کالاهای مشمول استاندارد اجباری
آیا می دانید کدام کالاها شامل استاندارد اجباری می شوند؟ در این مقاله قصد داریم ضمن توضیح درباره ی استاندارد اجباری،کالاهایی که مشمول این مجوز می شوند نیز معرفی کنیم پس با ما همراه باشید تا با کالاهای مشمول استاندارد اجباری آشنا شوید.
استاندارد اجباری به منظور اطمینان وارد کننده و صادر کننده از سلامت کالا انجام میشود. در اکثر موارد این استاندارد باعث افزایش زمان ترخیص کالا در گمرک میگردد. در آزمایشهای استاندارد اجباری کمیت و کیفیت کالا مورد بررسی قرار میگیرد. استاندارد اجباری، استانداردی است که اجرای تمام یا بخشی از آن در کشور، به ترتیبی که در قانون اصلاح قوانین و مقررات سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران مقرر شده، جهت تولید برای مصرف داخلی، صادرات و یا واردات اجباری میگردد.
موسسههای تحت عنوان استاندارد اجباری دارای این مشخصات هستند و مجوزهای لازم برای ترخیص کالا از گمرک را صادر میکنند. کالاهای مبادله شده بین صادر کننده و وارد کننده از یک طرف سومی مورد بررسی قرار میگیرند. این طرف سوم باید مورد تایید هر دو طرف باشد و تمام قوانین و مسائل تجاری را مد نظر قرار دهد.
یکی از وظایف استاندارد اجباری، حمایت از مصرف کننده داخلی می باشد. این استاندارد کیفیت کالاهای وارداتی را بررسی میکند و از ورود کالاهای نامرغوب به کشور جلوگیری میکند. به این ترتیب تولیدکنندگانی که مواد اولیه مورد نیازشان را وارد میکنند. همچنین مصرف کنندگان داخلی، با استاندارد اجباری مورد توجه و حمایت دولت قرار میگیرند. قوانین استاندارد اجباری به بخشهای وارداتی گمرک ارسال میگردند. اما این به این معنی نیست که استاندارد اجباری فقط برای واردات است بلکه برای صادرات نیز کاربرد دارند.
موسسه استاندارد ایران با جلوگیری از صادرات کالای فاقد کیفیت، بازار کالاهای ایرانی را از تسلط رقبای خارجی حفظ میکند.
برخی کالاها و محصولات وارداتی مشمول استاندارد اجباری می شوند و به بازرسی با دقت بیشتری نیاز دارند. همانطور که در مقاله ی صادرات زعفران اشاره کردیم از جمله این کالاها میتوان به زعفران اشاره نمود. زعفران یکی از برجسته ترین کالاهای صادراتی ایران است و قوانین واردات آن به سایر کشورهای جهان بسیار سختگیرانه می باشد.
عسل یکی دیگر از کالاهایی است که استاندارد اجباری در مورد آن رعایت میشود. استاندارد صادرات عسل باید تحت نظارت و آزمایشهای خاصی قرار گیرد. این آزمایشات به منظور حفظ کیفیت و جلوگیری از تقلب در تولید عسل صورت میگیرد. کشورهای وارد کننده این محصول ارزیابیهای بسیار دقیقی در مورد آن انجام میدهند.
یکی از مهم ترین اهداف استاندارد اجباری در واردات و صادرات، ضمانت کیفیت و ایمنی کالاهای وارداتی و صادراتی است. از آنجایی که کالاهای وارداتی می توانند به طور مستقیم بر سلامت مصرف کنندگان و حتی محیط زیست تأثیر بگذارند، استانداردهای اجباری از ورود کالاهای بی کیفیت یا مضر جلوگیری می کنند. برای کالاهای صادراتی، رعایت استانداردهای اجباری می تواند به افزایش رقابت پذیری در بازارهای جهانی کمک کرده و جایگاه کشور را در تجارت بین المللی تقویت کند.
از دیگر اهداف استانداردهای اجباری واردات و صادرات می توان به حمایت از تولید کنندگان داخلی، توسعه پایدار اقتصادی، و حفظ اعتماد مصرف کنندگان اشاره کرد. این استانداردها نه تنها به محافظت از بازار داخلی کمک می کنند، بلکه به طور مستقیم و غیرمستقیم از سلامت جامعه نیز مراقبت کرده و از ورود محصولات بی کیفیت به بازارهای داخلی جلوگیری می کنند. در نهایت، این استانداردها به کشورها امکان می دهند که کنترل دقیقی بر واردات و صادرات داشته و محصولات با کیفیت را به بازار ارائه کنند.
برای دریافت گواهی استاندارد اجباری، تأمین مدارک و اطلاعات مشخصی ضروری است. این مدارک نشان دهنده مطابقت محصول با معیارهای تعیین شده از سوی سازمانهای استاندارد ملی هستند و شامل موارد زیر می شوند:
- درخواست کتبی : درخواست رسمی باید توسط تولید کننده یا وارد کننده به سازمان استاندارد ارسال گردد.
- مشخصات فنی کالا : تمامی مشخصات فنی، ازجمله: مواد اولیه، فرآیند تولید، و ویژگیهای محصول باید ارائه شوند.
- گزارش آزمایشگاهی : نتایج آزمایشهای مختلف بر روی محصول از سوی آزمایشگاههای معتبر برای اثبات کیفیت و ایمنی کالا مورد نیاز می باشد.
- مدارک قانونی : مدارک مرتبط با مالکیت محصول، مدارک واردات (در صورت وارداتی بودن کالا)، و گواهیهای بین المللی در صورت نیاز.
- مدارک شخصی مدیرعامل : ارائه مدارک هویتی و شناسایی مدیرعامل شرکت.
- کپی برابر اصل آگهی ثبت و روزنامه رسمی واحد تولیدی : ارائه مدارک قانونی ثبت شرکت و روزنامه رسمی.
- کپی برابر با اصل پروانه کسب و فعالیت : تأیید پروانه کسب و فعالیت برای واحد تولیدی.
- فرم ثبت علائم تجاری : ثبت علائم تجاری واحد تولیدی جهت تأیید نشان تجاری محصول.
- کپی برابر با اصل آگهی ثبت برند در روزنامه رسمی : مدارک ثبت برند شرکت در روزنامه رسمی.
- گواهی تأیید صلاحیت مسئول کنترل یا مدیر : مدارک مرتبط با صلاحیت مسئول کنترل کیفیت یا مدیر مجموعه.
- پرداخت کارمزد خدماتی و فیش پرداختی : ارائه فیش پرداختی کارمزد خدمات سازمان استاندارد.
- همچنین، مدارک زیر نیز برای ارزیابی و بررسی محصول مورد نیاز است:
- گزارش های ارزیابی ریسک : مستندات مربوط به ارزیابی ریسکهای احتمالی محصول برای مصرف کننده و محیط زیست.
- مدارک حسابرسی کیفیت : ارائه اسناد کنترل کیفیت محصول در مراحل مختلف تولید.
- نمونه محصول : در صورت نیاز، ارائه یک نمونه از محصول برای بررسیهای دقیق تر توسط سازمان استاندارد.
این مدارک به سازمان استاندارد ارائه می شوند و پس از بررسی و تطابق با معیارهای مورد نیاز، گواهی استاندارد اجباری صادر می شود.
برای اینکه در تهیه و ارسال مدارک دچار خطا نشوید می توانید با کارشناسان ما در گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.
فرآیند اخذ گواهی استاندارد اجباری زمان بر است و علت زمانبر بودن آن است که بررسیهای دقیق و آزمایشهای مختلفی برای تأیید کیفیت و ایمنی محصول باید انجام شوند. در اکثر موارد سازمانهای استاندارد یا نهادهای نظارتی، این مدارک را ارزیابی کرده و در صورت تطابق با معیارها، مجوز استاندارد اجباری را صادر می کنند.
درکشور ایران، کالاهای مختلفی در فهرست استانداردهای اجباری قرار گرفته اند که به دلیل اهمیت ایمنی، بهداشت، و کیفیت، باید حتماً تحت کنترل دقیق قرار گیرند. بر اساس قوانین و مقررات جدید، برخی از کالاها که در سال ۱۴۰۳ مشمول استاندارد اجباری می باشند.
در فایل فهرست کامل کالاهای مشمول به استاندارد اجباری بر اساس آخرین بروزرسانی ابلاغ شده از طرف سازمان استاندارد شرح داده شده است.
در این مقاله تلاش کردیم علاوه بر معرفی استاندارد اجباری، فهرست کامل کالاهای مشمول مجوز اجباری را برای شما به نمایش بگذاریم.برای کسب اطلاعات بیشتر از چگونگی دریافت استاندارد اجباری می توانید با کارشناسان باتجربه ی گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان از طریق راه های ارتباطی در ارتباط باشید.
سوالات متداول
برای دریافت گواهی استاندارد اجباری، تأمین کدام مدارک و اطلاعات مشخصی ضروری می باشد؟
- درخواست کتبی
- مشخصات فنی کالا
- گزارش آزمایشگاهی
- مدارک قانونی.
- مدارک شخصی مدیرعامل
- کپی برابر اصل آگهی ثبت و روزنامه رسمی واحد تولیدی
- کپی برابر با اصل پروانه کسب و فعالیت
- فرم ثبت علائم تجاری.
- کپی برابر با اصل آگهی ثبت برند در روزنامه رسمی
- گواهی تأیید صلاحیت مسئول کنترل یا مدیر
- پرداخت کارمزد خدماتی و فیش پرداختی
گزارش های ارزیابی ریسک چیست؟
مستندات مربوط به ارزیابی ریسکهای احتمالی محصول برای مصرف کننده و محیط زیست است.
هدف از استاندارد اجباری واردات و صادرات چیست؟
یکی از مهم ترین اهداف استاندارد اجباری در واردات و صادرات، ضمانت کیفیت و ایمنی کالاهای وارداتی و صادراتی است.
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید