انواع بازرسی کالا
انواع بازرسی کالا
واتساپ: 09018317558 02142326

انواع بازرسی کالا

بازرسی کالا تعریف خاصی ندارد. علیرغم معنای نسبی «ارزش» بازرسی کالا فرآیندی است که طی آن محصولات خدمات آزمایش و اندازه گیری می شوند تا اطمینان حاصل شود که استانداردی را برآورده می کنند.از طریق این فرآیند، یک کسب و کار می تواند کیفیت محصول را ارزیابی، حفظ و بهبود بخشد. در نهایت دو هدف اساسی برای بازرسی کالا وجود دارد :  اول اطمینان از اینکه محصولات تا حد ممکن یکسان هستند و  هدف دوم به حداقل رساندن خطاها و ناهماهنگی ها در  کالا ها می باشد. جهت آشنایی با انواع بازرسی کالا با ما همراه باشید.

 

بازرسی کالا های وارداتی و صادراتی

 

انواع بازرسی کالا

 

کسانی که در حوزه بازرگانی و تجارت فعالیت دارند می دانند که نشان دادن کیفیت کالا به مشتری تابع شرایط مختلی است و لازم است بازرسی های مختلفی در هر مرحله بر روی آن ها انجام گیرد.

برخی از این بازرسی ها مربوط به دوران ساخت کالا می باشد و برخی از آن ها نیز در لحظه تحویل کالا صورت می گیرد. با این تفاسیر انواع بازرسی کالا را به دو دسته تقسیم می کنیم: 1- بازرسی در مبدأ  2- بازرسی در مقصد

 

ترخیص-کار-حرفه-ای

 

بازرسی کالا در مرحله ساخت

 

این بازرسی نقش مهم و تأثیرگذاری در فرآیند تولید کالای مورد نظر دارد و معمولاً توسط سیستم های کنترل کیفی خود شرکت و یا ادارات استاندارد محلی انجام می گیرد. بازرسی کالا در مرحله ساخت شامل بازرسی مواد اولیه به کار رفته، کیفیت تولید محصول، کیفیت و کمیت آن کالا و همچنین کارایی و عملکرد محصول می باشد و در تمامی مراحل ساخت کالای مورد نظر اجرا می شود. گواهی فعالیت سیستم های کنترل کیفی توسط ادارات استاندارد محلی و ملی هر کشور صادر می شود.

 

بازرسی کالا پیش از بارگیری

 

این مدل از بازرسی کالا تمامی مراحل ذکر شده در بند قبلی را شامل می شود و کاری با فرآیند تولید و مواد اولیه ندارد. در واقع یک بازرسی وضعیت کالا را از لحاظ وزن، شکل ظاهری، کمیت و کیفیت، بسته بندی، امکان جابه جایی، فاسد شدن یا مواردی از این قبیل را مورد بررسی قرار می دهد. و آن ا تحت عنوان یک گواهی پیش از بارگیری آماده می کند. این مرحله ممکن است به هنگام بارگیری در صادرات و یا به هنگام بارگیری در خروج محصول از کارخانه انجام شود.

 

بازرسی کالا در مقصد

 

این مدل از بازرسی تقریباً همانند بازرسی کالا در مبدأ است و برای برخی از شرکت ها و سیستم های تجاری خیلی حساس انجام می گیرد. در جریان این بازرسی کلیه مستندات مربوط به سالم بودن کالای مورد نظر و عملکرد آن از لحاظ کیفی و کمی محیا می شود و برای تأیید و اطمینان بیشتر در اختیار مشتری قرار می گیرد. البته لازم به ذکر است که هر کدام از این موارد ممکن است مراحل دیگری را نیز شامل شود و برخی از بازرسی های جزئی بر روی آن ها صورت گیرد که ترجیحاً در این مطلب به آن ها نخواهیم پرداخت.

 

چهار نوع کنترل کیفیت عبارتند از : کنترل فرآیند ، نمودارهای کنترل ، نمونه گیری پذیرش و کنترل کیفیت محصول. در حالی که نمودار کنترل به مطالعه فرآیندهای تغییر در طول زمان کمک می کند، کنترل فرآیند و کنترل کیفیت محصول به نظارت و تنظیم محصولات مطابق با استانداردها کمک می کند. نمونه گیری پذیرش یک نوع منحصر به فرد است که شامل یک معیار آماری برای تعیین اینکه آیا یک دسته یا نمونه از محصولات استانداردها را برآورده می کند یا خیر.

بازرسی-کالا مراحل بازرسی کالا

 

همان طور که کیفیت یک کلمه نسبی با تفسیرهای متعدد است، بازرسی کالا خود یک فرآیند یکسان و  همگانی ندارد. برخی از روش ها به صنعت بستگی دارند. به عنوان مثال محصولات غذایی و دارویی را در نظر بگیرید که در آن خطاها می توانند افراد را در معرض خطر قرار دهند و مسئولیت قابل توجهی ایجاد کنند. این صنایع ممکن است بیشتر بر معیارهای علمی تکیه کنند ، در حالی که سایر صنایع (مانند آموزش یا مربیگری) ممکن است به یک روش جامع تر کیفی نیاز داشته باشند.

بازرسی کالا در هسته خود مستلزم توجه به جزئیات و روش تحقیق است. طیف گسترده ای از روش های بازرسی کالا وجود دارد که در زیر آورده شده اند:

 

نمودارهای کنترلی

 

یک نمایش هندسی یا نمودار برای مطالعه چگونگی تغییر فرآیندها در طول زمان استفاده می شود. با استفاده از آمار فرآیندهای کسب و کار و تولید برای «کنترل» بودن تحلیل می‌شوند.

 

بازرسی فرآیند

 

فرآیندها برای اطمینان از کیفیت و بهبود عملکرد نظارت و تنظیم می شوند. این معمولاً یک فرآیند فنی است که از حلقه‌های بازخورد، کنترل‌های سطح صنعتی و فرآیندهای شیمیایی برای دستیابی به سازگاری استفاده می‌کند.

 

پذیریش نمونه برداری

 

یک معیار آماری برای تعیین اینکه آیا یک دسته یا نمونه از محصولات با استاندارد کلی تولید مطابقت دارد یا خیر استفاده می شود.

 

پروتکل فرآیند

 

یک روش نقشه برداری که با ایجاد شاخص های ارزیابی برای هر مرحله، فرآیندهای طراحی و اجرا را بهبود می بخشد. علاوه بر انواع فرآیندها، فاکتورهای بازرسی کالا دیگری نیز در هنگام انتخاب روش وجود دارد. برخی از شرکت ها هنگام تعریف بازرسی کالا، بخش های بازرسی کالا داخلی را ایجاد می کنند. آنها این کار را برای نظارت بر محصولات و خدمات انجام می دهند.

در حالی که دیگران برای ردیابی محصولات و عملکرد به بدنه های خارجی متکی هستند. این کنترل ها ممکن است تا حد زیادی به صنعت تجارت وابسته باشد. به عنوان مثال، به دلیل ماهیت سخت بازرسی مواد غذایی، ممکن است به نفع شرکت باشد که محصولات را به صورت داخلی نمونه برداری کند و این نتایج را در آزمایشگاه شخص ثالث تأیید کند.

 

امتیازات بازرسی و بررسی کالا

 

پرداخت هزینه برای مبحث بازرسی کالا می‌تواند از اعتبار یک شرکت محافظت کند از غیرقابل اعتماد بودن محصولات جلوگیری کند و اعتماد مصرف‌کنندگان را افزایش دهد. این فرآیندها از طریق روش شناسی و آزمایش دقیق و همچنین استانداردهای صنعت و بهترین شیوه ها تعیین می شوند.

علاوه بر این، کنترل کیفیت ضروری است زیرا تضمین می کند که یک شرکت به داده ها و تحقیقات مبتنی بر شواهد نگاه خواهد کرد نه فقط مشاهدات داستانی برای اطمینان از اینکه محصولات مطابق با استاندارد خود هستند. یکی از جنبه های ضروری کنترل کیفیت این است که این فرآیند فقط یک بار اتفاق نمی افتد، بلکه یک ارزیابی معمولی از محصول است تا اطمینان حاصل شود که به طور مداوم هم استانداردهای تولید و هم تقاضای مصرف کننده را برآورده می کند.

هیچ مصرف کننده ای نمی خواهد با استفاده از محصولی که می تواند سلامتی آن را به خطر بیندازد یا توقعات آن را نسبت به آن محصول از بین ببرد ریسک کند. تست محصول می تواند در بازاریابی و فروش نیز نقش داشته باشد زیرا مصرف کنندگان ممکن است به آن بیشتر اعتماد کنند.

 

نقش ها و مسئولیت های بازرسی کالا

 

هنگام پاسخ به این سوال که کنترل کیفیت چیست، مهم است که درک کنیم که شامل مسئولیت ها و نقش های چند وجهی است. علاوه بر این، نباید آن را با تضمین کیفیت اشتباه گرفت. در حالی که تضمین کیفیت به فرآیندهای مورد استفاده برای جلوگیری از نقص ها نگاه می کند، کنترل کیفیت به طور خاص بر روی فرآیندهای اندازه گیری و تجزیه و تحلیل درگیر با تعیین کیفیت محصول متمرکز است.

بازرسی کالا از ابزارهای تحقیقاتی خاصی برای انجام فرایندهای حقیقت یابی و انجام تجزیه و تحلیل استفاده می کند. یک متخصص کنترل کیفیت وظیفه تحلیل این اندازه گیری ها را در برابر نوعی استاندارد تعیین شده توسط بخش مدیریت کیفیت، سیاست های شرکت، صنایع یا نهاده ای نظارتی بر عهده دارد.

 

تفاوت تضمین کیفیت و بازرسی کالا

 

از این نقشه راه نیز می توانیم ببینیم که تضمین کیفیت و بازرسی کالا چگونه متفاوت است. تضمین کیفیت به تصویر کلی نگاه می کند تا از معیوب شدن یک محصول جلوگیری کند. از سوی دیگر، بازرسی کالا بعداً مشخص می کند که آیا یک محصول در واقع معیوب است یا خیر. هر دو نقش زیر چتر وسیع مدیریت کیفیت قرار می گیرند.

بنابراین، یک فرد در بازرسی کالا وظیفه دارد تا نتایج را به ذینفعان و طرف های مهم منتقل کند. یک متخصص خوب کنترل کیفیت قادر خواهد بود تفکر علمی و پژوهشی را به جامعه تجاری اشاعه دهد و به فرآیند حل مشکل کمک کند. این متخصصان جزء کلیدی فرآیند طراحی یک محصول هستند، زیرا تعیین می کنند که آیا ایجاد یک شرکت واقعاً برای بازار قابل قبول است یا خیر.

 

چرا بازرسی کالا مهم است؟

 

کنترل کیفیت برای حفظ شهرت شرکت ، جلوگیری از غیرقابل اعتماد بودن محصولات و افزایش اعتماد مصرف کنندگان مهم است. این تضمین می کند که شرکت به جای مشاهدات حکایتی، به داده ها و تحقیقات مبتنی بر شواهد نگاه می کند تا اطمینان حاصل کند که خدمات/محصولات مطابق با استانداردها هستند. هزینه را کاهش می دهد و سود، کارایی عملیاتی و رضایت مشتری را به حداکثر می رساند.

 

چهار مرحله کنترل کیفیت چیست؟

 

گام اول برای کنترل کیفیت این است که استانداردهای کیفی خود را تنظیم کنید و تصمیم بگیرید که روی کدام یک از آن ها تمرکز کنید.

در گام دوم، باید فرآیندهای عملیاتی را برای ارائه کیفیت مطلوب و اجرای آن ها ایجاد کنید.

گام سوم بررسی نتایج و شناسایی شکاف ها است. در نهایت، بازخورد بگیرید و  ابتکار به خرج دهید .

 

تکنیک های بازرسی

 

بازرسی و کنترل کیفیت آماری (SQC) دو تکنیک اصلی بازرسی کیفیت هستند. بازرسی عملکرد اقلام را طبق مشخصات از پیش تعیین شده بررسی می کند. این شامل بررسی دوره ای قبل، در طول و پس از تکمیل فرآیند است. می توان آن را به دو نوع طبقه بندی کرد: مرکزی و بازرسی طبقه ، کنترل کیفیت آماری بر قوانین احتمال تکیه دارد. کیفیت تولید را در محدوده تحمل از طریق روش نمونه کنترل می کند.

 

اقدامات لازم برای اخذ گواهی بازرسی یا همان COI

حال سوال اینجاست که گواهی بازرسی یا همان COI چیست و چگونه برای آن اقدام کنیم؟

همان طوری که قبل تر به آن اشاره کردیم، فرآیندهای بازرسی کالا به انواع مختلفی دسته بندی می شود، برخی از آن ها در محل کالا و برخی از آن ها در مقصد  کالا اجرا می شود.

گواهی بازرسی انطباق با استاندارد یا همان COI یکی از مدارکی است که پس از بررسی کالا در مبدأ به شرکت های تجاری داده می شود. در واقع این گواهی به مانند یک لایسنس تأیید شده می باشد و نشان می دهد کالای مورد نظر از لحاظ کیفی و از لحاظ کمی با استانداردهای ملی یا استانداردهای بین الملی مطابقت دارد.

برای این که بتوانیم گواهی بازرسی در مبدأ را به شکل ملموس تری بیان کنیم، فرض می گیریم که شما به عنوان یک شرکت وارد کننده در حال فعالیت هستید، محصولات وارداتی شما طبیعتاً توسط چند شرکت مختلف خریداری می شود، که در این بین ممکن است برخی از آن ها نسبت به این گواهی حساسیت نشان داده و از شما بخواهند کیفیت و کمیت محصولات را به آن ها ثابت کنید.

این جاست که شما به عنوان گواهی بازرسی کالا COI نیاز خواهید داشت و باید به سراغ شرکت های استاندارد معرفی شده در ایران و بین الملل بروید.

گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان آمادگی دارد تا هماهنگی های لازم را برای انجام بازرسی کالای وارداتی و صادراتی شما توسط شرکت های استاندارد مورد تأیید استاندارد ایران با بهترین شکل ممکن انجام دهد. همچنین شما می توانید با شماره گیری 02142326 با مشاورین ما در ارتباط باشید.

 

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1401-10-11
0 1490

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ