صادرات دام زنده
صادرات دام زنده
واتساپ: 09018317558 02142326

صادرات دام زنده

ضرر کردن تولیدکننده داخلی از طرح مشروط بودن صادرات دام زنده

 

**در حال حاضر صادرات دام ممنوعیت دارد **

 

تصمیم مشروط کردن صادرات هر کیلوگرم دام زنده در ازای واردات هرکیلوگرم گوشت قرمز و افزایش قیمت نهاده های دامی ناشی از نوسانات نرخ ارز، خشکسالی، کمبود مراتع و علوفه دامی مورد نیاز می تواند صنعت دامپروری کشور را با مخاطرات جدی روبرو کند.براساس شرایط مذکور، صادرکننده در ابتدای امر باید بابت تهیه مجوز صادرات مبلغی بیش از 60 میلیون تومان پول را متقبل و به واردکننده یا دلالان بپردازد تا بتواند مجوز دریافت کند.

 

پوریان با بیان اینکه چنین اقدامی به معنی حمایت از واردات است، اضافه کرد: طبق آمارها سالانه بیش از 100 هزارتن نیاز گوشت قرمز کشور باید از طریق واردات تامین شود که طی 10 ماه اخیر با واردات گوشت قرمز منجمد و گرم نیاز بازار داخلی تامین شده و کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

وی براین باور است که یک تولید کننده باید بازارهای مختلف داخلی و خارجی را در اختیار داشته باشد تا تولید صرفه اقتصای پیدا کند، اما شرایط فعلی برای تولید کننده به صرفه نیست. این مقام مسئول چنین اقداماتی را تهدید برای صنعت دامپروری کشور دانست و افزود: چنین تصمیماتی به نفع صنعت و تولیدکنندگان داخلی نیست.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده با تاکید بر اینکه حفظ تولید گوشت قرمز کشور نیازمند صادرات دام زنده بدون شرط و شروط است، اظهار داشت: برای استمرار تولید در صنعت دامپروری کشور باید تصمیم گیری های تسهیل کننده تولید داشته باشیم تا تولیدکننده بتواند محصول خود را به سهولت به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کند.

وی تصریح کرد: با توجه به شرایط فعلی اقتصادی کشور و نامگذاری امسال تحت عنوان حمایت از کالای ایرانی به نظر می رسد تصمیم گیری های دولت باید در حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخلی باشد، نه این که تولید داخل را با مشکل مواجه کند.

پوریان افزود: این درحالیست که با وجود شرایط سخت تولید، بخشی از تولیدات دامپروری به دلیل وزن بالا نه تنها در بازار داخلی متقاضی ندارد بلکه دامپرور را در تامین معیشت خود با مشکل مواجه می سازد.

رئیس مجمع ملی صادر کنندگان دام زنده اضافه کرد: با وجود اینکه دام سبک با وزن بالا در کشور ما متقاضی چندانی ندارد اما در کشورهای منطقه به قیمت های مناسب خریداری می شود، بنابراین با ممنوعیت صادرات و مشروط کردن صادرات دام زنده در سال 96 عملا تولیدکننده ماه از چرخه بازار داخلی و خارجی رانده شده است.

به گفته وی، این درحالیست که بخش عمده تولید کنندگان دام زنده یا دامپروران خود صادرکننده هستند. بخش عمده تولیدات دامپروری کشور با وجود کمبود مرتع و نبود علوفه مربوط به استان های جنوبی از جمله خوزستان، کرمانشاه و فارس می شود که باید مورد حمایت قرار گیرند.

وی یادآورشد: در سال 95 نزدیک 600 هزار راس دام زنده سبک با وزن های بالا که طرفداری در بازار داخلی نداشت را صادر کردیم اما در سال 1396 ابتدا صادرات متوقف شد و پس از آن صادرات مشروط کلید خورد.

رئیس مجمع ملی صادرکنندگان دام زنده اضافه کرد: اکنون 70 درصد بازار مصرف تهران در بخش دام سبک از طریق واردات تامین می شود بنابراین نیازی به مشروط بودن صادرات نیست به طوری که طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران از خرداد تا بهمن پارسال بیش از 120 هزار تن واردات گوشت منجمد و گرم انجام شده است.از این میزان 106 هزارتن گوشت گوساله منجمد برزیلی و 14 هزارتن گوشت گوسفندی گرم از استرالیا، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان، داغستان و مغولستان وارد کشور شده است.

پوریان با بیان اینکه ما تنها صادرکننده دام زنده در منطقه نیستیم و استرالیا و آسیای میانه رقبای ایران به شمار می روند، تصریح کرد: اکنون صنعت دامپروری ایران آمادگی صادرات یک میلیون راس دام سبک گوسفند وبز را به کشورهای منطقه را دارد اما با توجه به شرایط مشروط صادرات به نظر می رسد 200 هزار راس هم صادر نشود.

رئیس مجمع ملی صادر کنندگان دام زنده با تاکید بر اینکه صادرات دام زنده کشور به قرنطینه نیاز دارد نه خرید مجوز، افزود: ممنوعیت صادرات دام یا مشروط کردن صادرات دام با مجوز فروشی منجر به رانت برای واردکنندگان و برخی دلالان شده است و در صورتی که امسال همانند پارسال باشد صنعت دامپروری ما آسیب جدی می بیند و باید سالها تلاش کنیم به این شرایط برسیم.

به گزارش ایرنا، بیست و پنجم دی ماه امسال نامه ای از سوی «علی اکبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهادکشاورزی در امور بازرگانی به رییس کل سازمان توسعه تجارت ارسال شد که در آن «صادرات هر کیلوگرم دام زنده در ازای هر کیلوگرم لاشه گوشت قرمز» قید شده است.صادرات دام زنده به شیوه گذشته در حالی متوقف شده که به عقیده دست اندرکاران صنعت دامپروری، این صنعت با دام مازاد مواجه است و دامپروران در این شرایط متضرر می شوند.

سالانه 840 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید و 100 هزارتن گوشت قرمز نیز وارد می شود.ایران سالیانه ظرفیت صادرات بیش از 3 میلیون راس دام سبک دارد، در حالی که سالیانه نزدیک به یک میلیون راس دام سبک صادر می شود.ماه رمضان امسال (اوایل خرداد) برای تنظیم بازار گوشت قرمز و تنظیم بازار در کنار واردات شرکت پشتیبانی امور دام کشور، واردات گوشت گوسفندی گرم از کشورهای استرالیا، ارمنستان، گرجستان، داغستان، مغولستان، روسیه، قرقیزستان و قزاقستان کلید خورد.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1397-1-20
0 1837

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ