ترخیص کالای هوایی
ترخیص کالای هوایی
واتساپ: 09018317558 02142326

ترخیص کالای هوایی

در این مقاله قصد داریم شما را با سلسه مراتب و مراحل ترخیص کالای هوایی آشناکنیم. با ما همراه باشید تا اطلاعات ارزنده ای در این موضوع به شما بدهیم.

ترخیص بار هوایی

ترخیص بار هوایی

ترخیص کالای هوایی از گمرک

 

در دنیای تجارت بسیاری از محصولات به صورت هوایی ارسال می شوند و ترخیص آن ها در گمرکات فرودگاهی صورت می گیرد، که به آن ترخیص کالای هوایی گفته می شود که در این مقاله این موضوع را به صورت کامل به شما معرفی خواهیم کردیم.

 

فرآیند ترخیص کالا

 

همانطور که در مقاله ی ترخیص کالا و واردات اشاره کردیم به تمام فرایندهایی که در گمرکات جهت واردات و صادرات کالا صورت می گیرد، ترخیص کالا نامیده می شود. در حال حاضر این فرایند ها میتواند حالت های مختلفی داشته باشد تاعملیات ارسال کالا به سلامت از گمرک به مقصد نهایی انجام شود.

محصولات وارداتی و صادراتی در اولین مرحله داخل انبارهای نگهداری کالای تحت تملک گمرک قرار میگیرند.بعد از طی شدن مراحل اداری، مجوز آزاد شدن کالاها از انبار صادر میگردد. فعالیت های این مرحله از ترخیص، توسط ترخیص کاران در گمرک صورت می گیرد.

یکی از مهم ترین فرایند هایی که در گمرک و قبل از ترخیص کالا اتفاق می افتد، پرداخت مالیات ، حقوق و عوارض گمرکی و سایر هزینه های خدمات ارائه شده به شرکت یا فرد واردکننده و صادر کننده است. پس از پرداخت هزینه های مربوطه و ارائه کردن اسناد و مدارک به گمرک می توان عملیات بارگیری کالا را به مقصد مورد نظرشروع کرد.

 

ترخیص بار هوایی

 

ترخیص کالای هوایی ، همانطور که در مقاله ی آشنایی با حمل و نقل هوایی اشاره کردیم ، یکی دیگر از انواع ترخیص کالا می باشد. این کالاها اغلب از فرودگاه ها ترخیص می شوند. به این مکان ها، گمرکات فرودگاهی گفته می شود. پیشرفت تکنولوژی های هوایی و ارتباطی و اهمیت زمان، باعث شده است که ترخیص کالای هوایی و حمل و نقل هوایی، جایگاه ویژه ای در تمام جهان پیدا کند. به همین علت آشنایی با حمل و نقل هوایی بسیارهائز اهمیت بوده است و می تواند در تجارت شما نقش بسزایی ایفا کند.

این نوع ترخیص کالا می تواند آینده ای روشن را برای صادرات و واردات کشور ترسیم کند. به طور کلی ترخیص هوایی کالاهای مجاز وجود دارد و مراحل آن را می‌توانید به طور کامل صورت دهید.

کالاهای مشروط نیز از آن دسته کالاهایی می‌باشد که ترخیص آن از گمرک به مجوزهای قانونی صادرات و واردات وابسته است.  زیرا در این نوع از انتقال محصول، مدت زمان رسیدن به مقصد کوتاه شده و کالا، با کیفیت بهتری به دست مشتری می رسد. لازم به ذکر است گمرک فرودگاه امام خمینی یکی از بزرگترین گمرکات هوایی کشور می باشد. که ظرفیت جابجایی سالانه 99 هزار تن کالا در سال را دارد و گمرک فرودگاه بین‌المللی امام خمینی تمامی جزئیات و رویه‌های وارداتی و گمرکی اعم از ترانزیت، واردات قطعی، واردات موقت، پست سریع و فریت را پوشش می‌دهد. این گمرک به صورت ۲۴ ساعته خدمات به تجار و واردکنندگان ارائه می‌دهد.

شماره ملی گمرک فرودگاه امام خمینی ۱۴۰۰۰۲۶۸۲۲۴ می‌باشد. این گمرک با فاصله تقریبی ۳۰ کیلومتری از تهران و با پروازهای هوایی از نقاط مختلف جهان، امکان ترخیص بارهای تجاری و غیرتجاری را به‌صورت آسان فراهم می‌کند. مشاوران گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان با توجه به سابقه ی درخشانی که در امر واردات و ترخیص کالا دارد میتوانند به شما در فرایند ترخیص کالای هوایی کمک شایانی کنند.

 

بارنامه ی هوایی

 

بارنامه ی هوایی همان قراردادی است که بین فرستنده یا تامین کننده و حمل کننده بار منعقد می شود ، همینطور می‌توان گفت بارنامه یکی از اسنادی می باشد که مشخص می‌کند صاحب یا تامین کننده کالا، باری را به مسئول حمل و نقل بار تحویل داده است. بنابرتوضیحاتی که دادیم بارنامه در حکم رسید کالا است و هرگونه ادعایی خلاف موارد توافق شده بین دوطرف و درج شده در آن، بی‌ارزش و بی‌اعتبار می باشد. چرا که تمامی شرایط نوشته شده در بارنامه قبل از صدور آن مورد توافق طرفین قرار گرفته است. بنابراین هیچ یک از طرفین نمی‌توانند ادعایی خلاف موارد قید شده در بارنامه داشته باشند.

 

هنگام ترخیص هوایی بارنامه هائزاهمیت ترین مدرک جهت ارائه برای انجام تمامی امور قانونی است. در هر مرحله از کار می‌توانید قوانین مربوطه را از سایت‌های مربوطه مانند وب‌سایت گمرک فرودگاه امام خمینی بررسی کنید.

 

ترخیص کار هوایی کیست؟

 

ترخیص کار هوایی به فردی گفته می شود که در زمینه ترخیص کالا با روش حمل و نقل هوایی فعالیت می کند. مهم ترین نکته این می باشد که ترخیص کار باید آشنایی کامل با مقررات هوایی داشته باشد. همچنین از آخرین تغییرات و قوانین مرتبط با گمرک فرودگاه ها اطلاع داشته باشد. قوانینی که  مورد توجه ترخیص کار کالاهای هوایی می باشد:

  • قوانین و مقررات مربوط به صادرات و واردات کالا از طریق هوایی
  • قوانین و مقررات مربوط به بسته بندی و حمل و نقل کالاهای هوایی
  • قوانین و مقررات مربوط به بیمه کالاهای هوایی

 

کارت بازرگانی و کاربرد آن برای ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی ؟

 

همانطور که قبلا در مقاله ی کارت بازرگانی اشاره کردیم ،نخستین مرحله جهت ورود به عرصه ی واردات و صادرات و تجارت خارجی میباشد، به همین دلیل اگر واردکننده تصمیم به واردات کالا به گمرکات کشور را داشته باشد حتی گمرک فرودگاه امام خمینی باید دارای کارت بازرگانی معتبر و فعال باشد، توجه کنید که هر کارت بازرگانی دارای ۳ گروه کالایی میباشد و کالای وارد شده توسط بازرگانی میبایست در یکی از این ۳گروه کالایی تعریف شده برای کارت بازرگانی باشد.

البته باید به این نکته اشاره کرد که اگر نیاز به واردات به صورت نمونه دارید نیاز به کارت بازرگانی نخواهد بود.

کارت بازرگانی فقط زمانی مورد نیاز است که تصمیم به واردات و یا صادرات در حجم تجاری کالا نمایید، شما اگر در قالب مسافر به صورت هوایی وارد کشور میشوید و کالای شما در گروه کالای همراه مسافر قرار بگیرد نیاز به ارائه کارت بازرگانی نخواهد بود.

ورود کالای خارجی همراه مسافر مشمول حقوق ورودی است اما کالای ورودی برای هر مسافرسالانه تا سقف ارزش ۸۰ دلار از پرداخت حقوق ورودی معاف بود و کالای مازاد بر آن مشمول حقوق ورودی خواهد بود، استفاده از این معافیت یک بار در سال بوده و شامل کالاهایی حجیم نمی باشد. برای تسریع فرایند ترخیص کالای هوایی میتوانید با کارشناسان مجرب گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.

 

کارگو چیست؟

 

معنی لغوی کارگو حمل و نقل است اما در ایران به عنوان نام دیگری برای حمل و نقل هوایی به کار می رود. در واقع در کارگو، کالا از راه هواپیماهای غیر مسافربری به مقصد انتقال داده میشود. بعد اتمام مراحل کار در کارگو نوبت به ترخیص هوایی کالا می رسد. پس از این مرحله میتوان گفت که انتقال پایان پذیرفته است. فریت بار و کارگو نباید با یکدیگر اشتباه گرفته شوند.

 

فریت بار چیست؟

 

به مجموعه  قوانین حمل و نقل هوایی در کشورمان ایران و بسیاری از کشورهای دیگر فریت بار گفته می شود.که شما در یک سفر هوایی فقط اجازه ی  حمل بار اضافه تا 20 یا نهایت 30 کیلوگرم را دارا می باشید. یعنی در صورتی که وزن بار شما از این عدد بیشتر باشد باید برای حمل اضافه بار خود مبلغ بالایی را با عنوان ” جریمه اضافه بار” پرداخت کنید.حالا در صورتی که شما مجبور به حمل بار اضافه‌تری باشید،چه باید کرد؟ چگونه می‌شود بارهای سنگین را به کشورهای دیگر برد، بدون این‌که مجبور به پرداخت هزینه جریمه شد؟در این شرایط شما می‌توانید از فریت مسافری (freight) استفاده کنید. فریت بار به معنی امکان ارسال مازاد بار مسافر بدون پرداخت جریمه و با هزینه بسیار کمتر و البته ایمن‌ترمی باشد.

 

مدارک لازم برای حمل و نقل

 

مدارکی که برای حمل و نقل بار به صورت مسافری لازم است شامل:

 

  1. – کپی از پاسپورت گیرنده و فرستنده
  2. – آدرس دقیق گیرنده و فرستنده همراه با ثبت کد پستی
  3. – یک کپی از کارت شناسایی گیرنده و فرستنده
  4. – چک لیست بسته‌بندی کالاها که ابعاد دقیق و سانتیمتری آن‌ها درج شده باشد

 

مدارک مورد نیاز برای حمل و نقل محمولات تجاری به غیر از موارد فوق شامل:

  •  ارائه کارت بازرگانی
  •  قبض انبار
  •  گواهی بهداشت
  • گواهی استاندارد

در این مقاله به معرفی و توضیح  شرایط و مراحل ترخیص کالای هوایی پرداختیم وبه شما پیشنهاد می‌دهیم برای ترخیص کالای هوایی و انجام کلیه امور تجاری و گمرکی ازجمله واردات و صادرات،ثبت سقارش، گرفتن تاییدیه، کمک در تسهیل اخذ مجوزهای لازم و مشاوره در این موضوع به وبسایت گروه بازرگانی و گمرکی پرشین تجارت دوان مراجعه کرده و با کارشناسان زبده ی این شرکت در ارتباط باشید.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1403-3-13
0 131

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "

شماره تلفن: 02142326

پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ