واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعت نساجی
واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعت نساجی
واتساپ: 09018317558 02142326

واردات مواد اولیه و ماشین آلات صنعت نساجی

ترخیص ماشین آلات نساجی : صنعت نساجی یکی از درآمدزاترین صنایع در جهان، در ایران چگونه روزگار می گذراند؟

واردات مواد اولیه و ترخیص ماشین آلات نساجی

صنایع نساجی دارای یک زنجیره تولید بلند است که پوشاک را می توان آخرین حلقه این زنجیره در نظر گرفت و به نوعی آن را لوکوموتیو صنایع نساجی نامید. ابتدای این زنجیره نیز، پنبه وش قرار دارد. پنبه وش یکی از انواع پنبه های تولید شده به طور مستقیم از گیاه پنبه می باشد که با نام پنبه دست نخورده و طبیعی نیز شهرت داشته است. این نوع پنبه در کارخانجات معتبر توسط دستگاه هایی، مورد حلاجی قرار گرفته تا انواع ناخالصی ها و ضایعات موجود در آن برچیده گردد تا در صورت استفاده در صنایعی چون آرایشی و بهداشتی، به پوست افراد صدمه وارد نکند.

در این صنعت سه دسته عوامل موثرند:

  • عوامل مربوط به تهیه مواد اولیه
  • عوامل مربوط به ماشین آلات خطوط تولید
  • عوامل اقتصادی موثر بر صنعت نساجی

زیربنای رشد و توسعه‌ صنعت نساجی تامین ماده اولیه آن یعنی پنبه است. پنبه‌ی داخلی با طول الیاف کوتاه کیفیت مناسبی برای این صنعت ندارد و قیمت آن از نرخ جهانی بالاتر است، بنابراین باید از طریق واردات به داخل کشور، آن را تامین نمود. به طور کلی مواد اولیه نساجی شامل انواع الیاف نساجی طبیعی و مصنوعی، رنگ های شیمیایی، نفت خام، مونو اتیلن گلایکول، ترفنالیک اسید خالص و پارازایلن می باشد. الیاف نساجی دارای گونه های مختلفی می باشد که عبارتند از:

  • الیاف طبیعی با ریشه حیوانی : از قبیل انواع پشم، ابریشم
  • الیاف طبیعی با ریشه نباتی: از قبیل پنبه، کنف یا کتان
  • الیاف معدنی: از قبیل آزبست و پنبه نسوز
  • الیاف مصنوعی: مانند نایلون، پلی استر و یا اکریلیک

امروزه واردات نخ ویسکوز، واردات و ترخیص الیاف پلی استر و واردات نخ اکریلیک مورد نیاز صنعت نساجی است. در زمینه ماشین آلات باید بدانیم که بزرگترین مشکل این صنعت به روز نبودن ماشین‌آلات و تجهیزات مریوط است. دولت می‌تواند در زمینه ارایه تسهیلات بانکی، تسهیل در واردات ماشین آلات نساجی به روز، ارایه مشاوره مناسب و استفاده از گروه‌های دانشگاهی در راستای ارایه کارهای نوین در صنعت نساجی و پوشاک به تولیدکنندگان کمک کند تا علاوه بر تامین نیازهای داخلی با دیگر کشورها به رقابت بپردازند.

گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان با کمک کارشناسان متخصص امور ثبت سفارش مواد اولیه نساجی و ترخیص ماشین آلات نساجی را در اسرع وقت برای شما تولیدکنندگان محترم به انجام می رساند.

 

چرا سرمایه گذاری در صنعت نساجی لازم است؟

 

بر اساس نظريه رشد نامتوازن، هيچ كشور در حال توسعه اي وجود ندارد كه به اندازه كافي سرمايه فیزیکی و ديگر منابع داشته باشد و بتواند آنها را به طور همزمان در تمام بخشهاي اقتصادي به جريان بيندازد. در اين صورت، سرمايه گذاري در آن دسته از صنايع و بخشهاي استراتژيك كه به دلیل تكنولوژي خود و روابط ناشي از آن باعث ايجاد رشد در ساير بخشها مي شوند، فرصت را براي سرمایه گذاري در بخشها يا صنايع دگر هموار خواهند كرد.

آن بخشهايي از اقتصاد كه به دليل وابستگی نزدیک در وضعیت قرار دارند كه باعث برانگيختن يا ايجاد رشد در ديگر بخشها مي گردند و دست يابي به سطوح درآمد وتوليد بیشتر را امكان پذير مي كنند بخشها ي راهبردي یا استراتژیک نامیده می شوند.

 

شاخصهاي شناسايي فعاليت ها ي استراتژيك

 

محققان مختلف، از شاخصهاي متعـددي در ايـن زمینه اسـتفاده کرده اند كـه مهمترين آنها كه از اهميت زيادي برخوردارند و تا حدودي اطلاعات حاصل از شاخصهاي ديگـر را هم پوشش ميدهند، به شرح است:

  • شاخص هاي قدرت انتشار و حساسيت انتشار : این دو شاخص، هم اثرهاي مستقيم و هم، اثرهاي غيرمستقيم را اندازه مي گيـرد و همچنـين الگوهـاي تحويلي صنايع را آشكار مي سازد.
  • شاخصهاي تمركز : پيوندهاي پسين و پيشين، حجم(مقدار) مبادلات بين صنايع را محاسـبه مـي كنـد، در حـالي كـه 2 شاخصهاي در هم تنيدگي صنعتي بر روي تعداد مبـادلات مسـتقيم و غيرمسـتقيم بـين صـنايع متمركز مي شوند و با ضريب تغييرات مرتبط مي باشند و به عبارتي، درجه ادغـام و در هـم تنيـدگي صنعتي را نشان مي دهند و نشان دهنده اهميت صنايع برا ي توزیع انگيزه و تحـرك هـا ي رشـد در شبكه وابستگي متقابل بين صنايع مي باشد.
  • شاخصهاي آنتروپي : مقدار عددي بزرگ شاخص آنتروپي، نشان دهند ة درجه بالاي در هم تنييدگی صنایع و بنابراين صنايع تخصصي شده می باشد.

سند راهبردی صنعت، معدن و تجارت کشور برای افق ۱۴۰۴ از سوی متولیان این حوزه در سال 1394 منتشر شده است. در این سند ضمن بررسی وضعیت موجود و روند شاخص های مهم اقتصادی ایران و جهان، به وضعیت و روند ایران از منظر شاخص های بین المللی پرداخته شده است. در این سند همچنین فرصت ها و چالش های بخش صنعت و معدن و اهداف کلی و کمی بخش تبیین شده است.

اولویت بندی رشته فعالیت ها و تعیین صنایع منتخب (شامل خودرو، فولاد، نساجی و پوشاک، سیمان، تایر و تیوپ، لوازم خانگی، کاشی و سرامیک) و اهداف کمی صادرات از دیگر موارد ذکر شده در این سند است. طبق آخرین مطالعات انجام شده، 7 صنعت استراتژیک کشور به شرح جدول ذیل می باشد که صنعت نساجی، سومین صنعت استراتژیک کشور محسوب می شود و شامل 5 زیر شاخه به شرح ذیل می شود:

  • ریسندگی سیستم پنبه
  • انواع پارچه لباسی
  • پوشاک
  • فرش ماشینی
  • انواع محصولات نساجی پایین دستی پتروشیمی

 

برنامه راهبردی صنعت نساجی و پوشاک

 

دستیابی به جایگاه سوم صنعت نساجی در منطقه و رسیدن به رتبه پنجاهم جهان با تکیه بر رقابت پذیری، نوسازی و سرمایه گذاری همراه با توسعه فناوری و ارتقای بهره وری عوامل تولید را می توان از اهداف پیش بینی شده در افق ۱۴۰۴ دانست.

با توجه به نتایج حاصل از تحلیل عوامل درونی و بیرونی صنعت نساجی و پوشاک (قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدها) و هدف گذاری های این صنعت تا افق ۱۴۰۴، راهبردهای توسعه صنعت نساجی و پوشاک در این سند ۱۱ برنامه راهبردی برای این بخش توصیه شده که در این خصوص بهبود فضای کسب وکار و رقابت پذیر کردن صنعت نساجی و پوشاک، تنوع بخشی و توسعه صادرات منسوجات و پوشاک با ارزش افزوده بیشتر مبتنی بر مزیت های رقابتی و تقویت و تکمیل خوشه های صنعتی منسجم و توانمند در نظر گرفته شده است. برای بخش نساجی و پوشاک نیز ۱۱ الزام برای اجرای برنامه ها پیش بینی شده که در این خصوص می توان به رفع تحریم ها و بهبود تعاملات بین المللی، تامین منابع مالی مورد نیاز، افزایش بهره وری، کاهش قیمت تمام شده و تسهیل دسترسی به مواد اولیه اشاره کرد.

 

منابع :دنیای اقتصاد / شبکه اطلاع رسانی دانا

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1398-11-13
0 1869

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ