اینکوترمز چیست؟ قوانین و اصطلاحات اینکوترمز
اینکوترمز چیست؟ قوانین و اصطلاحات اینکوترمز
واتساپ: 09018317558 02142326

اینکوترمز چیست؟ قوانین و اصطلاحات اینکوترمز

 اینکوترمز چیست؟ اگر تا به حال با مسائلی مانند خرید و فروش کالا در سطح گسترده  و نحوه حمل و نقل آن و امور بازرگانی آشنا هستید حتما در مورد قوانین اینکوترمز چیزی شنیده اید و یا کلمه ی اینکوترمز به گوش تان خورده است.

اصطلاحات اینکوترمز

اصطلاحات اینکوترمز

اینکوترمز چیست؟ قوانین و اصطلاحات آن

 

به طور کلی اینکوترمز زبانی است که برای تجارت خارج از کشور به آن نیاز دارید و تمامی تعهدات و مسئولیت های تجاری بین فروشنده و خریدار را به خوبی تعریف می نماید. این قوانین بسیار ارزشمند هستند به این دلیل که صادر کننده و وارد کننده هنگامی که بر روی اینکوترمز توافق کرده اند می توانند بدون وجود هر گونه بحث در مورد مسئولیت خطرات و هزینه ها تجارت نمایند.

اینکوترمز برای روشن کردن وظایف، هزینه ها و خطرات برای فروشندگان و خریداران مورد استفاده قرار می گیرد. این قوانین با گذشت زمان تکامل پیدا کردند و به شکل امروزی در آمده اند. برای آشنایی بیشتر با اینکوترمز و قوانین مرتبط با آن تا انتهای این مقاله را مطالعه نماید.

 

اینکوترمز

 

مخفف واژه International Commercial Terms به معنای اصطلاحات بین المللی بازرگانی می باشد. اینکوترمز یک راه ارتباطی بسیار مفید برای کاهش سردرگمی بین فروشندگان و خریداران است.

این اصطلاح جهانی تنها برای یک منطقه و کشور خاص نمی باشد و این اصطلاح جهانی معامله ی بین وارد کننده و صادر کننده را تعریف می کند تا هر دو طرف مسائلی مانند خطرات، وظایف، مسئولیت ها و مدیریت تدارکات و حمل و نقل و …. را به خوبی درک نمایند.

چه در حال ثبت سفارش مشتریان، برچسب گذاری و بسته بندی محموله برای آمادگی ارسال به نقاط دیگر باشید و چه در موقعیت کسب آمادگی برای گرفتن محموله باشید فرقی نمی کند قوانین اینکوترمز به صورت کاملا به روز چراغ راه شما می باشد.

اینکوترمز تمامی راه های ممکن برای تقسیم مسئولیت ها و تعهدات بین طرف فروشنده و خریدار را در نظر می گیرد چون برای خریدار و فروشنده این مسئله بسیار اهمیت دارد که مسئولیت ها و تعهدات مربوط به حمل و نقل از قبل مشخص شده باشند.

قوانین اینکوترمز

قوانین اینکوترمز

مروری بر قوانین اینکوترمز 2020

 

اینکوترمز مجموعه ای از 11 قانون فردی است که توسط اتاق بازرگانی بین المللی صادر می شود و مسئولیت های خریداران و فروشندگان را برای فروش کالا در معاملات بین المللی تعریف می کند.

اهمیت اصلی این قوانین اینکوترمز این است که هر قانون اینکوترمز هزینه ها، وظایف و ریسک های که فروشندگان و خریداران در این معاملات متحمل می شوند را روشن می نماید. آشنایی با این قوانین برای مشخص کردن این موضوع است که چه کسی مسئول چه کاری است به بهبود روابط تجاری کمک زیادی می کند.

دسته بندی قوانین اینکوترمز به شرح زیر است:

 

گروه E قوانین EX WORKS

 

EX WORKS نوع اول اینکوترمز است که قابل نمایش به صورت گروه E می باشد. این قانون به معنای دریافت کالا در نقطه ارسال کالا است. و شخص فروشنده این امکان را باید داشته باشد که در محل تولید کالا آن را به خریداران تحویل دهد. در این روش خرید و فروش خریدار مسئول بارگیری کالا تا گمرک و بیمه کالا است.

 

گروه F

 

این دسته بندی بیانگر این است که خریدار می تواند محل تحویل کالا را مشخص نماید. این قانون خود دارای یک سری قوانین دیگر است که شامل:

 

FCA

 

این اصطلاح برگرفته از عبارت Free Carrier می باشد مسیر تعیین شده در این قانون به این صورت است که بعد از تحویل کالا به وسایل باربری در صورتی که کالا در کشور خریدار تحویل داده شود هزینه ها بر دوش خریدار است و هزینه بیمه و حمل بار بر عهده خریدار می باشد.

 

FAS

 

اصطلاح FAS ( Free Alongside Ship)  یعنی کالا برای ارسال به خریدار به کشتی تحویل داده می شود و بعد از آن فروشنده هیچ گونه ریسکی بر دوش  خود نخواهد داشت.

 

FOB

 

قانون FOB به معنای این است که کالاها در عرشه کشتی تحویل داده می شوند و با انتقال بار به کشتی فروشنده دیگر مسئولیتی به عهده ندارد و کلیه هزینه ها را باید  خریدار پرداخت نماید و در بندر قرارداد جا به جایی کالاها تحویل داده شوند. همچنین فرد خریدار باید هزینه بازرسی و بیمه را پرداخت کند.

 

گروه C

 

این گروه سومین مورد از قوانین اینکوترمز است که به معنای این است که کالا تحویل خریدار داده شده و تمامی هزینه های حمل تا مقصد را باید فروشنده پرداخت کند. در صورتی که مشکلی به وجود بیاید مسئولیت آن بر عهده خریدار است ر این قانون خریدار و فروشنده با یک دیگر مسئولیت و هزینه ها را بر عهده می گیرند و آن ها را بین خود تقسیم می کنند. این قانون یک سری قانون زیر مجموعه هم می باشد که شامل:

 

CFR

 

با توجه به این قوانین فروشنده باید هزینه حمل دریایی را پرداخت کند و با انتقال دادن کالاها به کشتی مسئولیت نگهداری از آن ها از عهده فروشنده خارج می گردد. همچنین هزینه بیمه بار بر عهده خریدار است و فروشنده بار باید تمامی هزینه های حمل و نقل را پرداخت نماید.

 

CIF

 

CIF مخفف کلمه Cost, Insurance and Freight است و این یکی از قوانین اینکوترمز به حساب می آید و فروشنده باید هزینه جا به جای بار و بیمه را بپردازد.

 

CPT

 

این اصطلاح از کلمات Carriage Paid To گرفته شده اس. در این قانون جا به جایی کالاها به صورت زمینی و هوایی انجام می شود و تا هنگام تحویل کالا به وسیله باربری فروشنده مسئولیت آن ها را عهده دار است فروشنده باید هزینه جا به جایی را هم پرداخت نماید ولی پرداخت هزینه بیمه بار به عهده خریدار می باشد.

 

CIP

 

CIP نشان دهنده است که تا زمان رسیدن بار به مکان ذکر شده در قرارداد تمامی مراقبت ها از بار بر عهده فروشنده است و به علاوه خریدار قرارداد بازرسی را انجام می دهد.

 

گروه D

 

در این گروه از قوانین اینکوترمز تمامی قوانین و اصطلاحات وجود دارد که فروشنده بار باید کالا را به مقصد مشخص شده ببرد و فروشنده باید در این قانون تمامی خطرهای احتمالی را بر عهده بگیرد این قانون هم مانند دیگر گروه ها دارای زیر مجموعه های است که شامل:

 

DAF

 

قانون DAF  مخفف کلمه Delivered At Frontier است که در این قانون حمل و نقل کالا با قطار انجام می شود و این امکان وجود دارد که برای زمان حمل از طریق راه آهن یک بیمه نامه معتبر تهیه کند.

 

DES

 

این قانون برگرفته از عبارت Delivered Ex Ship است و به معنی این است که ارسال بار توسط فروشنده با کشتی انجام می شود. این نوع ارسال فروشنده تا مقصد کالا را باید همراهی کند و بار را در عرشه به خریدار تحویل دهد و هزینه ترخیص کالا را هم پرداخت نماید.

 

DEQ

 

این اصطلاح به معنای این است که فروشنده باید به اسکله بار را تحویل دهد و عوارض آن را هم بپردازد که در نهایت در بندر بار به خریدار تحویل داده می شود.

 

DDP

 

در این قانون فروشنده باید عوارض کالا را پرداخت نماید.

 

DDU

 

معنی این اصطلاح تحویل کالا در مقصد می باشد و برای تحویل نیازی به پرداخت عوارض گمرکی نخواهد بود.

 

پرشین تجارت دوان

 

در این مقاله سعی کردیم قوانین اینکوترمز را به خوبی برای شما توضیح دهیم. هر یک از قوانین ذکر شده باعث می شود که تجارت آسان تر انجام شود و نظم هم بر آن حاکم باشد. این قوانین تعیین می کند که تجار در این چارچوب مشخص شده عمل کنند. در صورتی که در مورد قوانین اینکوترمز سوالی ذهن شما را درگیر کرد می توانید با شرکت پرشین تجارت دوان تماس بگیرید و پاسخ سوالات خود را دریافت کنید. پرشین تجارت دوان در زمینه واردات و ترخیص کالا فعالیت دارد و ترخیص کاران حرفه ای این تیم با این قوانین آشنا هستند و می توانند مراحل را به خوبی انجام دهند.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1402-12-21
0 149

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ