پروانه صادراتی چیست؟
پروانه صادراتی چیست؟
واتساپ: 09018317558 02142326

پروانه صادراتی چیست؟

همانطور که در مقاله  تامین پروانه های صادراتی توضیح دادیم پروانه ی صادراتی یکی دیگر از اسناد مهم در مسیر تجارت بین‌المللی می باشد. اگر در حال آماده شدن برای تجارت و صادرات کالا هستید تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا با پروانه ی صادراتی و مراحل صدور آن آشنا شوید.

تامین پروانه های صادراتی

تامین پروانه های صادراتی

منظور از پروانه صادراتی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

 

طبق قوانین بین المللی و قوانین جمهوری اسلامی ایران جهت صادرات کالا به مجوزهایی خاص نیاز خواهیم داشت،که پروانه صادراتی ترخیص کالا یکی از مهم ترین مجوزها می باشد. پروانه صادراتی مجوزی است که اداره گمرکات بعد از تایید کالاها صادر می کند. با همراه داشتن این پروانه شما اجازه بارگیری کالاهای صادراتی خود را از گمرک دارید میتوانید آنرا از گمرک خارج کنید.

داخل پروانه صادراتی اطلاعاتی مانند نام صاحب کالا، کد کشور صادرکننده، کد کشور مقصد، اطلاعات بانکی، نرخ ارز، شرح کالاها، اطلاعات باربری و حمل و خروج کالا نوشته شده است.

صادرات کالا به سه دسته تقسیم می شود که این یه دسته شامل:

 

صادرات قطعی کالا

در این مدل از صادرات کالاهایی که در داخل کشور تولید یا مونتاژ شده اند. به خارج از کشور ارسال شده و بعد از ارسال، دیگر به داخل کشور باز نمی گردد. هرچند در این نوع از صادرات هزینه گمرکی پرداخت می شود. اما صادر کننده از پرداخت مالیات، عوارض و سود بازرگانی معاف است.

 

صادرات موقت کالا

 

در آن کالا بعد از ارسال به خارج از کشور دوباره به داخل بر می گردد. این نوع از کالا ها اکثر اوقات برای شرکت در نمایشگاه های بین المللی از کشور خارج می شوند. قاعدتا پس از اتمام نمایشگاه به داخل باز گردانده میشود.

 

صادرات مجدد کالا

صادرات مجدد کالا یکی از بهترین روش های صادرات است. به صورتی که کالا هایی را وارد کشور می کنیم و با کمترین تغییر مجددا به سایر کشور ها با قیمت بیشتری صادر می کنیم. در این روش با کمترین هزینه و انرژی می توانیم درآمد بسیار زیادی را داشته باشیم .

امور مشتریان پرشین تجارت دوان

 

چگونگی واگذاری پروانه صادراتی

 

جهت تسهیل این امر و جلوگیری از به وجود آمدن مشکلات، بانک مرکزی در مرحله، سلسله مراتب واگذاری پروانه صادراتی را مشخص کرده است. در مراحل مختلف این فرآيند، صادرکننده و واردکننده و بانک عامل نقش دارند. این ۱۴ گام به‌صورت زیرمی باشد:

  1. اهدای پروانه صادراتی به سایر واردکنندگان
  2. ثبت سفارش
  3. مراجعه به بانک عامل و درخواست تامین ارز ثبت سفارش
  4. استعلام گواهی ثبت آماری از بانک پرتال ارزی
  5. دریافت تعهدات و وثایق لازم از بازرگانی
  6. بانک با مراجعه به سامانه تامین ارز اطلاعات پروانه صادراتی را ثبت می‌کند.
  7. تائید مجوز واگذاری پروانه صادراتی به وارد‌کننده در بخش «سامانه جامع تجارت»، صادرکننده
  8. ثبت ابزار پرداخت
  9. بانک عامل باید با مراجعه به سامانه مدیریت تعهدات ارزی کشورنسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب برات بدون تعهد پرداخت اقدام کند.
  10. ارائه اسناد حمل به بانک عامل
  11. وارد کننده باید اسناد حمل ثبت سفارش خود را به بانک عامل ارائه کند
  12. ثبت اسناد حمل
  13. سامانه مدیریت تعهدات ارزی بانک عامل باید اسناد حمل را ثبت کند
  14. -ثبت منشاء ارز
  15. واردکننده باید با مراجعه به سامانه جامع تجارت در بخش، «مدیریت عملیات ارزی بانکی» اطلاعات منشا خود را ثبت کند
  16. صدور اعلامیه تامین ارز
  17. بانک عامل با بررسی منشأ ارز، اقدام به صدور اعلامیه تامین ارز می‌کند.
  18. ترخیص کالا از گمرک
  19. وارد کننده با مراجعه به گمرک و ارائه شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز ساتا؛ اقدام به ترخیص کالای خود می‌کند.
  20. رفع تعهد و دریافت تضامین
پروانه-صادراتی

پروانه-صادراتی

 

نحوه دریافت پروانه صادراتی

 

برای اخذ پروانه صادرات، باید تمام تشریفات و مراحل اداری مربوط به گمرک را طی کرده باشید. به همین علت باید آشنایی تخصصی با امور صادرات و قوانین گمرکی و هم‌چنین تجربه کافی در این زمینه داشته باشید. به صورت کلی افراد یا شرکت ‌های صادرکننده کالاهای مختلف به خارج از کشور، باید ۳ مرحله را پشت سر گذارند:

 

آماذه سازی و ارائه مدارک موردنیاز برای دریافت پروانه صادراتی

 

در مرحله اول باید تمامی مدارکی که برای اخذ پروانه صادراتی مورد نیاز است، تهیه شود. هم‌چنین برای صادرات کالاهایی که نیاز به مجوز برای انتقال دارند، باید اقدامات لازم را انجام دهید. در بخش بعدی مقاله، مدارکی که برای واگذاری پروانه صادراتی به آن‌ها نیاز خواهید داشت، معرفی خواهیم کرد.

 

رایزنی جهت امور مربوط به حمل‌ونقل

 

پس از ارائه مدارک موردنیاز و تایید شدن آن‌ها توسط سازمان مربوطه، باید با شرکت حمل‌ونقل گمرکی هماهنگی‌های لازم را انجام دهید. مواردی مانند انتخاب وسیله حمل‌ونقلی مناسب از طریق ارتباط زمینی، ریلی یا هوایی و سایر جزئیات در ایخصوص توسط شرکت حمل‌ونقل تعیین می‌شود. در این زمینه، به مواردی مانند نوع کالاهای صادراتی، کشور واردکننده کالاها و دیگر مسائل باید توجه داشته باشید.

طی این مرحله ممکن است اداره گمرک و سایر سازمان‌های ذی‌ربط در صورت ناقص‌بودن مدارک اولیه، دوباره مدارک جدیدی طلب کنند. بنابراین هنگام تهیه و ارسال مدارک اولیه، توصیه می‌کنیم تا هرآنچه که در دستورالعمل مدارک موردنیاز ذکر شده است، ارائه کنید تا بعدها دچار مشکل نشوید.

 

اخذ پروانه صادراتی و اتمام فرآیند تشریفات صادرات

 

بعد از اخذ مجوزهای لازم، در این مرحله، پروانه صادراتی به صادرکنندگان تحویل داده می‌شود تا بتوانند کالاهای خود را از گمرک ترخیص کرده و به دست مشتریان خارجی برسانند. در نهایت، کالاهای صادراتی به وسیله بارنامه صادرشده توسط شرکت حمل‌ونقل بین‌المللی، به قصد خروج از مرز کشور و تحویل اجناس به کشور خارجی ارسال می‌شوند.

 

مدارک لازم برای دریافت پروانه صادراتی

 

همینطور که در ابتدا اشاره کردیم در اولین مرحله از صادرات کالا باید مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و برای پروانه دریافت پروانه صادراتی آن را به اداره گمرک تحویل دهید. برخی از مدارک که برای دریافت این مجوز به آن‌ها احتیاج دارید شامل موارد زیر می شود:

  • کپی تمام مدارک شناسایی صادرکننده حقیقی کالا یا تمام اعضای هیئت‌مدیره شرکت حقوقی صادرکننده
  • تکمیل فرم درخواست صدور پروانه صادراتی
  • کپی برابر اصل شده از قرارداد شما با مشتریان خارجی
  • اصل مجوز تولید کالا
  • مجوز صادرات (تنها برای کالاهایی که صادرات آنها نیاز به مجوز دارد)

 

اگر می‌خواهید در دریافت پروانه صادراتی گمرک موفق باشید باید مدارک خود را به صورت کامل تهیه نمایید. به شما که میخواهید فعالیت اقتصادی اللخصوص صادرات انجام دهید پیشنهاد میکنیم در تهیه ی مدارک دقت فراوان داشته باشید تا هزینه ی اضافی به شرکت شما تحمیل نشود و در اسرع وقت فرایند موردنظر شما آغاز شود

جهت تسریع روند اخذ پروانه صادراتی میتوانید از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان و مشاوران گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.

روش عرضه ارز حاصل از صادرات

 

فرد صادرکننده  باید در مدت حداکثر شش ماه از تاریخ صدور پروانه، تا ۹۵ درصد از ارزش FOB کالا را به داخل کشور بازگردانند و آن را به بانک مرکزی اظهار کنند. برگرداندن ارز ناشی از صادرات‌، براساس مقررات بانک مرکزی، به روش‌های زیر انجام می‌ شود:

  • واردات در مقابل صادرات برای خود یا شخص ثالث
  • پرداخت اقساط بدهی‌های ارزی
  • فروش ارز به بانک و صرافی‌های مجاز
  • سپرده‌ گذاری ارزی نزد بانک

 

در پایان باید به این نکته توجه کنید که دریافت پروانه ی صادراتی دارای مصائب و مراحل خاصی می باشد،و در طی انجام این مراحل می توانید با استفاده از افارد خبره و با تجربه این روند را سرعت ببخشید و دچار خطا و ضرر مالی نشوید.

در این زمینه و تمامی کار های مربوط به ترخیص کالا و صادرات و واردات میتوانید با کارشناسان و مشاوران شرکت پرشین تجارت دوان از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت در ارتباط باشید.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1403-3-12
0 213

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "

شماره تلفن: 02142326

پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ