مقاصد صادراتی ایران براساس آخرین آمار اعلام شده، همچنان كشور چین به عنوان بزرگترین خریدار كالاهای ایرانی است كه در 5 ماه منتهی به مرداد سال جاری حجم صادرات غیرنفتی ایران به چین به 3 میلیارد و 405 میلیون دلار رسیده است كه نشان از رشد 69/ 2 درصدی دارد.

دومین مقصد صادراتی ایران، كشور امارات متحده عربی با 2 میلیارد و 914 میلیون دلار است. عراق سومین مقصد صادراتی كشور است كه توانسته در مدت مذكور، 2میلیارد و 485 میلیون دلار كالا از ایران وارد كند. چهارمین مقصد صادراتی ایران كشور تركیه است كه در 5 ماه منتهی به مرداد سال جاری توانسته 2 میلیارد و 251 میلیون دلار كالا از ایران وارد كند. در نهایت «كرهجنوبی» بهعنوان پنجمین مقصد صادراتی كشور، در مدت مذكور یك میلیارد و 741 میلیون دلار كالا از ایران وارد كرده است. آمارها حاكی از این است كه صادرات غیرنفتی به كشورهای تركیه و كرهجنوبی درمدت مذكور رشد یافته است. این در حالی است كه صادرات غیرنفتی ایران به امارات متحده عربی با افت 83/ 15درصدی و عراق با افت 15/ 2درصدی روبهرو بوده است.
از سوی دیگر، آمار تجارت خارجی ایران در پنج ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری، نشان از افزایش واردات كالاهای ساخت كشور آلمان دارد، به نحوی كه صادرات آلمان به ایران در مدت مذكور، 23/ 29 رشد را نشان میدهد، بهطوری كه حجم واردات ایران از آلمان به 938 میلیون دلار رسیده است. البته این در شرایطی است كه آلمان پنجمین صادركننده بزرگ كالا به ایران بهشمار میرود. همچنین براساس آمار منتشر شده، در 5 ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری، كشور چین با 3میلیارد و 863 میلیون دلار، امارات متحده عربی با 2 میلیارد و 862 میلیون دلار، كرهجنوبی با یك میلیارد و 263 میلیون دلار و تركیه با یك میلیارد و 77 میلیون دلار رتبههای اول تا چهارم را در صادرات كالا به ایران دارند. البته مطابق آمارها، روند واردات ایران از كشورهای مذكور، با افت همراه بوده است، بهطوری كه در 5 ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری واردات ایران از كشورهای چین با افت 5/ 11 درصدی، امارات متحده عربی با افت حدود 21 درصدی، جمهوری كرهجنوبی با افت حدود 19 درصدی، تركیه با افت حدود 32/ 16 درصدی همراه بوده است.
بیشتر بدانید :
همچنین براساس آخرین آمار منتشر شده از سوی گمرك، در پنج ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری، میعانات گازی عمدهترین كالای صادراتی كشورمان بود كه مدت مذكور، 3 میلیارد و 270 میلیون دلار میعانات گازی به سایر كشورها صادر شده كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افت 21/ 9 درصدی را نشان میدهد. از طرفی گازهای طبیعی مایع شده، با صدور یك میلیارد و 940 میلیون دلار در رتبه بعدی قرار دارد و پس از آن به ترتیب گازهای نفتی و هیدروكربورهای گازی شكل مایع شده به ارزش 693 میلیون دلار، روغنهای سبك و فرآوردهها به جز بنزین با 586 میلیون دلار و پروپان مایع شده با 574 میلیون دلار قرار دارند. همچنین در مدت یادشده 7 میلیارد و 462 میلیون دلار انواع كالای پتروشیمی صادر شد كه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته نشان از رشد 25 درصدی دارد.
مطابق آمارها، این كالاها در میان سایر گروههای كالایی بیشترین سهم از ارزش كل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص دادهاند، بهطوری كه 5/ 39 درصد از كل صادرات غیرنفتی ایران به گروه پتروشیمی اختصاص دارد. سهم سایر كالاها به استثنای پتروشیمی و میعانات گازی از كل صادرات غیرنفتی ایران در 5 ماه منتهی به مرداد ماه سال جاری، 84/ 43 درصد است. همچنین در مدت مذكور، 8 میلیارد و 376 میلیون دلار انواع كالا به استثنای میعانات گازی و پتروشیمی صادر شده است. همچنین در مدت مذكور، صادرات سایر كالاها نشان از رشد 86/ 7 درصدی دارد.
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید