صادرات قاچاقی میوه : در حالیكه كیوی و انار جزو میوههای صادراتی هستند كه سالانه ارزآوری بالایی برای كشور دارند، امسال در كنار صادرات رسمی، حدود 56 هزار و 616 كیلوگرم آن به صورت قاچاق صادر شد كه برگشت خورد و در فهرست واردات كشور ثبت شد.

طی هشت ماهه نخست امسال 18 تن و 476 كیلوگرم انار تازه از منطقه آزاد اروند خرمشهر از طریق كویت به ارزش 10 هزار و 531 دلار در كنار 38 تن و 140 كیلوگرم كیوی تازه از طریق تركیه و مرز بازرگان به ارزش 39 هزار و 140 دلار به كشور وارد شد كه مدیركل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت كشاورزی در این باره به ایسنا گفت: این آمار ثبت شده ارتباطی به واردات انار و كیفی ندارد، چراكه این محموله جزو صادرات قاچاقی بودهاند كه بدون مجوز به كشورهای مختلف صادر شده و برگشت خوردهاند. این در حالی است كه این میوههای طی سالهای اخیر صادر شدهاند و هیچ مشكلی در این زمینه وجود ندارد.
بیشتر بدانید :
ابوالقاسم حسن پور با بیان اینكه كیوی و انار ایران جزو میوههای صادراتی با كیفیتی است كه به كشورهای مختلف اروپایی صادر میشود، گفت: تنها مشكل محمولههای برگشت خورده اخذ نكردن مجوزهای لازم از وزارت جهاد كشاورزی و دیگر دستگاههای نظارتی و صادرات از مبادی غیررسمی بوده است.
البته آمارهای رسمی موجود نشان میدهد كه طی هشت ماهه نخست امسال بالغ بر 1680 تن انار تازه به ارزش یك میلیون و 462 هزار و 590 دلار به 17 كشور مختلف در كنار 42 هزار و 515 تن كیوی به 23 كشور مختلف به ارزش 17 میلیون و 477 هزار و 621 دلار صادر شده است كه تعدد و تنوع مشتریان این میوهها از قارههای مختلف جهان نشان دهنده كیفیت محصول ایرانی است و جالب تر اینكه چرا با وجود داشتن مجوز و حتی برخورداری از مشوقهای و تسهیلات صادراتی، صادرات این محمولهها به صورت قاچاق صورت گرفته است؟
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید