کراس استافینگ چیست؟ تفاوت کراس استاف و ترانشیپ
حمل و نقل دریایی یکی از روشهای پرکاربرد در حملونقل بینالملل است که کراس استاف یا همان کراس استافینگ به عنوان یکی از زیر مجموعههای آن به شمار می آید. در این مقاله قصد داریم به این سوال که کراس استافینگ چیست ، پاسخ بدهیم.
این روش یکی از روش های پرکاربرد حملونقل خصوصا برای کشورهایی با ملاحضات اقتصادی و سیاسی، به شمار میرود. ما در این مقاله قصد داریم با مفهوم کراس استافینگ بیشتر آشنا و اهمیت این روش را برای کشور ایران بیان کنیم.
عملیات کراس استافینگ عموماً در بندر جبل علی که متعلق به کشور امارات است انجام میشود. از این رو بارنامه و سایر مدارک به اسم یک شرکت بازرگانی در امارات صادر میشود و پیش از آنکه بار به بندر برسد لازم است مدارکی همچون اصل بارنامه، اینویس و پکینگ لیست در اختیار شرکت منتخب برای انجام عملیات کراس استافینگ قرار بگیرد تا در زمان رسیدن بار به بندر، عملیات کراس استاف و تشریفات گمرکی آن انجام شده و سپس کالا به سمت مقصد ارسال شود. در این روش یک بارنامه جدید از محلی که عملیات کراس استاف انجام میشود به مقصد و به نام گیرنده نهایی نیز صادر میشود.زمان مورد نیاز برای عملیات کراس استاف حدودا یک تا دو روز می باشد.
در ابتدای مقاله به این سوال که کراس استافینگ چیست ، پاسخ دادیم ، کراس استافینگ و ترانشیپ، هر دو از روشهای رایج برای واردات و صادرات انواع کالا هستند.
- کراس استاف به جابهجایی کالا از یک کانتینر به کانتینر دیگر گفته میشود.که این جابهجایی اغلب در ایستگاههای کانتینری (CFS) انجام میشود.
- ترانشیپ به انتقال بار یا کالا از یک وسیله حمل و نقل به وسیله حمل و نقل دیگر، معمولاً در یک بندر میانی، با هدف انتقال به مقصد نهایی گفته میشود.
ترانشیپ در بندرها یا نقاط معینی که به عنوان مراکز ترانشیپمنت شناخته میشوند، انجام میشود. در کراس استاف، محتوای کانتینر (بستهبندی) از یک کانتینر خارج شده و در کانتینر دیگری جایگذاری میشود. در ترانشیپمنت، کل کانتینر یا بار به کانتینر یا وسیله حمل و نقل دیگر منتقل میشود.
روش کراس استافینگ، زمان و هزینه کمتری نسبت به ترانشیپ دارد. به طور کلی در روش ترانشیپ زمان و هزینه بیشتری صرف میشود، زیرا انتقال کالا از یک وسیله حمل و نقل به وسیله حمل و نقل دیگر با مراحل و هزینههای اضافی همراه است. به طور کلی هر دو روش اهمیت زیادی در زنجیره توزیع و حمل و نقل بینالمللی دارند و بسته به موقعیت و نیازهای واردکنندگان و صادرکنندگان مورد استفاده قرار میگیرند.
عوامل زیادی بر هزینه کراس استافینگ اثر گذار است برای مثال در صورتی که محصول بستهبندی خاصی احتیاج داشته باشد و یا برای تخلیه و بارگیری کالا نیاز به تجهیزات خاصی باشد هزینه ها افزایش بالایی پیدا می کند. اما به طور کلی هزینه کراس استافینگ از سایر روشهای حملونقل بیشتر است زیرا علاوه بر هزینه حملونقل، هزینه ای تحت عنوان هزینه کراس استافینگ که شامل هزینه عملیات کراس استاف بعلاوه هزینه های محلی واردات و صادرات در بندر جبل علی نیز به آن اضافه میشود.
همان طور که در مطالب بالا نیز گفتیم کراس استافینگ یکی از روشهای واردات و صادرات کالا است. این فرایند روش ها و مراحل مختلفی دارد که در ادامه آنها را بیان میکنیم.
صاحب کالا باید مدارک مورد نیاز را تهیه کند. این مدارک شامل بارنامه، لیست بستهبندی، فاکتور، گواهینامهها و سایر اسناد مرتبط است.
کالا به سی اف اس تحویل داده میشود و از کانتینر خارج میشود.
کالاها بر اساس مقصد جدید دستهبندی و آمادهسازی میشوند.
بارگیری کالا به کانتینر جدید
کالاها در کانتینر مقصد جدید بارگیری و بستهبندی میشوند.
مدارک جدید برای کانتینر جدید تهیه و به مقصد ارسال میشوند.
کالا در مقصد ترخیص شده و برای تحویل آماده میشود.
ایران از جمله کشورهایی است که به دلیل شرایط خاص و درگیری با انواع تحریمها از روش کراس استافینگ استفاده میکند. با اینکه ایران از لحاظ جغرافیایی در وضعیتی قرار دارد که از چند جهت به مسیرهای آبی دسترسی دارد اما به علت شرایط خاص سیاسی و اقتصادی و تحریمهای اعمال شده از سوی سایر کشورها نیاز به استفاده از کراس استافینگ در تجارت بینالملل خود دارد.
به این صورت که برای فرایند صادرات، کشتی های ایرانی پس از بارگیری از ایران حرکت کرده و محموله را در بندر کشور دیگری به کشتیهایی با پرچم سایر کشورها انتقال میدهند تا از این طریق کالاها بتوانند به کشورهای مقصد فرستاده شوند و از مسائل تحریمی در امان بمانند.
مزایای کراس استافینگ چیست ؟
- فضای کافی برای تخلیه بار
- نبودن مسیر مستقیم
- عبور از تحریمهای اقتصادی و سیاسی
معایب کراس استافینگ چیست ؟
- هزینه بالایی دارد درنتیجه منجر به افزایش قیمت کالاهای وارداتی به کشور میشود.
- چنانچه جابهجایی بار با دقت کافی انجام نشود منجر به آسیب کالاها و ایجاد خسارت میشود.
- دردسرهای این روش نسبت به سایر روشهای حملونقل که مستقیم انجام میگیرد بیشتر است.
- چون از کراس استافینگ برای دور زدن تحریمها استفاده میشود ممکن است منجر به توقیف بار در کشور طرف سوم و خسارات زیادی شود.
- کشتیهایی که برای کراس استافینگ مورد استفاده قرار میگیرد نیازمند تجهیزات ویژهای از جمله جرثقیل برای جابهجایی بار هستند که تهیه این کشتیها هزینه بالایی به همراه دارد.
- اگر از روش کراس استافینگ برای دور زدن تحریم و واردات کالاهای تحریمشده استفاده میکنید، باید بدانید احتمال توقیف محموله در کشور سوم بسیار بالا میباشد و این موضوع میتواند منجر به خسارات مالی سنگینی برای شما شود. بنابراین قبل از استفاده از کراس استافینگ برای واردات کالاهای تحریمشده، باید بهطور کامل تحقیقات خود را انجام دهید و از قوانین و مقررات کشور ثالث مربوطه آگاه باشید.
- کراس استافینگ به دلیل نیاز به تجهیزات خاص و جرثقیل برای بارگیری و تخلیه کالا، هزینه بیشتری نسبت به روشهای دیگر حمل و نقل دارد. هزینههای جانبی مانند هزینههای بندری و هزینههای انبارداری نیز میتوانند به افزایش هزینههای این روش حمل و نقل اضافه کنند.
- به دلیل هزینههای بالای کراس استافینگ، قیمت کالاهایی که به این روش وارد کشور میشوند نسبتا بالا است. بنابراین اگر بهدنبال کاهش قیمت تمام شده کالاهای خود هستید، ممکن است کراس استافینگ بهترین گزینه برای شما نباشد.
- انتخاب یک شرکت حمل و نقل معتبر و باتجربه در زمینه کراس استافینگ بسیار مهم است. لذا یک شرکت حمل و نقل مناسب میتواند به شما در کاهش ریسک توقیف محموله، کاهش هزینهها و تسریع در فرآیند حمل و نقل کمک کند. ازاینرو شرکت حمل و نقل بین المللی راهبرد تجارت، میتواند به شما در این زمینه کمک و راهنمایی کند.
- بیمه کردن محموله در برابر خطرات احتمالی مانند غرق شدن کشتی، آتشسوزی و سرقت بسیار مهم است. همچنین بیمه میتواند به شما در جبران خسارات مالی در صورت بروز حادثه کمک کند.
در ابتدا این نکته را در نظر بگیرید که در فرایند کراس استافینگ باید مطمئن شوید که شرکت حملونقل موارد ایمنی را به درستی رعایت میکند و هنگام بارگیری و انتقال کانتینرها آسیبی به کالا وارد نمیشود. از طرف دیگر، معمولاً برخی از کالاها امکان انتقال به این شکل را دارند که شامل این موارد هستند:
- قطعات یدکی خودرو
- لوازم الکترونیکی
- لوازم خانگی
- مواد غذایی و محصولات آرایشی
سوالات متداول
کراس استافینگ چیست؟
حملونقل دریایی یکی از روشهای پرکاربرد در حملونقل بینالملل است که کراس استاف یا همان کراس استافینگ به عنوان یکی از زیر مجموعههای آن به شمار می آید.
مراحل کراس استافینگ چگونه انجام میشود؟
تهیه اسناد و مدارک – تحویل کالا به ایستگاه کانتینرها – تفکیک و آمادهسازی کالا – بارگیری کالا به کانتینر جدید
تهیه و ارسال مدارک جدید – ترخیص کالا در مقصد
چه مزایایی در استفاده از کراس استافینگ وجود دارد؟
استفاده از کراس استافینگ باعث کاهش زمان و هزینههای مربوط به تخلیه و بارگیری بارها میشود. همچنین، این روش انعطاف پذیری بیشتری در برنامه ریزی حمل و نقل فراهم میکند.
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید