حمل و نقل کانتینری
حمل و نقل کانتینری
واتساپ: 09018317558 02142326

حمل و نقل کانتینری

کانتینر یک جعبه فلزی مهر و موم شده است که برای نگهداری کالاها در زمان حمل و نقل با کشتی، کامیون یا راه آهن، استفاده می‌شود.

حمل و نقل کانتینری

حمل و نقل کانتینری

حمل و نقل کانتینری

 

کانتینرها به راحتی پر یا خالی می‌شوند و خصوصاً برای تسهیل حمل‌ونقل کالا بدون بارگیری میانی در انواع حمل کانتینری مورد استفاده قرار می‌گیرند. ابعاد استاندارد کانتینرها با زیرساخت‌های حمل و نقل و بارگیری متناسب است و این باعث شده حمل بار کانتینری رایج‌ترین نوع حمل و نقل کالا در جهان باشد. لازم به ذکر می باشد که در خلال این موضوع،  انواع و اقسام  مختلف کانتینر باری شامل کانتینر یخچالی ، اپن تاپ و  کانتینر معمولی شامل 20 فوت ، 40 فوت وجود دارد که در ادامه به مزایا و معایب این نوع حمل می‌پردازیم.

 

چرا از کانتینر برای حمل و نقل کالاها در صادرات و واردات استفاده می کنیم؟

 

ابعاد کانتینر استاندارد است و از آنجا که مقاومت بالایی در مقابل آب و رطوبت دارد، در حمل و نقل دریایی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. کانتینرها غالباً از فلزی با استحکام و مقاومت بالا ساخته می‌شوند که علاوه بر نفوذ ناپذیری در مقابل آب و خاک و آتش، تا حد زیادی ضد ضربه بوده و کالای بارگیری شده را از خطرات و صدمات احتمالی مصون نگه می‌دارد. کانتینرها انواع و اشکال مختلف دارند و بنا به نیاز کالای حمل‌شونده انتخاب می‌شوند.

 

مزایای حمل کانتینری چیست؟

 

با وجود اینکه حمل‌ونقل کانتینری، مزایای بسیاری دارد، این نوع حمل نیز چالش‌های خودش را دارد که در ادامه به موارد اصلی آنها می‌پردازیم:

 

استاندارد حمل و نقل جهانی

 

کانتینر وسیله‌ای برای حمل‌ونقل به‌صورت استاندارد(ISO) است که می‌تواند در هر نقطه از جهان برای انواع حمل‌ونقل تخصصی(کشتی  کامیون و واگن) در ترمینال‌ها مورد استفاده قرار گیرد. کانتینر به‌عنوان یک واحد حمل‌ونقل منحصربه‌فرد (واحد اندازه‌گیری) نیز استفاده می‌شود (برای مثال ۲ کانتینر گندم)؛ زیرا هر کانتینر یک شماره شناسایی منحصربه‌فرد و یک کد اندازه دارد.

 

انعطاف‌پذیر و کاربردی

 

از کانتینرها می‌توان برای حمل طیف وسیعی از کالاها مانند: ذغال‌سنگ، گندم، کالاهای تولیدی، خودروها و کالاهای یخچالی(فاسدشدنی) استفاده کرد. کانتینرهای مناسب برای انواع بارهای خشک، مایعات(روغن و محصولات شیمیایی) و محموله‌های یخچال‌دار نیز وجود دارد. در ضمن یک خوبی دیگر کانتینرها این‌است که قابل بازیافت هستند و مجدداً برای اهداف دیگر می‌توان از آنها استفاده کرد.

 

هزینه‌ پایین

 

حمل‌ونقل کانتینری به دلیل مزیت استاندارد بودن آن، هزینه‌های حمل و نقل کمتری را به‌ همراه دارد. جابه‌جایی همان مقدار بار فله‌ای در یک کانتینر، حدودا 20 برابر ارزان‌تر از وسایل معمولی است. مزایای اصلی مخزن‌سازی، ناشی از هزینه‌های کمتر حمل‌ونقل بین‌المللی است.

 

سرعت

 

عملیات حمل در حمل کانتینری به‌صورت ساده و سریع صورت می‌گیرد و زمان برگشت از بنادر کشتی از 3 هفته به حدود 24 ساعت کاهش یافته است. به دلیل وجود کانتینرها، زنجیره‌های حمل و نقل سریعتر شده است. زیرا کشتی‌های کانتینری درکل سریعتر از کشتی‌های باری معمولی هستند.

 

انبار متحرک

 

از کانتینرها می‌توان به‌عنوان انبار نیز استفاده کرد و به‌اصطلاح کانتینرها انبار خودشان هستند و همچنین از محموله‌های موجود در آن محافظت می‌کنند. این به معنای بسته‌بندی ساده‌تر و ارزان‌تر برای محموله‌های کانتینر شده، به ویژه کالاهای مصرفی است. افزایش ظرفیت کالا برای حمل، یکی دیگر از مزیت استفاده از کانتینر است.

 

امنیت و ایمنی

 

محتویات کانتینرها برای حمل‌کنندگان پنهان است، زیرا کانتینرها را می‌توان فقط در مبداء(فروشنده/فرستنده) و در گمرک و یا در مقصد باز کرد. این به معنی کاهش فساد و تلفات(سرقت) است.

 

معایب حمل کانتینری

 

مشکلات عمومی کانتینر

 

اگرچه کانتینر از کالا در برابر تغییرات دما، آتش‌سوزی و سرقت و … محافظت می‌کند، اما برخی محدودیت‌های فیزیکی مانند: دمای بالا و عدم تهویه در داخل کالا کانتینر، می‌تواند باعث آسیب به اجناس داخل آن شود.پس درمی‌یابیم که برای جلوگیری از خسارات احتمالی درون محفظه کانتینر، باید اقدامات پیشگیرانه‌ای انجام شود و همچنین بهتر است که صاحبان کالا بار خود را بیمه کنند.

 

محدودیت‌های فیزیکی کالا

 

در موارد خاص، محدودیت‌های مشخصه کالا ممکن است برنامه حمل و نقل کانتینر را مختل کند. در واقع وزن، حجم و ابعاد کالا ممکن است با وزن یک کانتینر استاندارد مطابقت نداشته باشد، بنابراین در زمان بارگیری امکان دارد، آن کالا رد شده و بارگیری نشود.

نکته مهم:‌ بهتر است با تأمین‌کنندگانی که ابعاد محصولات و بسته‌بندی خود را متناسب با کانتینر و استانداردهای حمل تنظیم می‌کنند، تجارت کنید.

 

خسارات

 

سالانه حدود 1500 کانتینر در دریا از بین می‌رود(غرق می‌شود) که دلیل عمده آن نوسانات آب و هوا در دریاست.

 

تجارت غیرقانونی

 

کانتینر وسیله‌ای است که در تجارت غیرقانونی کالا، مواد مخدر و سلاح و همچنین مهاجرت غیرقانونی نیز استفاده می شود.

 

کانتینراسیون چیست ؟

 

کانتینراسیون به معنای حمل و نقل کالاها با استفاده از کانتینرهای حمل و نقل است. در این روش، کالاها در کانتینرهای استاندارد قرار می‌گیرند و با استفاده از وسایل حمل و نقل مختلف از جمله کشتی، قطار، کامیون و هواپیما به مقصد مورد نظر منتقل می‌شوند. کانتینراسیون به دلیل سرعت، امنیت و کارآیی بالای آن، در حمل و نقل بین المللی کالاها بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

container-cargo-ship-cargo-plane-3d-rendering-illustration 1

پیشنهاد می کنیم، جهت آشنایی با تلکس ریلیز در حمل و نقل مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

تلکس ریلیز در حمل و نقل

انواع کانتینر

 

ارسال محموله‌های بین المللی به ویژه در بخش حمل دریایی عمدتا بر اساس حمل کانتینری انجام می‌شود. کانتینرها انواع مختلفی دارند که برای اهداف متفاوت طراحی می‌شوند.

به طور معمول این کانتینرها در اندازه های استاندارد ساخته می شوند و می توان آنها را به طور موثر در مسافت های طولانی حمل کرد و بدون باز شدن از یک وسیله به سایر وسایل حمل و نقل منتقل کرد.

  • کانتینر کالای خشک (کاربردی ترین نوع کانتینر برای حمل و نقل )
  • کانتینر یخچالی (این کانتینر دارای سیستم های خنک کننده میباشد )
  • کانتینر عایق بندی شده (دارای عایق جلوگیری از عبور گرما برای نگهداری از گوشت و دارو و..)
  • کانتینر حرارتی (دارای موتور گرم کننده)
  • کانتینر روباز (کانتینرهای بدون سقف برای حمل محصولاتی مثل ماسه)
  • کانتینر پهلو باز (یکی از پهلوهای آن دارای درب است مخصوص کالا های با سایز خیلی بزرگ)
  • کانتینر رو و پهلو باز (کانتینر ترکیبی محسوب میشود با مزایای هر دو مدل قبل)
  • کانتینر مخزن دار (دارای بدنه یک یا دو جداره برای حمل گاز های خطرناک و ..)
  • کانتینرتهویه دار (برای حمل کالاهایی که نیاز به جریان هوا دارند مثل قهوه)
  • کانتینر با قابلیت تاشو (اشغال فضای کم)
  • کانتینر مخصوص حمل گاز فشرده (استوانه ای شکل مخصوص حمل گاز)
  • کانتینر مسطح (برای حمل و نقل کالاهای سنگین مثل ماشین آلات)
  • کانتینر حامل کالای فله (کالاهای بدون بسته بندی)
  • کانتینر مخصوص حمل مایعات ( دارای محفظۀ مخصوص مایعات )
  • کانتینر مخصوص حمل خودرو (برای جا به جایی خودروها در مسیرهای طولانی )
  • کانتینر مخصوص حمل حیوانات (دارای دریچه برای عبور هوا )
روش های اجاره کانتینر

 

کانتینرها علاوه بر حمل و نقل زمینی و دریایی کالا کاربردهای مختلف دیگری نیز دارند. استفاده از کانتینر به عنوان انبار ذخیره کالا بسیار شایع است. همچنین از کانتینر در پروژه‌های عمرانی برای تجهیز کارگاه‌ها استفاده می‌شود. کاربرد دیگر کانتینر، استفاده از آن به عنوان کیوسک خدماتی است. تمام این کاربردها باعث شده که علاوه بر شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی، اقشار، صنعتگران، سازندگان و مشاغل خدماتی بسیاری نیز اقدام به اجاره کانتینر کنند. اجاره کانتینر اغلب به دو صورت انجام می‌گیرد. یا کل کانتینر اجاره شده و به محل مورد نیاز حمل می‌شود و یا تنها فضای داخلی یک کانتینر اجاره می‌شود و خود کانتینر جابه‌جا نمی‌شود.

 

مزایای حمل کانتینری چیست؟

استاندارد حمل و نقل جهانی-امنیت و ایمنی- انبار متحرک – سرعت بالا- هزینه پایین و…

معایب حمل کانتینری چیست؟

مشکلات عمومی کانتینر- محدودیت‌های فیزیکی کالا – خسارات- تجارت غیرقانونی

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1402-5-30
0 313

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ