تسهیلات در امر صادرات کالا
آیا از تسهیلات در امر صادرات کالا اطلاعاتی دارید ؟ یکی دیگر از خدماتی که گروه بازگانی گمرکی پرشین تجارت دوان به صادرکنندگان و بازرگانان ارائه می دهد.معرفی و شناسایی راه حل های مناسب برای تامین منابع مالی لازم جهت صادرات کالا می باشد.در این مقاله بخشی از تسهیلات امر صادرات کالا را معرفی می کنیم و شما را با این موضوع آشنا خواهیم کرد.
با توجه به طرح های تشویقی دولت در جهت رشد و افزایش صادرات کالا امروزه تسهیلات مناسبی برای صادرکنندگان و فعالان اقتصادی کشور در نظر گرفته شده است،که در این مقاله بخشی از تسهیلات در امر صادرات را برای شما بازگو میکنیم.
تسهیلات در امر صادرات امروزه توسط بانک ها و صندوق های اعتباری به صادرکنندگان اعطا می شود.برخی از صندوق ها به عنوان صندوق توسعه ی صادرات شناخته می شوند که این صندوق ها به منظور تسهیل در امر صادرات و تامین نیاز های مالی شرکت های بازرگانی وصنعتی واللخصوص شرکت های دانش بنیان ومرتبط با فناوری از منابع داخلی و خارجی و سرمایه گذاری های خصوصی اقدام به مشارکت میکنند و این عمل باعث پیشرفت شرکت های کم بضاعت می شود.
در دنیای تجارت و صادرات ،در حال حاضر آن دسته از کالا ها و محصولاتی که مرتبط با تکنولوژی هستند،بیشتر مورد استقبال قرار میگیرند و از تسهیلات بیشتری بهره مند می شوند.
یکی دیگر از تسهیلاتی که به صادرکنندگان کالا تعلق میگیرد وام های بانکی می باشد.شرایط اعطای وام در هرکدام از بانک ها متفاوت است که میتوانید با مراجعه به شعب بانک ها در سراسر کشور از شرایط آن مطلع شوید.اگر قصد صادر کردن کالا ی تولیدی خود دارید یا میخواهید سرماسه در گردش خود را بیشتر کنید می توانید روی تسهیلاتی مثل مرابحه حساب باز کنید.مرابحه به وامی گفته می شود که به منظور خرید کالا و محصولات استفاده می شود.وام مرابحه شرایط خاصی داردکه یکی از مهم ترین آنها عدم وجود هرگونه بدهی بانکی و چک برگشتی در سیستم بانکی شخص متقاضی می باشد.
- متقاضی نباید در لیست سیاه بانک مرکزی قرار گرفته باشد.
- وجود مدارک اعضای هیات مدیره برای دریافت وام الزامی می باشد.
- این تسهیلات نیازمند وجود ضامن رسمی است.
- سپرده متقاضی بایستی حداقل 2 ماه در حساب باقی بماند.
برای اینکه در فرایند اعطای وام بانکی و تهیه ی مدارک لازم دچار مشکل و سردرگمی نشوید با مشاوران با تجربه ی گروه پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.
دولتها و ارگان های مربوط با هدف تشویق صادرکنندهها به صادرات بیشتر و به الطبع آن ارزآوری در کشور امتیازات ویژهای به آنها اختصاص میدهد. جوایز و تسهیلات متنوع و همچنین پرداخت وامهایی با سودهای کمتر برای بازپرداخت را میتوان از جمله این حمایتها دانست.در سالهای گذشته طرح های حمایتی در دستور کار دولت قرار گرفته بود که این طرح دو هدف را دنبال می کرد.نخستین هدف طرح های تشویقی افزایش حجم و تنوع محصولات و خدمات صادراتی با اولویت قرار دادن کشور های همسایه،کشور های اتحادیه اوراسیا و کشور های چین ،هند،سوریه و لبنان بود؛دومین هدف از اجرای این طرح حمایت از توسعه ی زیرساخت های تجاری وصادراتی بود که وزارت اقتصاد،سازمان توسعه تجارت ایران و سازمان برنامه و بودجه وبانک مرکزی این موارد را طرح و تدوین کردند.امروزه نیز دولت طرح های مناسبی را برای صادرکنندگان برنامه ریزی کرده است. ارگان های دولتی و سازمان های مربوطه با ایجاد زیرساخت های لجستیک،حمایت های ارزی و جلوگیری از قوانین خلق الساعه می توانند از تجار و صادر کنندگان حمایت کنند.
همانطور که در مقاله ی روش های پرداخت در بازرگانی بین المللی توضیح دادیم فرایند پرداخت در معاملات تجاری با کشور های خارجی به وسیله ی ارز های رایج صورت میگیرد. که با اعطای ارز صادراتی به صادر کنندگان به افزایش بهره وری این فرایند کمک شایانی می کند زیرا بسیاری از تجار مشکلات زیادی برای تهیه ی ارز موردنیاز خود دارند. همانطور که مطلع هستید با وجود تحریم های بانکی، تأمین ارز برای اشخاصی که قصد واردات کالا دارند، یک مشکل اساسی است. البته همین محدودیت تبدیل به امتیازی ویژه برای صادرات شده است. به این صورت که که افراد صادرکننده میتوانند ارز به دست امده از صادرات خود را برای تأمین واردات تخصیص دهند. واردکننده میتواند برای پرداخت هزینههای کالای وارداتی از ارز حاصل از صادارت خود یا دیگران بهره ببرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی ارز و انواع روش پرداخت و ارز های ترجیحی می توانید با کارشناسان گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان از طریق راه های ارتباطی درج شده درارتباط باشید.
مالیات صادرات به مبلغی می گویند که فرد صادرکننده بهعنوان عوارض و مالیات ملزم به پرداخت می باشد. این مبلغ در ازای درآمد حاصل از صادرات کالا اخذ میشود.ولی اگر شخص صادرکننده ارز حاصل از صادرات را به کشور برگرداند و از آن در اقتصاد داخلی استفاده کند، مشمول معافیت مالیات صادراتی میشود.
با توجه به ماده ۱۴۱ قانون مالیاتهای مستقیم صددرصد (۱۰۰%) از درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی، و نیز بیستدرصد(۲۰%) از درآمد حاصل از صادرات مواد خام مشمول مالیات با نرخ صفر می شود. لیست مواد خام و کالاهای نفتی به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت(صمت)، نفت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران میرسد.بر اساس این ماده صادرات کالاهای غیرنفتی مشمول پرداخت مالیات نیست و از مالیات معاف هستند.
به این صورت که چنانچه ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به کشور برگردانده شود، مالیات آنها با نرخ صفر حساب میشود.البته توجه به این نکته الزامی می باشد که این ارز باید در سامانه نیما و سنا ثبت شده باشد. در غیر اینصورت مشمول معافیت مالیات صادراتی نخواهد بود.همچنین طبق تبصره ۱ ماده ۱۴۱ قانون مالیاتهای مستقیم، چنانچه کالایی از راههای ترانزیت و عبوری وارد کشور شود و بدون تغییری در ماهیت آن کالا، صادر شود، مشمول مالیات نمیشود. یا به عبارتی نرخ مالیات آن صفر محاسبه می شوند.
همانگونه که در بخشنامه شماره ۱۶۲۱۸/۲۰۰ در تاریخ ۱۰/۰۸/۱۳۹۱ سازمان امور مالیاتی کشور اشاره شده است، درآمدهای حاصل از صادرات کالا و خدمات در صورتی که یکی از سه شرط زیر را دارا باشند، شامل معافیت مالیاتی صادراتی خواهد بود.
- در صورتی که صادرکننده ارز حاصل از صادرات کالا به حساب ارزی مودی در کشور واریز کند.
- صادرکننده مستندات فروش ارز را به مرکز مبادلات ارزی یا به سایر مراجع قانونی ارائه کند.
- صادرکننده معادل کالا و خدمات صادر شده، کالا یا خدمات به کشور وارد کند.
درپایان با توجه به مطالب گفته شده به شما پیشنهاد می دهیم در تمامی مراحل صادرات و واردات کالا از تجربه ی دیگر افراد که در این زمینه مطالعات جامعی داشتند استفاده کنید،که درهمین جهت گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان با سابقه ی درخشان در امور تجاری و بازرگانی آماده ی همکاری با تمامی فعالان اقتصادی کشور می باشد.
سوالات متداول
اقدامات و الزامات برای استفاده از وام های بانکی چه می باشد؟
- وجود مدارک اعضای هیات مدیره برای دریافت وام الزامی می باشد.
- این تسهیلات نیازمند وجود ضامن رسمی است.
- سپرده متقاضی بایستی حداقل 2 ماه در حساب باقی بماند.
شروط لازم برای معافیت مالیاتی کدامند؟
- در صورتی که صادرکننده ارز حاصل از صادرات کالا به حساب ارزی مودی در کشور واریز کند.
- صادرکننده مستندات فروش ارز را به مرکز مبادلات ارزی یا به سایر مراجع قانونی ارائه کند.
- صادرکننده معادل کالا و خدمات صادر شده، کالا یا خدمات به کشور وارد کند.
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید