نقش حق العمل کار در ترخیص کالا
در حوزه بازرگانی چالش ها و پیچیدگی های زیادی در زمینه واردات و صادرات کالا وجود دارد که برای انجام این فرایند نیاز به یک تخصص و دانش فنی است از این رو شرکت های که در این زمینه فعالیت دارند به یک فرد حقیقی و یا حقوقی به نام حق العمل کار نیازمند هستند. حق العمل کار به عنوان یک کارگزار گمرکی عمل می نماید و بین بازرگانان گمرک به عنوان واسط فعالیت خود را انجام می دهد. به طور کلی نقش حق العمل کار در ترخیص کالا می تواند صفر تا صد ترخیص کالا و دریافت مجوز های لازم باشد که همه این مراحل با توجه به مفاد قانونی انجام می شود.
در ادامه این مقاله از سایت پرشین تجارت دوان قصد داریم توضیحات بیشتری در مورد نقش حق العمل کار در ترخیص کالا در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
ترخیص کار یا حق العمل کار گمرک فردی است که تخصص و تجربه کافی را در زمینه ترخیص کالا و گمرک دارا است و می تواند انجام امور گمرکی را برای دیگران به بهترین شکل انجام دهد. حق العمل کار دارای کارت بازرگانی است و به ازای ارائه خدمات در زمینه ترخیص کالا دستمزدی از سوی مشتریان دریافت می نماید.
همانطور که گفته شد حق العمل کار از تخصص بالایی برخوردار است و به دلیل روابط خاص و تجربیاتی که دارد می تواند یک برنامه ریزی دقیق و عالی برای انجام امور و عقد قرارداد های کاری پیاده نماید.
به این دلیل بسیاری از افرادی که به واردات و صادرات کالا مشغول هستند و یا مدیریت یک سازمان را بر عهده دارند به تمامی این جزئیات این کار واقف نمی باشند و یا زمان کافی به اندازه انجام این امورات مربوط به ترخیص کالا را ندارد از این رو حق العمل کار های معتمد و مجربی را استخدام می نمایند تا به عنوان یک نماینده قانونی معاملات واردات و ترخیص کالا را انجام دهند.
حتما بخوانید
حق العمل کار گمرک و یا ترخیص کار گمرک کیست؟
هنگامی که یک کالا را می خواهید به کشور وارد کنید در مرحله اول باید آن را از گمرکات عبور دهید و مجوز های قانونی مورد نیاز را دریافت نمایید تا شخص حقیقی و یا حقوقی وارد کننده بتواند کالا ها را به دست مصرف کننده در داخل کشور برساند. انجام امور مربوط به ترخیص کالا از گمرک را حق العمل کار گمرک میگویند. یکی از وظایف اصلی حق العمل کار انجام امور گمرکی برای ترخیص کالای مشتریان است که این شامل تخصص در تشخیص و تعیین تعرفه های گمرکی، محاسبه مالیات ها و هزینه های گمرکی و انجام دیگر امور مربوط به واردات و صادرات می باشد. حق العمل کار باید با تغییرات قوانین گمرکی و مقررات بازار جهانی به خوبی آشنا باشد تا به مشتریان خود بهترین خدمات را ارائه نماید.
حق العمل کار به نیابت و وکالت از طرف وارد کننده کالا و یا افراد حقیقی و حقوقی اقدامات قانونی و معاملات لازم و مرتبط با کالای وارد شده را در گمرک انجام می دهد ولی او صاحب کالا محسوب نمی شود و تنها اقدامات لازم برای ترخیص کالا را انجام می دهد و دستمزد خود را دریافت می کند. از مهمترین اقدامات حق العمل کار می توان به قیمت گذاری و یا ارزش گذاری کالا های وارداتی اشاره کرد.
برخی از وظایف حق العمل کار شامل موارد زیر می باشد:
انجام امور تجار و صاحبان کسب و کار
حق العمل کار می تواند از تجربه و علم خود برای ترخیص کالا و یا برای بستن قرارداد های کاری با کارفرما و صاحب کالا استفاده نماید. حق العمل کار تمامی مراحل را به صورت قانونی و بدون هیچ گونه مشکلی انجام می دهد.
یکی از وظایف حق العمل کار انجام امورات ترخیص کالا ها از گمرک است که باید به بهترین شکل انجام شود.
یکی دیگر از وظایف حق العمل کار نظارت و مدیریت تمامی مراحل واردات و صادرات کالا ها می باشد.
از دیگر وظایف حق العمل کار می توان به انجام امور مربوط به پرداخت مالیات ها و هزینه های گمرکی اشاره کرد.
کمک به مشتریان در تعیین تعرفه ها و ارزش گذاری کالا ها از دیگر وظایف حق العمل کار گمرک است که با دادن مشاوره به وارد کنندگان می تواند به آنها کمک کند تا بهترین کالاها را وارد کشور نمایند.
به روز رسانی دائمی از قوانین گمرکی و مقررات بازار جهانی از دیگر وظایف حق العمل کار گمرک است.
تفاوت حق العمل کار با وکیل در زمینه گمرک داشتن کارت بازرگانی است حق العمل کار معمولاً با داشتن کارت بازرگانی می تواند برای چندین فرد و یا شرکت به عنوان واسطه در امور گمرکی فعالیت داشته باشد ولی وکیل یا ترخیص کار با داشتن کارت بازرگانی محدودیت هایی در انجام امور گمرکی دارند که برخی از آن محدودیتها شامل موارد زیر است:
ترخیص کار گمرک مختص به انجام ترخیص برای وارد کنندگان خاص است ولی حق العمل کار گمرکی به عنوان یک کارگزار گمرکی هم می تواند ترخیص کار باشد و هم به صورت تخصصی در زمینه ترخیص برای هزاران شرکت کار نماید.
حق العمل کار وظیفه دارد با داشتن کارت بازرگانی در دوره های آموزشی مرتبط شرکت نماید و در آزمون حق العمل کاری گمرک شرکت نماید و اختیارات قانونی خود را با توجه به دستورالعمل های گمرکی خود را توسعه دهد ولی ترخیص کار با وکالت از صاحب کالا توانمندی اجرایی در ترخیص کالا را دارد و دارای اختیارات بیشتری برای انجام امور گمرکی است.
حق العمل کار به تعداد بیشتری می تواند برای ترخیص کالا اقدام نماید در صورتی که ترخیص کننده کالا تنها در سال می تواند ۱۰ مرتبه ترخیص کالا انجام دهد.
حق العمل کار از طریق دریافت دستمزد و حق العمل خود از مشتریان کسب درآمد می کند معمولاً میزان درآمد حق العمل کار به حجم و مقدار کار های گمرکی آنها بستگی دارد. برخی از حق العمل کاران به دلیل تخصص ویژه در زمینه های خاص مانند: بازار های خاص و کالا های خاص مبالغ بیشتری به عنوان حق العمل از مشتریان دریافت می کنند.
حق العمل کار وظیفه ندارد که از جیب خود برای به انجام رسیدن معاملات و ترخیص کالا مبلغی خرج نماید و در صورتی که در ترخیص کالا و یا معاملات پولی خرج نماید می تواند آن را از صاحب کالا دریافت نماید میزان حقوق ترخیص کار به یک سری عوامل مختلف مانند: تخصص منطقه جغرافیایی، تجربه شرکت و حجم کار او بستگی خواهد داشت.
برخی از ترخیص کاران گمرکی به علت ماهیت تخصصی کارشان و پیچیدگی قوانین گمرکی مسئولیت بسیاری که بر عهده دارند و درآمد زیادی به دست می آورند.
در این مقاله از سایت پرشین تجارت دوان سعی کردیم توضیحات کافی در مورد حق العمل کار گمرک و نقش او در ترخیص کالا در اختیار شما قرار دهیم. همانطور که گفته شد حق العمل کار در حوزه گمرک دارای نقش بسیار حیاتی است و به دلیل پیچیدگی های که در انجام امور ترخیص کالا وجود دارد بهترین کار این است که انجام امور ترخیص کالا را به حق العمل کار گمرک و یا ترخیص کار گمرک بسپاریم تا انجام امور گمرکی به بهترین شکل و بدون مشکلی انجام شود.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید