ایران همواره به عنوان پلی برای تجارت بین المللی میان کشورهای CIS، حوزه خاورمیانه و آسیای شرقی و کشورهای اروپایی محسوب میشود و به همین جهت قصد داریم تا به بررسی کامل ابعاد و زوایای ترانزیت خارجی بپردازیم.
ترانزیت خارجی یا به عبارت دیگر، “ترانزیت بین المللی” شامل خدماتی همچون حمل و نقل کالا به خارج از مرزهای جغرافیایی کشور مبدا است. تولید کنندگان محصولات صادراتی برای انتقال محصولات خود به خارج از کشور به خدمات شرکتهای ترانزیتی بینالمللی نیاز دارند. حجم و وزن کالا، نوع کالا و قوانین و مقررات ترخیص کالا از جمله مواردی هستند که بر خدمات ترانزیت بینالمللی تاثیر بسزایی دارند.
برای تعیین روش حمل و نقل کالا به مقصد باید با توجه به مقررات و قوانین ترخیص کالا، شرایط ترانزیت به شیوهای مناسب برای شرکت خدمات دهنده مشخص شود. محصولات و کالاهایی که به واسطه ترانزیت خارجی از کشور خارج میشوند، به عنوان بخشی از واردات و صادرات مشخص کشور محسوب نشده اما از پرداخت مواردی همچون سود بازرگانی و حقوق گمرکی معاف هستند. البته هزینههای گمرکی را باید پرداخت زیرا این کالاها تابع قوانین گمرکی بینالطرفین هستند.
مهمترین شرایط ترانزیت خارجی شامل موارد زیر است:
- آن دسته از وسایل نقلیهای که از آنها برای جا به جا کردن مسافران از کشور مبدا به مقصد استفاده میشود، مشمول قوانین بینالمللی ترانزیت کالا نیستند.
- فقط در گمرکهای مجاز که فهرست آنها توسط دولت جمهوری اسلامی اعلام شده است، تشریفات مربوط به ترانزیت ویژه خودروها انجام میگیرد و در هر گمرکی این امکان وجود ندارد.
- اگر تمایل دارید کالاهای مجاز وارد کشور کنید میبایست کاملا مطابق با قوانین وضع شده ترانزیت خارجی عمل کنید. در صورتی هم که کالای مورد نظر شما در فهرست محصولات مجاز نباشد باید پیش از سفارش حتما مجوز ورود آن محصول به خصوص به کشور را اخذ کنید.
ترانزیت خارجی با استفاده از روشهای مختلفی انجام میشود. برای ارسال کالای مورد نظر به کشور مقصد، میتوانید از این روشها استفاده کنید. ترانزیت ریلی یکی از این روشهاست که در آن از قطار برای حمل و نقل کالا استفاده میشود و بیشتر برای کشورهایی مناسب است که دارای خطوط ریلی مشترکی هستند. روش دیگر ترانزیت جادهای است که محبوبیت بیشتری در میان صاحبان کالا دارد. در این روش، کالای موردنظر درون کانتینر و سپس تریلی قرار میگیرد و از راه جاده زمینی به مقصد میرسد.
ترانزیت هوایی بیشتر برای کالاهایی مناسب است که حجم و وزن کمتری دارند و با سرعت بالایی به دورترین مقاصد ارسال میشوند. در نهایت، ترانزیت دریایی کالای مورد نظر تاجران را از طریق کشتی به کشور مقصد ارسال میکند و بیشتر برای کشورهایی مناسب است که دارای مرز دریایی مشترکی با کشور ارسال کننده هستند.
در انتخاب روش ترانزیت باید با توجه به ویژگیهای کالا و شرایط مقصد، بهترین گزینه را انتخاب کنید. جهت آشنایی با ترانزیت کالا از بندر عباس پیشنهاد می کنیم مقاله ترانزیت از بندر شهید رجائی را مطالعه نمایید.
مشاوران ما در پرشین تجارت دوان با دانش کامل از راههای ارتباطی ایران با کشورهای مختلف، راهگشای شما در این تصمیم مهم هستند. برای ارتباط با مشاوران ما کافیست با شماره 02142326 تماس حاصل فرمایید.
ترانزیت خارجی مشمول قوانین و مقررات خاص خود است که در صورت عدم رعایت آنها، کالای شما به عنوان قاچاق در نظر گرفته میشود. در ترانزیت به خارج، گمرگ مبدا پس از بررسی و ارزیابی دقیق کالا، آن را جهت عدم دسترسی تا رسیدن به مقصد خود، مهر و موم و پلمپ میکند. در صورت باز شدن مهر و موم کالا پس از رسیدن به مقصد، گمرک مقصد آن را با پروانه عبور تطبیق داده و در صورت هر گونه مغایرت، کالا را به عنوان بار قاچاق توقیف میکند.
درصورتی که امکان انتقال سریع کالا به مقصد در ترانزیت بین المللی وجود نداشته باشد، بسته باید در انبار گمرک به سرپرستی باقی مانده و هزینه آن تا زمان ترخیص پرداخت میشود. اگر اتباع خارجی برای ورود کالا به کشور از اسلحه همراه باشند، گمرک کشور مجاز است در مورد ورود و خروج آنها از کشور تصمیم گیری کند. وسایل نقلیهای که برای ترانزیت استفاده میشوند و بار و مسافری ندارند، بر اساس مقررات به عنوان یکی از بخشهای ترانزیت کالا محسوب میشوند.
وسایل نقلیهای که بار ترانزیتی حمل میکنند و از نقطه وارد و از نقطه دیگری از کشور خارج میشوند، نیاز به داشتن اظهارنامه ترانزیتی دارند. در صورتی که دارای گذرنامه هستید و میخواهید با وسیله نقلیه شخصی خود از خاک کشور عبور کنید، خودروی شما باید از قوانین و مقررات ترانزیت پیروی کند.
به طبق دستورالعملی که توسط اتاق بازرگانی برای معافیت مالیاتی کالاهای ترانزیتی اعلام شده است، معافیت مالیاتی شامل شرایط زیر است:
درآمدهای ارزی کسب شده از منشا خارجی که از افراد حقوقی یا حقیقی ساکن در خارج از کشور از طریق سیستم بانکی به حساب شرکت حمل و نقل واریز شده و صورتحساب یا حتی قراردادی برای آن صادر شده باشد، میبایست برای امکان پذیر شدن فرآیند تسویه و انجام عملیات ترانزیت، پروانه ترانزیت خارجی دریافت کنند.
میزان درآمد تحصیل شده از حمل کالاهای صادراتی در صورتی معاف از مالیات خواهد بود که مسئولیت حمل آنها از کشور ایران تا مقصد خارجی، تماما به یک شرکت حمل و نقل بین المللی ایرانی محول شده باشد. همچنین درآمد حاصل از حمل و نقل داخلی و حمل و نقل کالاهای وارداتی، مشمول معافیت مالیاتی و عوارض نمیشود.
مفهوم ترانزیت به معنای انتقال کالایی است که هنوز گمرکی نشده به گمرک مقصد تحت نظارت و سرپرستی گمرک انجام میشود. در این روند، کالا از گمرک مبدا به گمرک مقصد ارسال میشود. اما در صادرات، کالا یا خدمات به کشور مقصد ارسال میشود که به دلیل سود بازرگانی، تمام تشریفات گمرکی با دقت بالا انجام میشود و تمام هزینههای مربوط به سود بازرگانی و عوارض گمرکی پرداخت میشود.
در حوزه بازرگانی و تجارت، دسترسی به شبکههای ارتباطی پایدار و امن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. با توجه به اینکه در این حوزه، ارتباط با شرکتها و سازمانهای دیگر در سراسر جهان بسیار حائز اهمیت است، ترانزیت خارجی به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در این حوزه مطرح میشود.
شرکت پرشین تجارت دوان با داشتن دهها سال تجربه در صنعت شبکههای ارتباطی، خدمات بسیاری در زمینه ترانزیت خارجی را ارائه میدهد. با استفاده از خدمات پرشین تجارت دوان در زمینه ترانزیت خارجی، شرکتها و سازمانها میتوانند به سادگی هر چه تمامتر، انتخاب بهترین، به صرفهترین و همچنین سریعترین راه برای ترانزیت خارجی را به مشاوران ما بسپارند.
در کنار این خدمات، پرشین تجارت دوان با داشتن تیمی از متخصصین مجرب در زمینه شبکههای ارتباطی، خدمات مشاوره امور بازرگانی نیز ارائه میدهد. به این منظور میتوانید از طریق شماره واتساپ 09018317541 با کارشناسان این مجموعه بازرگانی در ارتباط باشید.
با توجه به اهمیت ترانزیت خارجی در بازرگانی و تجارت، استفاده از خدمات پرشین تجارت دوان به عنوان یکی از بهترین راهکارهای موجود در این حوزه، به شرکتها و سازمانها کمک میکند تا با اطمینان بیشتری به بازار جهانی وارد شوند و با استفاده از شبکههای ارتباطی پایدار و امن، به راحتی کالاهای خود را منتقل کنند.
در دنیای امروز، پیچیدگی اقتصادی و نیاز متقابل کشورها به محصولات و مواد اولیه برای تولید، حوزه خدمات ترانزیتی و باربری را بسیار گسترده کرده است. مفهوم ترانزیت در هر جای دنیا شناخته شده است، اما کمتر کسی با جزئیات و پیچیدگی آن آشنا است. نیاز کشورها به مواد اولیه در صنعت، تولیدات کشاورزی و محصولات بومی، باعث شده است که خدمات ترانزیتی برای نقل و انتقال کالاهای مورد نیاز در ابعاد بینالمللی و وسیع شکل بگیرد.
این خدمات از راههای دریایی، زمینی و حتی هوایی ارائه میشود. گستردگی ترانزیت خارجی، قوانین و مقررات سفت و سختی برای آن شکل داده و کسب و کار وسیعی را در کنار خود دارد. در این مطلب سعی شده است برخی از قوانین و مقررات را شرح داده و مخاطب را با ابعاد مختلف حوزه خدمات ترانزیتی آشنا کرده و به درک جامعی از ترانزیت خارجی برسد.
با توجه به وسیع بودن حوزه ترانزیت، واردات، صادرات و ترحیص کالا و همچنین پویایی قوانین و مقررات حاکم بر آن، جهت اطلاع از آخرین عناوین حتما وب سایت پرشین تجارت دوان را دنبال کنید
تجارت امن و پایدار با گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان
شماره تلفن: 02142326واتساپ09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید