ترخیصکار گمرک کیست ؟
بسیاری از افراد تمایل دارند تا در حوزه واردات و صادرات کالاهای مختلف فعالیت کنند، اما کار در این زمینه آنقدرها هم که فکرش ساده است، آسان نیست. اگر می خواهید در حوزه واردات کالا کار کنید و در عین حال موفق نیز باشید، بایستی ضمن آشنایی با باید ها و نباید های واردات، بتوانید اقدامات لازم را در جهت ترخیص کالا از گمرک نیز انجام دهید.ترخیصکار گمرک در واقع به عنوان وکیل وارد کننده و یا صادر کننده کالا اقدام به انجام امور مربوط به گمرک می کند. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا با ترخیصکار گمرک کیست ؟ آشنا شویم.
ترخیص کالا از گمرک نیازمند پشت سر گذاشتن پروسه های ادرای و تشریفات خاص گمرکی می باشد که پیچیدگی های خود را دارد که در صورتی که با آن ها آشنایی نداشته باشید، بایستی از یک ترخیصکار گمرک کمک بگیرید.
تاجران و بازرگانان فعال در حوزه واردات و صادرات کالا، می توانند برای انجام امور تشریفاتی گمرک از یک ترخیص کار کمک بگیرند. ترخیص کار که با نام حق العمل کار نیز شناخته می شود، فردی حقیقی و یا حقوقی است که نسبت به تمامی قوانین و مقررات گمرکات سراسر کشور و دیگر کشور ها مطلع است و کار او در زمینه ترخیص کالا از گمرک در کمترین زمان و با حداقلِ هزینه می باشد.
ترخیص کالا توسط ترخیص کار به این صورت انجام می شود که او از صاحب کالا و به عبارتی وارد کننده و یا صادر کننده وکالت می گیرد و قراردادی را با او تنظیم می کند تا تمامی کارها و مراحل ترخیص کالا از گمرک را انجام دهد و با این کار مسئولیت خارج و یا وارد کردن کالا بر عهده ترخیصکار گمرک خواهد بود.
بسیاری از افراد ترخیص کار را با حق العمل کار یکی می دانند، اما این دو با یکدیگر تفاوت هایی دارند که در ادامه به صورت موردی به آن ها اشاره کرده ایم :
- ترخیص کار برای حق العمل کار شدن نیازمند دریافت مجوز و پروانه های کاری است.
- ترخیص کار برای ترخیص کالا از گمرک، از وارد کننده و یا صادر کننده کالا وکالت می گیرد و به عبارتی نماینده مستقل او است، در حالی که حق العمل کار با نام خود و بدون دریافت وکالت اما به نیابت از شخص وارد کننده و یا صادر کننده اقدام به ترخیص کالا می کند و به عبارتی نماینده غیر مستقل او است.
- اگر در روند ترخیص کالا مشکلی وجود داشته باشد، ترخیص کار هیچ گونه مسئولیتی در قبال آن ندارد و خود تاجر باید پاسخگو باشد؛ اما یک حق العمل کار بایستی مسئولیت انجام تمامی امور و اقدامات نامتعارف را بر عهده بگیرد.
همانطور که اشاره کردیم ترخیص کار با دریافت وکالت از بازرگانی که در حال همکاری با آن است و با نام موکل خود اقدام به ترخیص کالا می کند، اما حق العمل کار با نام خود و به نیابت از شخص اصلی وارد مراحل ترخیص کالا می شود. ترخیص کار برای حق العمل کار شدن بایستی که دارای شرایط زیر باشد:
- هر ساله گمرک اقدام به برگزاری آزمون حق العمل کاری می کند. در صورتی که ترخیص کار در این آزمون پذیرفته شود و موفق به کسب نمره قبولی گردد، پروانه حق العمل کاری دریافت می کند و می تواند حق العمل کار شود. همینطور باید در امتحان قانون امور گمرکی و آییننامه آن نیز نمره قبولی را کسب کند.
- از دیگر شرایط حق العمل کاری داشتن مدرک تحصیلی دیپلم، تابعیت ایرانی و کارت بازرگانی می باشد.
- ترخیص کارانی که قصد دریافت پروانه حق العمل کاری دارند، نباید کارمند دولت باشند.
- حداقل سن مجاز برای حق العمل کاری سن 25 سال می باشد.
- عدم محکومیت کیفری، جرم و جنایت، سابقه قاچاق نیز از دیگر شرایط حق العمل کاری است.
پس از آنکه متوجه شدیم ترخیصکار گمرک کیست ، در این قسمت از مقاله قصد داریم به وظایف یک ترخیص کار بپردازیم. بسیاری از افراد گمان می کنند که ترخیص کالا از گمرک یک امر روتین و ساده است، در حالی که این کار پیچیدگی های خاص خود را دارد.
فرد ترخیص کار باید از تعرفه های گمرک، نرخ عوارض انواع کالای وارداتی و … مطلع باشد تا بتواند ضمن مدیریت زمان، ترخیص کالا را با کم ترین هزینه نیز انجام دهد. از مهم ترین وظایف یک ترخیص کار در جهت انجام تمامی امور ترخیص کالا از گمرک می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- یک ترخیص کار باید نسبت به تهیه و آماده سازی کلیه مدارک برای تنظیم اظهارنامه و ارائه به گمرک شامل اخذ مجوز های لازم اقدام کند.
- ترخیص کار بایستی که مشاوره های لازم را در زمینه تعرفه های گمرگی و تعیین ارزش کالاهای صادراتی و وارداتی به کارفرما ارائه دهد.
- ترخیص کار باید اطلاعات کامل و دقیقی در زمینه بخشنامه ها و قوانین ترخیص کالای مورد نظر داشته باشد.
- برای پیگیری روند ترخیص کالا، ترخیص کار باید حضور دائمی در گمرک داشته باشد.
- ترخیص کار ماهر باید بر سیستم های ترخیص کالا همچونسیستم epl تسلط داشته باشد.
- بهتر است ترخیص کار در استان هایی که دارای گمرکات تخصصی هستند، یک دفتر و کارمندان ماهر داشته باشد.
برای انجام امور ترخیص کاری شخص باید دارای پروانه ترخیص کاری نیز باشد تا نشان دهد او ضمن داشتن تحصیلات لازم، زیر نظر گمرک نیز به انجام امور تشریفات گمرکی پرداخته است.
مراحل دریافت پروانه ترخیص کاری با ارسال درخواست کتبی به اداره گمرک آغاز می گردد و بایستی که از سوی اسناد رسمی درخواست او تایید شود. در صورتی که فرد واجد الشرایط ترخیص کاری باشد، پروانه مربوطه برای او صادر می گردد.
معمولا با صدور پروانه ترخیص کاری، یک کارت یکساله نیز به این افراد تعلق می گیرد که می توانند در طول این یکسال در گمرکات سراسر کشور متناسب با تقسیم بندی که انجام می شود، فعالیت کنند. در صورتی که فرد در طول فعالیت خود مرتکب خطایی نشود، می تواند نسبت به تمدید پروانه ترخیص کاری خود اقدام کند.
ترخیص کار باید بررسی های لازم را بر روی کالا و مدارک لازم انجام دهد تا آن کالای وارداتی و یا صادراتی توسط بازرسان و کارشناسان گمرک در یکی از مسیر های مسیر سبز، مسیر زرد، مسیر قرمز قرار گیرد. در واقع ترخیص کار موظف است مسیری را که برای کالا تعیین شده است را طی کند. وظایف ترخیص کار در هر کدام از این مسیر ها متفاوت و به شرح موارد زبر می باشد.
- مسیر سبز : ترخیص کار باید به قسمت خروج مراجعه کند و با دریافت اجازه خروج نسبت به بارگیری و ارسال کالا اقدام نماید.
- مسیر زرد : در مسیر زرد پرونده به کارشناس مجازی گمرک ارجاع داده می شود و ترخیص کار باید برخی فاکتورهای لازم شامل قیمت، کیفیت و … را بررسی کند.
- مسیر قرمز : پرونده جهت بازرسی بیشتر به کارشناس مجازی و کارشناسی جهت بررسی حضوری ارجاع داده می شود و ترخیص کار موظف به همراهی کارشناسان در این مسیر می باشد.
هزینه ترخیص کالا
هزینه ترخیص کالا به فاکتورهای مختلفی وابسته است و با یکدیگر متفاوت می باشد. از مهم ترین عوامل تعیین کننده می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشکل و آسان بودن ترخیص کالا
- تعداد و حجم کالا
- نحوه بسته بندی
- نحوه نیاز به انبار شامل انبار های یخچال دار و یا انبار های مسقف
- بارگیری
- تخلیه بار
- هزینه ها شامل : آزمایشگاه ، اخذ مجوزات، انبار داری ، بازرسی کالا ، بدرقه کالا
وقتی شخصی اقدام به واردات کالا می کند در واقع زمانی می تواند یک تجارت موفق را تجربه کند که ضمن تهیه به موقع کالا، آن ها را به سرعت وارد بازار کشور کند. عرضه سریع کالاهای وارداتی به مشتری، در گرو این است که مراحل ترخیص کالا از گمرک با سرعت انجام شود.
ترخیص سریع از گمرک نیز نیازمند این است که شخص از تمامی قوانین و امور تشریفاتی گمرک مطلع باشد. در واقع برای تسریع روند ترخیص کالا از گمرک و تزریق به موقع کالا به بازار نیاز به یک ترخیص کار ماهر می باشد.
همینطور لازم است به این موضوع اشاره کنیم که هر چه یک کالا سریع تر از گمرک ترخیص شود، زمان کم تری را در انبار گمرک می ماند و در نهایت باعث کاهش هزینه های یک وارد کننده می گردد. کاهش هزینه و ترخیص سریع کالا باعث کاهش هزینه ها برای صاحب کالا و همینطور مصرف کننده می شود، همینطور از راکد ماندن و یا از دست رفتن سرمایه نیز جلوگیری می کند.
گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان به عنوان ترخیصکار رسمی گمرک
از مهم ترین ویژگی های یک ترخیص کار این است که امین تاجر باشد، به این معنی که اطلاعات و اسناد او را نزد خود نگه دارد و آن ها در اختیار فرد دیگری قرار ندهد.
به علاوه لازم است که این ترخیص کاران وقت شناس نیز باشند و در زمان کوتاهی کالای کارفرما را از گمرک ترخیص کنند تا مشمول پرداخت هزینه های بیشتر نشوند. در این مقاله ( ترخیصکار گمرک کیست ) شما را با وظایف ترخیص کار ، تعیین مسیر ترخیص کالا و هزینه های ترخیص آشنا کردیم.
گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان با داشتن چندین سال سابقه موفق در زمینه ترخیص کالا و با بهره مندی از ترخیص کاران ماهر، متعهد، با تجربه و مورد اعتماد می تواند کالای شما را در کم ترین زمان و با حداقل هزینه از گمرک ترخیص کند.
برای دریافت ترخیص کار ماهر و مشاوره تخصصی به صورت رایگان از طریق شماره تماس 02142326 ، واتساپ 09018317541 با مشاوران این مجموعه در ارتباط باشید.
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید
نظرات
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
محتوای بسیار خوبی بود. ممنون
عالی بود
خیلی خوب بود
پرشین تجارت ترخیص کار درجه یک گمرک ، تبریک میگم بهتون