شناسه کالا چیست؟
شناسه کالا چیست؟
واتساپ: 09018317541 02142326

شناسه کالا چیست؟

 

شناسنامه کالا، مجموعه ای از فیلدهای توصیفی یک کالا است که با نظر خواهی از سازمان های متولی به صورت فیلدهای توصیفی استاندارد برای هر قلم کالا مشخص شده است و با فراخوانی شناسه کالا، اطلاعات شناسنامه در اختیار فرد استعلام کننده قرار داده می شود.

 

شناسه کالا چیست؟

 

شناسه کالا، شناسه ای است که به مجموعه ای از خصوصیات ماهیتی کالا (نظیر نوع جنس مدل نام تجاری که در شرح تجاری کالا مؤثر است تخصیص داده شده و با ثبت فیلدهای توصیفی در سامانه شناسه کالا توسط کاربر، صادر میشود.

 

بیشتر بدانید:

آشنایی با انواع شناسه کالا

 

از آنجا که درج شناسه کالا و خدمات به منظور رهگیری صورتحساب‌ های الکترونیکی صادره از سوی مودیان ضروری است؛ همچنین به دلیل تنوع کالاها و خدمات عرضه شده در کشور، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه‌های مجزایی برای دریافت شناسه کالا و خدمات به صورت اختصاصی و عمومی معرفی نموده است . دریافت شناسه کالا اختصاصی از طریق سامانه جامع تجارت انجام می‌شود.

 

انواع <yoastmark class=

 

 راهنمای دریافت شناسه کالای وارداتی

 

تعیین نقش

 

در این مرحله نیاز است تا صلاحیت (نقش) مرتبط با ثبت کالای وارداتی را انتخاب کنید. در صورت داشتن کارت بازرگانی میتوانید اقدام به اخذ نقش بازرگان کنید. پس از استعلام کارت بازرگانی در سامانه جامع تجارت، دسترسی کاربر برای ثبت«شناسه کالای وارداتی» در عملیات شناسه کالا ایجاد خواهد شد.

 ثبت کالای وارداتی

 

به ازای هر قلم کالای وارداتی یک شناسه کالا صادر میشود و در صورت ثبت اطلاعات توسط یک کاربر و صدور شناسه کالای متناظر، سایر کاربران نیز میتوانند از همان شناسه کالا استفاده کنند؛ لذا امکان اخذ شناسه کالای جدید برای آن کالا توسط سایر کاربران وجود ندارد.

جهت اخذ شناسه کالا وارداتی، پس از ورود به سامانه و انتخاب یکی از نقشهای بازرگان، در منو «شناسه کالا»، گزینه «فهرست کالاهای وارداتی» را انتخاب کنید. پس از باز شدن صفحه، گزینه «ثبت کالای جدید» را انتخاب کرده و وارد فرم ثبت اطلاعات کالا شوید.

 

انتخاب سرفصل

 

با انتخاب گزینه ی ثبت کالای وارداتی در منوی سمت راست، صفحهای نمایش داده میشود که در آن گروههای کالایی مختلف قرار دارد) .تصویر 4 – فرم ثبت کالای جدید، صفحه انتخاب سرفصل(. همچنین میتوانید بر اساس کد و نام سرفصل، نامهای متناظر سرفصل، کد و شرح تعرفه، کد و شرح isic سرفصل کالایی مدنظر خود را جستجو و مشاهده کنید. (حالت پیشفرض جستجو بر اساس کد و شرح تعرفه است).

 

 کدهای بین المللی

 

پس از انتخاب سرفصل کالایی، وارد مراحل تکمیل شناسنامه کالا خواهید شد. در گام اول از تکمیل شناسنامه، کدهای بین المللی کالا و تناظرات طبقه بندی از کاربر دریافت خواهد شد)

از انواع شناسه های بین المللی میتوان به GTIN و VIN نام برد .درصورتیکه برای ثبت کالا الزام به ثبت این کدها نباشد یا بهصورت اختیاری باشد؛ میتوان با انتخاب گزینه «کالای فاقد شناسه» وارد مرحله بعدی شد.

در صورت اجباری بودن GTIN، قبل از انتخاب گزینه ی مناسب، امکان عبور از این فیلد به کاربر داده نمی شود. در صورت عدم آگاهی برای دریافت GTIN می بایست برای کالاهای وارداتی از شرکت تولیدکننده GTIN کالا را دریافت کرد. در مرحله دوم از فرم کدهای بین المللی، شما جایگاه کالای خود را در تناظرات بین المللی مشخص میکنید .این کار کمک می کند تناظر بین طبقه بندی های مختلف برای کالای شما به درستی برقرارشده و جایگاه کالای شما در هر یک از طبقه بندی ها مشخص گردد. طبقه بندی هایی که در این مرحله جهت انتخاب به کاربر نمایش داده خواهد شد. طبقه بندی ISIC ،HS و CPC خواهد بود. انتخاب طبقه بندی HS در همه گروه های کالایی الزامی می باشد، اما ممکن است دو طبقه بندی دیگر ( ISIC و CPC) بر اساس تصمیم کارگروه تخصصی هر قلم کالا به صورت اختیاری باشد و کاربر تنها در صورت تمایل می تواند آن را انتخاب نموده و یا از آن عبور نماید.

با توجه به تخصصی بودن انتخاب طبقه بندی مربوط به هر کالا، در این بخش تلاش شده است با محدود کردن گزینه ها، انتخاب برای کاربر تسهیل شود و کاربر تنها بخشی از طبقه بندی هایی که به تصمیم کارگروه تخصصی مرتبط با هر کالا تشخیص داده شده است را مشاهده خواهد کرد.

نکته: در صورت عدم مشاهده طبقه بندی متناسب با کالای موردنظر خود، می توانید به دفاتر تخصصی مربوطه مراجعه و درخواست خود را جهت اضافه نمودن طبقه بندی جدید به هر سرفصل کالایی ارائه دهید.

 

فیلدهای اجباری

 

در دو گام بعدی، عناصر فیلدهایتوصیفی کالا به کاربر نمایش داده شده و در گروه ها و کالاهای مختلف این عناصر متفاوت است. عناصر توصیفی در دو نوع اجباری و اختیاری(تکمیلی) هستند. مقداردهی عناصر توصیفی اجباری «الزامی» است و مقداردهی عناصر توصیفی تکمیلی «اختیاری» میباشد. مقادیر انتخابشده از این عناصر، شناسنامه کالای توصیف شده را تشکیل می دهند.   در ابتدا صفحه «فیلدهای اجباری» به کاربر نمایش داده می شود .

با انتخاب گزینه ثبت/ ویرایش یک صفحه جدید باز می شود که می توانید مقدار موردنظر را از آن لیست انتخاب کرده و گزینه ثبت را انتخاب کنید

درصورتی که قصد دارید مقداری را انتخاب کنید که در فهرست مشاهده نمی شود، با انتخاب گزینه ارزش موردنظر در لیست وجود ندارد( مقدار پیشنهادی خود را به مدیریت سامانه ارسال نمایید).

باید توجه داشته باشید که ممکن است برای یک عنصر توصیفی، چندین فرمت برای ورود اطلاعات تعریفشده باشد؛ به عنوان مثال برای واردکردن سایز چرخ در سرفصل دوچرخه غیر الکتریکی، میتوان از قالب عدد طبیعی یا قالب عدد اعشاری استفاده کرد.

 

فیلدهای اختیاری

 

بعد از کامل نمودن فیلدهای اجباری با انتخاب گزینه گام بعدی به صفحه «ویژگی های تکمیلی» وارد می شوید. دقت نمایید انتخاب این عناصر اختیاری است و شما در صورت تمایل میتوانید فیلدهای ارائه شده در صفحه ویژگی های تکمیلی را به انتخاب و یا از تکمیل آن خودداری نموده و با انتخاب گزینه گام بعدی، از این مرحله عبور کنید. با انتخاب گزینه گام بعدی، درصورتیکه کاربر بخواهد از کالای موردنظر خود مستنداتی ارائه دهد می تواند از طریق افزودن فایل این کار را انجام دهد )

با انتخاب گزینه افزودن فایل در صفحه پیوست، فرم انتخاب فایل پیوست نمایش داده شده و می توانید اقدام به بارگذاری تصاویر کالا، کاتالوگ محصول یا سایر اسناد با فرمت معین کنید.

 

 تائید نهایی اطلاعات

 

در مرحله آخر ،پیش نمایشی از عناصر انتخابشده به صورت شناسنامه کالا نمایش داده میشود و کاربر میتواند در صورت نیازبه اصلاح، به عقب برگشته و اطلاعات را ویرایش کند و در صورت تائید، گزینه ثبت را انتخاب نماید. )

 

 صدور شناسه کالا

 

پس از کلیک بر روی گزینه ثبت، در صورت عدم درخواست مقدار( ارزش) جدید، شناسنامه اظهارشده نهایی شده و شناسه کالا متناظر شناسنامه صادر میگردد. جهت مشاهده شناسه کالا صادرشده و شناسنامه متناظر آن می توان از گزینه فهرست کالاهای وارداتی به صفحه موردنظر منتقل شده و لیست شناسه کالاهای صادرشده را مشاهده نمود. برای مشاهده و دریافت شناسنامه متناظر هر شناسه کالا، میتوان از گزینه کاتالوگ استفاده نمود و شناسنامه کاتالوگ کالا در صفحه نمایش داده خواهد شد.

 

در شناسنامه نمایش داده شده تصویر بارکد دوبعدی شناسه کالا نمایش داده خواهد شد و میتوانید اقدام به دانلود و نصب آن بر روی کالای خود کنید.

درصورت یکه در شناسنامه اظهارشده، درخواست مقدار جدیدی برای حداقل یکی از فیلد های توصیفی داده شود، شناسنامه نهایی تبدیل به شناسه کالا نمی شود و باید کد درخواست دریافت شده در این مرحله را از طریق گزینه درخواست های در گردش پیگیری شود.

 

شناسه تکمیلی

شناسه تکمیلی ،شناسه ای 16 رقمی با پیششماره 13 رقمی شناسه کالای متناظر بوده و در صورت مقداردهی فیلدهای اختیاری)تکمیلی( کالا توسط کاربر تولید میشود و از همین رو به ازای هر شناسه کالا( 13 رقمی) امکان اخذ 999 شناسه تکمیلی )از001 تا 999 وجود دارد. در حال حاضر از شناسه تکمیلی در فرآیندهای تجاری استفاده نمی شود ، با اینحال اگر کسب و کاری نیاز به تعریف کدی با اطلاعاتی بیشتر از شناسه کالا داشته باشد میتوانید از این قابلت سامانه شناسه کالا در فرآیندهای داخلی خود استفاده کنید.

 

شناسه تکمیلی در سرفصل های دارای شناسه بین المللی

 

در سرفصل هایی که کاربر به صورت اختیاری یا اجباری از شناسه بین المللی در صفحه «کدهای بینا المللی» استفاده کرده است، اگر در حین فرآیند کدگذاری و یا از طریق کپی درخواست در فیلد شناسه بینالمللی کدی را وارد کند که از قبل در سامانه وجود داشته باشد و شناسنامه آن تکمیل شده باشد، فرم تکمیل اطلاعات و شناسنامه کالای موجود در سامانه نمایش داده می شود و کاربر میتواند اقدام به مقداردهی فیلدهای اختیاری و درنتیجه تکمیل اطلاعات شناسه 16 رقمی نماید.قابل ذکر است اگر برای یک شناسه کالا فیلد شناسه بین المللی مقداردهی شده باشد، آن شناسه کالا فقط می توانند یک شناسه تکمیلی داشته باشد و در مراحل بعدی فقط اطلاعات آن کامل می شود و امکان صدور شناسه کالای جدید وجود ندارد.

 

 شناسه تکمیلی سرفصل های فاقد شناسه بین المللی

 

در این سرفصل ها اگر مقادیر انتخابی برای فیلدهای اجباری و همچنین اطلاعات طبقه بندی های HS,ISIC و CPC با اطلاعات شناسه کالایی که در سامانه وجود دارد یکسان باشد، فرم تکمیل اطلاعات با مشخصات شناسه کالای موجود در سامانه نمایش داده می شود.

با مقداردهی فرم «تکمیل اطلاعات» چنانچه شناسه کالای تکراری تشخیص دادهشده دارای شناسه تکمیلی نباشد، کاربر می تواند با تکمیل اطلاعات فیلدهای اختیاری اولین شناسه تکمیلی خود را دریافت نماید .درصورتی که پیشازاین برای شناسه کالا، شناسه تکمیلی صادرشده باشد، کاربر میتواند اقدام به ایجاد شناسه تکمیلی جدید با مقادیر جدید برای فیلدهای اختیاری کند و یا اینکه پس از انتخاب یکی از شناسه تکمیلی های موجود اطلاعات آن را کامل تر نماید.

  نحوه ایجاد شناسه تکمیلی

 

بعد از نمایش فرم اولیه تکمیل اطلاعات و انتخاب گزینه تکمیل اطلاعات /افزودن اطلاعات ، فرم نمایش شناسه کالای تکراری، می توان با انتخاب صفحه «فیلدهای توصیفی تکمیلی» اقدام به مقداردهی فیلدهای توصیفی تکمیلی اختیاری نمود.

 

  کپی درخواست

 

برای سهولت در ثبت کالا با ویژگی های یکسان میتوان از قابلیت «کپی درخواست» در سامانه استفاده کرد. برای این کار ابتدااز فهرست کالاهای وارداتی، در لیست کالاهای ثبت شده خود گزینه کپی درخواست را انتخاب کنید  محل گزینه کپی درخواست پس از انتخاب این گزینه، فرم «ثبت کالای جدید» با مقادیر شناسه کالای انتخابشده به کاربر نمایش داده میشود. کاربر در صفحات مختلف ،تغییرات مدنظر نسبت به شناسه کالای کپی شده را اعمال و پس از اتمام مراحل گزینه «ثبت» را انتخاب می کند.

 

 درخواست های در گردش

 

یکی از قابلیتهای سامانه شناسه کالا امکان ذخیره درخواست شناسه کالا است .ممکن است کاربر شروع به ثبت کالایی کند و به هر دلیل مراحل را به اتمام نرساند. این امکان وجود دارد که شما در هر یک از گام های ثبت صدور شناسه کالا، از گزینه ذخیره استفاده کنید. در این لحظه به اطلاعات ثبت شده شما یک شماره درخواست تخصیص داده می شود و پیغامی مبنی بر ذخیره درخواست و حاوی شماره درخواست به شما نمایش داده می شود جهت مشاهده لیست درخواست های موجود، می بایست از گزینه درخواستهای در گردش استفاده شود.

 دلایل عدم تبدیل درخواست به شناسه کالا

 

به دلایل زیر، فرآیند صدور شناسه کالا یا تکمیل اطلاعات یک درخواست منجر به شناسه کالا نمیشود:

  • کاربر مقدار جدیدی برای یکی از فیلدهای توصیفی درخواست داده باشد. در این حالت، درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا بررسی میشود و پس از بررسی پاسخ مناسب در فرم درخواستهای در گردش به کاربر نمایش داده می شود.
  • به درخواست کارگروه تخصصی، اخذ شناسه کالا در برخی سرفصل کالایی نیازمند نظارت شناسنامه اظهارشده کاربر است و علاوه بر درخواست مقدار جدید توسط کاربر ،همه اطلاعات شناسنامه کالای معرفیشده توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا بررسی میشود. تا اتمام نظارت کالای معرفی شده، درخواست کاربر در این فرم نمایش داده خواهد شد.
  • کاربر به جهت عدم وجود اطلاعات دقیقی برای تکمیل فرآیند ثبت کالا یا به دلایل دیگر، ادامه ثبت کالا را به زمان دیگری موکول کرده و ثبت کالای خود را در آن مرحله ذخیره کند.

در منوی درخواست های در گردش با جستجوی شماره درخواست، تاریخ درخواست ،بازهی تاریخی ارسال درخواست، قلم کالا و یا وضعیت درخواست می توان درخواست موردنظر را یافت و از وضعیت آن رد، در جریان ،در حال نظارت، ارسال نشده، مطلع شد.

 

  • در حال نظارت: درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا در حال بررسی است.
  • رد: درخواست کاربر به علت انتخاب اشتباه گروه کالایی ،سرفصل ،یا به دلایل دیگر ،توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا رد شده است. در این وضعیت کاربر بایستی درخواست را حذف نماید و یک درخواست جدید با اطلاعات صحیح ثبت نماید.
  • در جریان: درخواست کاربر توسط کارشناسان سامانه شناسه کالا بررسیشده است و به سمت کاربر برگشت دادهشده است.
  • ارسال نشده: کاربر ادامه ثبت کالا را به زمان دیگری موکول کرده است و ثبت کالای خود را در آن مرحله ذخیره کرده است.
  جستجوی کالا

 

روشهای مختلفی جهت استعلام و جستجوی شناسه کالا تعبیه شده است که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود.

 

فرم جستجوی کالا در عملیات شناسه کالا

 

شما می توانید با انتخاب گزینه جستجوی کالا در منو عملیات شناسه کالا، از قابلیت های بخش جستجوی شناسه کالا استفاده کنید. جستجوی کالا در این بخش میتواند به صورت تخصصی و در تب های جداگانه بر اساس شناسه های بین المللی کالا، شرح کالا، شناسه داخلی کالا، تناظرات بین المللی و برخی موارد دیگر انجام گیرد).

 

قابلیت دیگری که در این بخش قرار دادهشده، لیست کالاهای منتخب است. کاربران میتواند در لیست حاصل از جستجوی انجام شده، با انتخاب گزینه افزودن به کالای منتخب، آن شناسه کالا را در بخش «کالاهای منتخب من» ذخیره کرده و در صورت لزوم برای استفاده بعدی در دسترس داشته باشند

 استعلام اطلاعات خلاصه شناسه کالا از صفحه اصلی سامانه جامع تجارت

 

این امکان برای مراجعهکنندگان به سامانه جامع تجارت فراهم شده است تا بدون ثبت نام و ورود به حساب کاربری خود اقدام به استعلام شناسه کالا نمایند. کاربران می توانند در صفحه اصلی سامانه جامع تجارت، از بخش استعلامات، گزینه استعلام شناسه کالا را انتخاب کنند و در صفحه نمایش داده شده اقدام به استعلام شناسه کالا بر اساس شناسه داخلی کالا ، شناسه کالا و شناسه بین المللی GTIN نمایند.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1403-9-5
0 3319

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "

شماره تلفن: 02142326

پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط سریع با ما