
آشنایی با مراحل خرید خارجی
با توجه به پیشرفت ارتباطات جهانی، آشنایی با مراحل خرید خارجی به صورت وسیعی در حال گسترش است به گونه ای که افراد در کمترین زمان می توانند کالای مورد نظر خود را انتخاب و نسبت به مراحل خرید خارجی آن اقدام کنند.
شرکت های بازرگانی زیادی در راستای تسریع خریدهای خارجی مشغول به فعالیت هستند که شرکت پرشین تجارت دوان یکی از این شرکت های معتبر است که تجربه و تخصص کافی در این زمینه را کسب نموده است.
در این مقاله قصد داریم شما را با مراحلی آشنا کنیم که برای خریدهای خارجی نیاز است سپری شوند، پس برای افزایش دانش خود در این زمینه می توانید تا پایان مقاله همراه ما باشید.
خرید خارجی همواره مراحل و شرایط خاصی دارد که ما در ادامه به توضیح آن می پردازیم:
مهم ترین دغدغه یک خریدار، پیدا کردن فروشنده معتبر، کالای باکیفیت و قیمت مناسب است که این فرآیند زمان زیادی را می طلبد و در صورت پیدا کردن، اطمینان از برند و تولید کننده کالا یک ریسک بزرگ است.
راه های مختلفی برای پیدا کردن تولیدکنندگان و فروشنده های معتبر وجود دارد که از جمله آن ها می توان به وبسایت های مختلف معتبر، نمایشگاه های تخصصی و اتاق های بازرگانی اشاره کرد.
پس از انتخاب فروشنده، بررسی قیمت و الزامات فنی قدم بعدی است که مطابق با نوع نیاز خود می توان اقدام کرد.
مرحله بعد اعتبار سنجی است که این روش به شکل های مختلفی صورت می گیرد که از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- بررسی ثبت قانونی شرکت
- بررسی فعالیت اصلی شرکت
- بررسی تعداد کارکنان
- بررسی تجهیزات و منابع
- بررسی وضعیت مالی شرکت
- بررسی ارائه تسهیلات از سوی بانک ها به شرکت
- استفاده از رایزن های بازرگانی
پروفرما سندی است که مشخصات دقیق کالا در آن ذکر شده و توسط فروشنده صادر می شود و اطلاعات ثبت شده در آن شامل موارد زیر است:
- سربرگ شرکت تامین کننده کالا
- نام و نشانی فروشنده
- اینکوترمز حمل
- زمان تحویل کالا
- اطلاعات دقیق کالا
- تعداد کالا
- شرایط پرداخت
- کانتینر حمل
- مبدا کالا
- شماره تعرفه گمرکی
پس از تایید پروفرما از سوی خریدار می توان مراحل خرید را نهایی کرد و مراحل بعدی ثبت سفارش، انجام امور بانکی، ارائه واحد ارزی و تخصیص ارز را انجام داد، در این صورت خریدار باید پیش پرداخت مورد نظر را برای فروشنده ارسال کند.
هنگام عقد قرارداد و خرید کالای خارجی اسنادی از سوی فروشنده به خریدار ارسال می شود که از جمله آن ها می توان به بارنامه، گواهی مبدا، لیست بسته بندی اشاره کرد که هر کدام اطلاعات مشخصی دارند و جهت ترخیص کالا در گمرک اهمیت زیادی دارند.
مقدار مبلغی که در پروفرما برای کالا در نظر گرفته شده است باید به صورت کامل پرداخت شود، قبل از پرداخت مبلغ لازم است خریدار مطابق با شرایط پروفرما و مقصد پرداخت را انجام دهد.
در این مرحله فرآیند حمل و نقل بین المللی کالا از طریق راه های دریایی، زمینی و هوایی توسط شرکت های حمل و نقل انجام می گیرد.
در خریدهای خارجی معمولا مسائل مهمی هستند که نیاز به بررسی دقیق دارند و به نوعی خرید خارجی یک ریسک بزرگ است که اگر مطابق با قوانین و شرایط اصولی آن پیش برود، نتیجه پایانی رضایت بخش خواهد بود.
مسائلی از قبیل برآورد هزینه های کالا، قوانین و مقررات بازرگانی و دولتی، تعرفه های گمرکی، کیفیت محصول، هزینه ارسال، بسته بندی، تکمیل به موقع پرونده خرید و سفارش گذاری، تحویل به موقع، شیوه پرداخت و جابجایی پول، شناسایی عوامل به موقع و درست کلاهبرداری های مالی و کیفیتی باید مورد بررسی قرار گیرند و عکس العمل مناسبی صورت گیرد.
با توجه به گستردگی اینترنت و تجارت های بین المللی، فروشندگان و تولیدکنندگان در تلاش هستند که زمینه پرداخت را به گونه ای فراهم کنند که میزان فروش خود را افزایش دهند.
مهم ترین هدف ایجاد شرایط مناسب برای پرداخت خریداران است؛ از این رو چند روش پرداخت بین المللی وجود دارند که در واردات رایج می باشد.
در اینجا ما به توضیح روش های پرداخت در خرید خارجی می پردازیم:
این روش به عنوان یکی از ارزان ترین خرید کالای خارجی است که به صورت مستقیم واردکننده با تامین کننده بدون دخالت بانک تجاری در ارتباط هستند.
در روش پیش پرداخت نقدی وارد کننده موظف است هزینه اقلام وارداتی را پرداخت کند و این پرداخت در واقع به این معنا است که کالا مطابق با سفارش خواهد بود و به موقع ارسال شود.
مواقع استفاده از روش پیش پرداخت نقدی در صورت موقعیت های زیر است:
- تازه تاسیس بودن شرکت واردکننده
- مشکوک یا نامطلوب بودن وضعیت اعتباری واردکننده
- زیاد بودن خطرات سیاسی یا اقتصادی
- مجبور نبودن تامین کننده کالا برای فروش به دلیل تقاضای زیاد آن
این مدل پرداخت یکی از سودمندترین گزینه ها برای واردکنندگان می باشد اما این پرداخت با توجه به اینکه ریسک بالایی برای فروشنده دارد، اما بین خریدار و فروشنده ای صورت می گیرد که رابطه طولانی مدت و سطح بالایی از اعتماد بین آن ها در جریان باشد.
خریدار در حساب باز هیچ سندی جهت نشان تعهد قانونی به فروشنده نمی دهد ولی با تعیین زمان مشخصی فروشنده را مطمئن می کند که مبلغ پرداختی را واریز خواهد کرد.
در این روش فروشنده، اسناد مربوط به کالا را از طریق بانک خود به بانک خریدار ارسال می کند و زمان و شرایط پرداخت را برای خریدار مشخص می کند.
یکی از شناخته شده ترین روش پرداخت، اعتبار اسنادی است که بانک نقش واسطه بین خریدار و فروشنده را عمل می کند، به این صورت است بانک واردکننده به فروشنده تضمین می کند که بانک مبلغ توافق شده پرداخت کند.
گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان با سال ها سابقه و رزومه کاری درخشان توانسته است کلیه مراحل ترخیص را با سرعت و عملکرد عالی به انجام رساند.
این گروه با همکاری تیمی مجرب و بازنشسته گمرکی و ترخیص کاران حرفه ای، مراحل خرید خارجی را به صورت تخصصی و با سرعت انجام می دهند و رضایت تجار و بازرگانان را جلب می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با کارشناسان پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.
سوالات متداول
چگونه کالای مورد نظر شرکت های تولیدکننده را با هم مقایسه کنیم؟
برای اینکار کافی است از شرکت های تولیدکننده انتخابی درخواست پروفرما دهید و هزینه های تمام شده را با معادل سازی ارزهای گوناگون محاسبه نمایید.
چگونه رقابتی ترین قیمت را از تامین کنندگان مختلف دریافت کنیم؟
کافیست با ایمیل سازمانی خود اطلاعات دقیق کالا به صورت کاتالوگ و دیتاشیت را از خریدار درخواست کنید و به صورت رسمی و با تعداد سفارش بالا این درخواست انجام شود.
لیست عدلبندی شامل چه اطلاعاتی است؟
شامل مشخصات کالا نظیر بسته بندی، محتویات و تعداد داخل هر بسته می باشد.
مراحل خرید خارجی به چه صورت است؟
مراحل خرید خارجی به صورت موردی به شرح زیر است:
- انتخاب منبع فروش کالا
- اعتبارسنجی تامین کننده
- اخذ پروفرما
- تایید کالا و قیمت
- تنظیم قرارداد
- انجام ثبت سفارش و تخصیص ارز
- پرداخت هزینه پیش پرداخت
- اخذ اسناد حمل
- حمل کالا
آیا راه های دیگری برای پیدا کردن منبع فروش کالا وجود دارد؟
منابع مختلفی وجود دارند که از طریق آن می توان تامین کنندگان اصلی را پیدا کرد، منابعی از قبیل اینترنت، نمایشگاه های مختلف، اتاق های بازرگانی مشترک، راهنمای تلفن، بخش بازرگانی سفارتخانه، روزنامه تجاری، شرکت های وارداتی مشابه، منابع داخلی و غیره اشاره کرد.
در پیش فاکتور یا پروفرما چه اطلاعاتی ثبت شده است؟
اطلاعاتی از قبیل قیمت واحد کالا، مبدا کالا، حمل، اعتبار، تاریخ تحویل، مشخصات حمل، بازرسی، روش های پرداخت در پروفرما ثبت می شوند.
حمل کالا از چه طریقی انجام می گیرد؟
این موضوع باید به توافق طرفین برسد و یکی از راه های هوایی، زمینی، دریایی یا ریلی انتخاب شود.
تجارت امن و پایدار با گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان
شماره تلفن: 02142326واتساپ09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید