واگذاری ترخیصیه
واگذاری ترخیصیه
واتساپ: 09018317558 02142326

واگذاری ترخیصیه

واگذاری ترخیصیه از بخش های مهم روند ترخیص کالا است که تجار و بازرگانان باید نسبت به انجام آن دانش و آگاهی لازم را کسب کنند تا در مسیر واگذاری و ترخیص با مشکل مواجه نشوند. در این مقاله قصد داریم شما را با تمامی مسائل مرتبط با ترخیصیه و نحوه واگذاری آن آشنا کنیم، پس تا پایان همراه ما باشید.

ترخیصیه چیست؟ واگذاری ترخیصیه چیست؟

 

ترخیصیه یکی از اسناد مهم ترخیص کالا است که از سوی شرکت حمل و نقل به صاحب کالا یا نماینده قانونی وی داده می شود و با در دست داشتن این سند مهم می توان تشریفات گمرکی را آغاز نمود.

ثبت ترخیصیه با توجه به اینکه به نام صاحب کالا انجام می گیرد اما امکان واگذاری امتیازات کالاهای وارداتی برای صاحب کالا وجود دارد. به این صورت که صاحب کالا می تواند بعد از ورود کالا یا قبل از آن امتیاز را به شخص حقیقی یا حقوقی واگذار کند.

 

ضرورت های واگذاری ترخیصیه

 

جهت واگذاری ترخیصیه به شخص حقیقی یا حقوقی ضرورت ها و مواردی وجود دارند که باید نسبت به آن آگاه بود. در ادامه ما به دو نوع مهم آن اشاره می کنیم:

  1. در صورتی که صاحب کالا هنگام مراحل اظهار کالا به گمرک قصد واگذاری و انتقال مالکیت کالا را به شخص دیگری داشته باشد، این بار ترخیصیه به نام صاحب جدید کالا تغییر می کند و به بیان دیگر به او واگذار می شود.
  2. در صورتی که در زمان حمل و نقل کالا، شرکت حمل و نقل قصد واگذاری فوروارد و حمل کالا را به شرکت دیگر را داشت، در این صورت باید ترخیصیه جدیدی به نام صاحب کالا تنظیم شود و واگذاری را به شرکت جدید محول کند.

 

مراحل واگذاری ترخیصیه

 

واگذاری ترخیصیه از جمله مراحل مهم و ابتدایی ترخیص کالا است که باید مطابق با قوانین و تشریفات گمرکی هر کشور پیش رفت. در اینجا ما به توضیح مراحل واگذاری ترخیصیه می پردازیم تا به صورت جامع با آن آشنا شوید:

  • شرکت حمل و نقل یا صاحب کالا در سامانه پنجره واحد به آدرس irica.ir وارد می شود و در قسمت منوی سمت راست بر روی گزینه ” واگذاری ترخیصیه” کلیک می کند
  • در مرحله بعد باید اطلاعاتی از قبیل کد ملی، شرکت حمل، شماره مانیفست، شماره بارنامه و کد ملی صاحب جدید ترخیصیه را وارد و گزینه ” انتقال” را انتخاب کرد
  • پس از درج اطلاعات سامانه تایید اطلاعات وارد شده را از شخص می خواهد تا از واگذاری ترخیصیه به شخصی که اطلاعات آن را وارده کرده اید اطمینان حاصل کند
  • با بررسی اطلاعات و صحت آن گزینه تایید و اجرا را باید بزنید و در صورت صحت نداشتن اطلاعات گزینه دیگر را انتخاب کنید که به ویرایش آن منتقل شوید
  • با موافقت و تایید اطلاعات، پروسه انتقال ترخیصیه انجام می گیرد

با انجام مراحل بالا صاحب کالای جدید امکان ورود به سیستم و دریافت قبض انبار الکترونیکی را دارد و از بخش دور اظهاری واردات مراحل اظهار کالا را انجام می دهد.

دموراژ-در-حمل-و-نقل نحوه بررسی وضعیت ثبت ترخیصیه

 

پس از صادر کردن رسید ثبت ترخیصیه الکترونیک توسط سیستم، اگر قصد زدن نام فرد دیگری برای قبض انبار دارید، باید صاحب کالا از طریق سامانه Epl در قسمت واگذاری سیستم این کار را انجام دهد.

در رسید ثبت ترخیصیه اطلاعات مختلفی وجود دارد که در زیر چند نمونه از آن را ذکر می کنیم:

  • کد ملی شرکت حمل
  • شماره بارنامه
  • شماره مانیفست
  • نام صاحب ترخیصیه
  • کد ملی صاحب ترخیصیه
  • نام کشتی
  • لیست کانتینرها
  • شماره کانتینر
  • شماره سفر

درمنوی کاربر سامانه epl می توان وضعیت ثبت ترخیصیه را مورد بررسی قرار داد. در این بخش می توان با وارد کردن نام شرکت حمل، شماره مانیفست و شماره بارنامه نسبت به صاحب فعلی ترخیصیه مطلع شد و قبض انبار را دریافت نمود.

 

نکات مهم در خصوص واگذاری ترخیصیه

 

در مسیر واگذاری ترخیصیه ممکن است مواردی پیش آید که لازم است با آگاهی و دانش کافی نسبت به مسائل و چالش ها روبرو شد. در ادامه به چند مورد از این نکات اشاره می کنیم:

  • در صورتی که صاحب کالا بنا به دلایلی به سامانه epl دسترسی ندارد می تواند نام کاربری و رمز عبور را در واحد انفورماتیک که نزدیک ترین گمرک اجرایی است، دریافت کند
  • هنگام واگذاری ترخیصیه صاحب کالا هنگام درج اطلاعات شماره بارنامه و شماره مانیفست باید به حروف بزرگ و کوچک و اعداد توجه لازم داشته باشد
  • در صورتی که صاحب ترخیصیه دوم با ورود نام کاربری و رمز عبور به مشکل برخورد، در چنین شرایطی صاحب دوم باید از صاحب ترخیصیه اول وکالت الکترونیکی داشته باشد.

 

روند ترخیص کالا پس از واگذاری ترخیصیه

 

با انجام واگذاری ترخیصیه می توان مراحل قانونی ترخیص کالا را انجام داد. برای اینکار لازم است محموله به بندر مقصد برسد و پس از رسیدن بار از شرکت حمل و نقل اعلام ورود کالا برای صاحب کالا ارسال می شود و با پرداخت هزینه های بندی، ترخیصیه اخذ می شود.

دریافت ترخیصیه زمانی صورت می گیرد که صاحب کالا موارد زیر را انجام داده باشد:

  • اخذ کارت بازرگانی
  • ثبت شرکت در سامانه epl با شماره ملی
  • داشتن کد اقتصادی
  • انجام تسویه حساب قبلی

صاحب کالا با رسیدن بار در ترخیص کالا های خود ، چه ترخیص کالاهای اساسی و چه غیر .. می تواند طی 10 روز بار را ترخیص کند در غیر این صورت هزینه دموراژ  باید پرداخت کند. جهت آشنایی با ترخیص کالاهای اساسی پیشنهاد می کنیم مقاله ترخیص کالا اساسی از گمرک را مطالعه بفرمایید.

 

تفاوت ترخیصیه و قبض انبار

 

ترخیصیه و قبض انبار از اسناد مهم گمرکی هستند که برای ترخیص کالا به آن نیاز می شود. این دو سند از مراجع مختلف و جداگانه ای و با هدف های متفاوتی صادر می شوند که در اینجا به توضیح آن می پردازیم:

قبض انبار: صاحب کالا با در دست داشتن قبض انبار می تواند از وجود کالاهای خود در انبار گمرک و نگهداری آن توسط انباردار اطمینان حاصل کند و این سند هنگام ورود کالا به انباردار صادر می شود.

ترخیصیه: ترخیصیه توسط شرکت حمل و نقل صادر می شود و نشاندهنده این است که صاحب کالا توصیه حساب قبلی خود را پرداخت کرده است و می تواند نسبت به انجام ترخیص کالا اقدام کند.

 

چرا پرشین تجارت دوان

 

واگذاری ترخیصیه از موارد مهم در زمینه صادرات و واردات است که زمان زیادی را از بازرگانان و تجار می گیرد. این درحالی است که انجام این فرآیند پیچیده توسط شرکت های حرفه ای بازرگانی بسیار سریع و قابل انجام است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص واگذاری ترخیصیه و تمامی موارد مرتبط با آن می توانید با کارشناسان گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.

 

کلام پایانی

 

واگذاری ترخیصیه یکی از مهم ترین بخش های گمرکی جهت واردات کالا است که روش و شرایط ویژه ای برای انجام آن توسط گمرک کشور وضع شده است. انجام تشریفات ترخیص کالا منوط به سپری کردن و اخذ ترخیصیه است که تجار باید به انجام آن واقف باشند. اگر در این زمینه اطلاعات و دانش کافی ندارید، توصیه می کنیم به شرکت های بازرگانی معتبر مراجعه کنید.

ترخیصیه چیست؟

ترخیصیه یک سند مهم و معتبر است که در زمان واردات کالای مورد نظر باید آن را همراه داشت که مراحل قانونی ترخیص کالا صورت گیرد.

ترخیصیه توسط چه کسی صادر می شود؟

شرکت های حمل و نقل پس از انجام مراحل کالا این سند را تنظیم می کنند و به اطلاع گمرک می رسانند.

چه اطلاعاتی در ترخیصیه درج می شود؟

اطلاعاتی از قبیل مشخصات گیرنده، شماره فهرست کل بار، شماره بارنامه، تاریخ صدور، تعداد و نوع بسته بندی، مشخصات وسیله حمل و غیره

چگونه می توان از وضعیت ترخیصیه اطلاع یافت؟

صاحب کالا با وارد کردن کد ملی خود و شرکت حمل و نقل و دیگر اطلاعات مورد نیاز در سامانه epl وارد شود و از وضعیت ترخیصیه کالای خود اطلاعات لازم را کسب نماید.

نحوه واگذاری ترخیصیه چگونه است؟

واگذاری ترخیصیه باید در سامانه epl گمرک انجام گیرد که شامل مراحل مختلفی است و در این مقاله به صورت جامع به آن پرداخته شد.

تفاوت ترخیصیه با قبص انبار چیست؟

با توجه به اینکه ترخیصیه و قبض انبار دو سند معتبر گمرکی هستند اما هر دو از مراجع گوناگون و اهداف متفاوت صادر می شوند که به طور مفصل در مقاله به توضیح آن پرداختیم.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1401-12-10
0 348

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ