صادرات زعفران
صادرات زعفران
واتساپ: 09018317558 02142326

صادرات زعفران

زعفران یکی از ارزشمندترین محصولات کشاورزی و البته صادراتی کشور است. از آنجایی که کیفیت زعفران‌های تولیدی ایران بالا می‌باشد کشت، برداشت و صادرات آن توانسته به یکی از سودآورترین کسب و کارها در بین ایرانیان تبدیل شود.

استان خراسان در حوزه تولید زعفران کشور حرف اول را می‌زند. اما سوالی که اینجا ایجاد می‌شود این است که صادرات زعفران به چه صورت است؟ آیا تمامی افراد می‌توانند اقدام به صادرات این محصول کنند؟

اگر شما نیز به دنبال راه‌اندازی کسب و کاری پردرآمد برای خود و سودآور برای کشور هستید صادرات زعفران می‌تواند کمک بزرگی به شما عزیزان در این زمینه بکند. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا با بایدها و نکات ضروری مورد نیاز در این خصوص آشنا شوید.

 

صادرات_زعفران

 

صادرات زعفران

 

زعفران در دسته ادویه‌جات قرار گرفته و امروزه استفاده از آن در بین عموم مردم دنیا محبوبیت بالایی پیدا کرده است. به طوری که در سال‌های اخیر شاهد ورود زعفران به تمامی آشپزخانه‌ها در سرتاسر دنیا هستیم. از طرفی دیگر روز به روز تقاضا در بازارهای جهانی برای عرضه این ادویه خوش عطر و بو افزایش می‌یابد. خوشبختانه ایران به عنوان قطب اصلی در تولید زعفران دنیا شناخته می‌شود. بنابراین افرادی که قصد آغاز یک پروژه پر درآمد را دارند می‌توانند با آغاز فعالیت صادرات به سود دلخواه خود دست یابند. علاقه‌مندان به این حوزه می‌توانند از شرکت‌های فعال در حوزه صادرات برای این منظور کمک بگیرند. اگر تمامی مراحل کاشت، برداشت، بسته‌بندی و … با نهایت دقت و به صورت اصولی انجام شوند بازارهای خارجی با استقبال بالا پذیرای زعفران‌های شما خواهند بود. از جمله مزایای صادرات این کالا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • رشد چشمگیر تقاضا برای زعفران در بازارهای بین‌المللی
  • موقعیت مناسب ایران برای کاشت و برداشت زعفران
  • رسیدن به حداکثر سود با سرمایه کم
  • حمایت دولت از محصولات صادراتی و به خصوص زعفران

توجه داشته باشید که برای رسیدن به موفقیت در این مسیر باید تمامی جوانب کار از جمله اهمیت بسته‌بندی شکیل و زیبا، توجه به وزن بسته‌های زعفران، بهترین کشورها برای صادرات زعفران و … مورد بررسی قرار بگیرند. برای کسب اطلاعات در مورد ترخیص ماشین آلات آرد سازی کلیک کنید.

 

مراحل صادرات زعفران

برای اینکه بتوانید به یکی از بهترین‌ها در حوزه صادرات زعفران تبدیل شوید باید اطلاعات کافی در مورد مراحل و چگونگی این کار را کسب کنید. مهم‌ترین مراحل کار برای رسیدن به موفقیت در این خصوص به صورت زیر می‌باشد:

 

مرحله اول، ارزیابی تقاضا در بازارهای بین‌المللی

 

اولین و مهم‌ترین شرط موفقیت در حوزه صادرات زعفران بررسی نیاز در بازارهای جهانی است. به عنوان مثال فرض کنید که با کیفیت‌ترین زعفران را تولید کرده و یک بسته بندی زیبایی را برای آن در نظر گرفته‌اید. تا وقتی که کشور مناسبی را برای فروش آن انتخاب نکنید زعفران‌های شما به فروش نخواهد رسید.

در نتیجه قبل از هر چیزی سعی کنید طبق آمار و اعداد کشوری را پیدا کنید که تقاضای مردم آن در بکارگیری زعفران بالا است. علاوه بر آن پرداختن به موضوع‌های تحریم، مسائل ارزی، قوانین گمرکی و … نیز نکات کلیدی هستند که باید در حین انجام بررسی‌ها به آن توجه داشته باشید.

 

مرحله دوم، توجه به بسته بندی زعفران

 

به دلیل رقابت بالا در بازارهای جهانی، بسته بندی جزء عوامل مهم در بازار رقابتی امروز می باشد. فرض کنید خریدار با دو محصول یکسان روبرو می‌شود و قصد خرید یکی از آن‌ها را دارد. طبیعتا به سراغ محصولی خواهد رفت که ظاهر زیباتری دارد.

به عبارتی دیگر داشتن یک بسته بندی لاکچری و زیبا می‌تواند کمک بسزایی در بازاریابی و  فروش بالای محصول شما داشته باشد. البته توجه داشته باشید که هزینه بسته بندی محصول نباید در حدی باشد که سود حاصل از فروش آن را تحت تاثیر قرار دهد.

 

مرحله سوم، اخذ مجوزهای لازم از نهادهای دولتی

 

اکنون که زعفران صادراتی شما آماده است نوبت به دریافت مجوزهای مورد نیاز از ارگان های دولتی می رسد. از آنجایی که صادرات زعفران برای دولت اهمیت بالایی دارد دریافت مجوزهای مورد نیاز در این زمینه با دیگر کالاهای صادراتی کمی متفاوت خواهد بود.

کسی که قصد صادر کردن زعفران را دارد قبل از هر چیزی باید گواهی استاندارد و گواهی بهداشت را از نهادهای مربوطه دریافت نماید. از جمله مدارک مورد نیاز برای طی کردن کارهای اداری در دریافت مجوزهای صادرات زعفران عبارتند از: کارت بازرگانی، ارائه کارت شرکت، وکالت نامه یا معرفی نامه از شرکت مربوطه.

فرد صادرکننده باید به گمرک مراجعه کرده و کارهای اداری مورد نیاز را برای این منظور دنبال کند. به این صورت که مشخصات زعفران شما در اداره گمرک به ثبت رسیده و باید فرم‌ها و اظهارنامه‌های لازم بدون کم و کاست به مسئول مربوطه تحویل داده شوند. بعد از طی شدن قوانین اداری و به تایید رسیدن درخواست، شما می‌توانید کارهای صادرات زعفران را برای ارسال آن به کشور مقصد آغاز کنید.

 

قوانین صادرات زعفران

مثل هر کالای صادراتی دیگر زعفران نیز قوانین خاص خود را دارد. کسانی که با قوانین صادرات زعفران به صورت کامل آشنا باشند می‌توانند سریعا کارهای لازم را انجام داده و در کمترین زمان به سود دلخواه خود دست یابند. از مهم‌ترین قوانین مربوط به بحث صادرات زعفران می‌توان به موارد زیر را نام برد:

  • صادرات زعفران به سه صورت زمینی، هوایی و دریایی انجام می‌شود. مناسب‌ترین راه مربوط به روشی است که با توجه به شرایط جغرافیایی ایران و کشور مبدا انتخاب شود. توجه داشته باشید که حین انجام معامله با کشور مقصد حتما در مورد روش انتقال محصول خود صحبت کنید.
  • به منظور جلوگیری از هر گونه ضرر و خسارت احتمالی توصیه می‌شود حتما بار زعفران خود را بیمه کنید.
  • توجه داشته باشید که زعفران در دسته محصولات خوراکی قرار می‌گیرد. بنابراین باید گواهی‌های لازم از بهداشت دامی نباتات و دیگر نهادهای مربوطه اخذ گردد.
  • بسته بندی زعفران‌ها در بسته‌های مناسب با توجه به شرایط و خواست مشتری. معمولا زعفران به صورت فله‌ای و یا بسته‌های گرمی تولید و به فروش می‌رسد.

 

تعرفه صادرات زعفران

صادرات زعفران در حجم بالا سبب می‌شود تا اقتصاد کشور مسیر خود را در جهت مثبت طی کند. به همین دلیل دولت و نهادهای مربوطه از قبیل وزارت صنعت معدن و تجارت تصمیم گرفته‌اند تا تعرفه زعفران را حذف کنند. به این معنا که تعرفه صادرات زعفران در امور گمرکی صفر در نظر گرفته می‌شود.

البته در این میان باید بازار عرضه و تقاضا کنترل شود تا از مشکلات احتمالی آینده جلوگیری گردد. برای این منظور در کنار تعرفه صفر در برخی از شرایط با صلاح‌دید مسئولین صادرات زعفران ممنوع اعلام می‌شود. برای اینکه در این مسیر همیشه موفق باشید باید اطلاعات خود را همیشه به روز نگه دارید. یکی از کارآمدترین راهکارها در این خصوص دریافت راهنمایی‌های لازم از کارشناسان و شرکت‌های بازرگانی معتبر است.

 

اصلی‌ترین خریداران زعفران از ایران

همان طور که گفته شد زعفران مهم‌ترین محصول صادراتی ایران است. به طوری که امروزه ایران به عنوان اولین کشور صادرکننده زعفران به دیگر کشورهای دنیا شناخته می‌شود. در حال حاضر صادرات زعفران به بیش از ۴۷ کشور دنیا انجام می‌شود. اما سوال مهم این است که کدام کشورها بزرگترین خریداران این محصول ارزشمند هستند؟

طبق آمارهای به دست آمده کشور اسپانیا اصلی‌ترین نقش را در این زمینه ایفا می‌کند. به طوری که بخش اعظم زعفران‌های ایران وارد این کشور می‌شوند. گفته می‌شود که اسپانیا زعفران ایرانی را به صورت فله‌ای خریداری کرده و با بسته بندی کردن آن‌ها به صورت بسیار شکیل و لاکچری دوباره زعفران وارداتی خود را صادر می‌کند. در زیر لیستی از اصلی‌ترین خریداران زعفران از ایران را به ترتیب گردآوری کرده‌ایم:

  • امارات
  • چین
  • ژاپن
  • عربستان سعودی
  • هند
  • سوئد
  • ایتالیا
  • تایوان

معمولا زعفران‌های صادراتی به صورت بسته‌های ۵۰۰ گرمی و ۱ کیلویی برای فروش‌های فله‌ای بسته‌بندی می‌شوند. این حجم برای فروش‌های غیر فله‌ای بسیار کمتر خواهد بود. آشنایی با دیگر کشورهای پرقدرت در حوزه صادرات زعفران خالی از لطف نیست. بنابراین در ادامه مهم‌ترین کشورهای صادر کننده زعفران بعد از ایران را معرفی کرده‌ایم:

  • اسپانیا با صادرات زعفران به ارزش ۷۳.۱ میلیون دلار در سال
  • افغانستان با صادرات به ارزش ۱۶ میلیون دلار در سال
  • صادرات این کالا در پرتغال به ارزش ۱۰.۸ میلیون دلار در سال
  • فرانسه با صادرات زعفران به ارزش ۸.۷۹ میلیون دلار در سال

در حالت کلی مقدار واردات و صادرات جهانی زعفران در یک سال ۸ میلیارد دلار محاسبه شده است. ایران با صادرات زعفران به ارزش ۹۶.۵ میلیون دلار در سال در صدر این لیست قرار دارد. طبق این آمار و ارقام سهم ایران تقریبا ۴۴ درصد از کل آمار جهانی را شامل می‌شود.

با توجه به تمامی گفته‌های این مقاله می‌توان به این نتیجه رسید که صادرات زعفران سود کلانی را به دنبال دارد. اما مهم‌ترین رکن در این مسیر طی کردن اصولی مراحل و پروسه کاری آن است.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1400-9-13
0 663

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

در طول تعطیلات نوروزی پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ