اخذ مجوز کمیسیون ماده یک
شرایط اخذ مجوز کمیسیون ماده یک را در این مقاله از وبسایت پرشین تجارت دوان، بررسی خواهیم کرد. تولید ماشین آلات صنعتی به دلیل نبود نیروی ماهر، امکانات و زیرساختهای لازم در برخی کشورها ممکن نیست. از این رو بسیاری از شرکتها و تاجران این کشورها، اغلب ماشین آلات صنعتی را از کشورهایی همچون آلمان، چین و ترکیه وارد میکنند. امروزه ایران با فعالیت در زمینه وارد کردن این دسته از ماشین آلات، توانسته عنوان بزرگترین واردکننده ماشین آلات صنعتی را به خود اختصاص دهد.
اخذ مجوز برای واردات ماشینآلات دست دوم چگونه است؟ همانطور که میدانید تمامی کالاهای اعلام شده از سوی گمرک کشور ایران، باید توسط وزارت بازرگانی کشور ثبت سفارش شوند. اخذ مجوز کمیسیون ماده یک که توسط سازمان توسعه تجارت برای افرادی که قصد دارند ماشین آلات مستعمل را به کشور وارد کنند، ضرورت دارد. این کمیسیون زیر نظر نماینده وزارت کشاورزی، صنایع و معادن، وزرات امور اقتصادی و دارایی، صنعت و معدن، اتاق بازرگانی و بانک مرکزی اداره میشود. با ما همراه باشید تا به بررسی جزئیات کاملتری از اخذ مجوز کمیسیون ماده یک بپردازیم.
برای اخذ مجوز کمیسیون ماده یک پیش از هر اقدامی، صاحب کالا اعم از شرکت یا اشخاص باید پروفرمای کالای مربوطه که قصد واردات آن را دارد، به سازمان توسعه تجارت ارائه دهد.
سازمان پس از استعلام از وزارت صنایع در رابطه با اینکه کالا در داخل کشور تولید میشود یا خیر؛ اقدامات لازم را انجام می دهد. در صورتی که کالا تولید داخلی نداشته باشد، یک مجوز 6 ماهه برای واردات کالا از سوی سازمان توسعه تجارت صادر و به وارد کننده تحویل داده میشود.
با اخذ مجوز کمیسیون ماده ۱ شرایط لازم برای واردات کالا فراهم میشود. جالب است بدانید قدیمیتر بودن مدل کالا بر روی کاهش ارزش گمرکی آن موثر است. در واقع هر چه سال ساخت کالا یا همان ماشین آلات قدیمیتر باشد، به ازای هر سال از آن، عوارض گمرکی کاهش مییابد.
این مجوز بسته به شرایط خاصی برای واردات ماشین آلات صادر میشود. در واقع میتوان گفت صدور مجوز کمیسیون ماده یک برای تمامی ماشین آلات امکان پذیر نیست.
از جمله موارد حائز اهمیت در صدور این مجوز، تولید داخلی ماشین آلات است. بدین صورت که اگر ماشین آلات مربوطه توسط شرکتهای داخلی تولید نشود یا میزان تولید آن نتواند به خوبی پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، مجوز از سوی سازمان توسعه تجارت صادر خواهد شد.
مطابق با ماده 42 قانون، واردات برخی از خودروهای مستعمل مانند خودروهای راهسازی براساس آیین نامههای اجرایی به داخل کشور مجاز است. واردات ماشین آلات، دستگاهها و به طور کلی تجهیزات مستعمل به منظور راهاندازی خط تولید کالا در داخل کشور در صورت رعایت مقررات وضع شده از سوی وزارتخانه تولیدی ذیربط، بلامانع است.
واردات ماشین آلات زیر تنها در صورت اخذ مجوز کمیسیون ماده 1 امکان پذیر خواهد بود:
- ماشین آلات کاربردی به منظور استفاده دستگاههای ورزشی
- ماشین آلات کاربردی به منظور استفاده در معدن
- ماشین آلات مستعمل کشاورزی
- انواع ماشین آلات خط تولید
درصورتی که قصد فعالیت در زمینه واردات انواع ماشین آلات را دارید، برای آشنایی با جزئیات بیشتر پیرامون واردات ماشین آلات کشاورزی و واردات ماشین آلات خط تولید فنر ، کلیک کنید.
برای اخذ مجوز کمیسیون ماده ۱، به اطلاعاتی شامل موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- نوع کالا
- حقوق ورودی
- تعرفه گمرکی
در ادامه به معرفی کالاهایی میپردازیم که وارد کنندگان آن موفق به اخذ مجوز کمیسیون ماده 1 از سوی سازمان توسعه تجارت شدهاند:
- ماشین آلات معادن و راه سازی با برند ترکس، هیتاچی، کاترپیلار، ولوو، لیبهر و کوماتسو با حداکثر 10 سال ساخت به شرط غیر اسقاطی بودن
- کابین کامیون مستعمل به شرط دارا بودن نشان تجاری ولوو تحت ردیف تعرفه 87079030
- انواع مختلف موتورهای دریایی در صورت مجهز بودن به پروانه حرکت در آب
- قطعات مختلف ماشین آلات کشاورزی، صنعتی در خط تولید واحدها
- کانتینر یخچالدار مجهز به شاسی و محور زیر ردیف 87163910 تعرفه
- دستگاه بازیافت آسفالت گرم و سرد با حداکثر 10 سال ساخت
- دستگاه حفاری تونل تی بی ام زیر ردیف 84303110 تعرفه
- کمباین برداشت پنبه تولید انواع مختلف برندهای آمریکایی و اروپایی
- کمباین برداشت محصول سیب زمینی انواع برندهای اروپایی
- کمباین برداشت محصول گوجه فرنگی انواع برندهای اروپایی
- کمباین برداشت محصول زیتون انواع برندهای اروپایی
- کمباین برداشت محصول ذرت انواع برندهای اروپایی
- کمباین برداشت محصول چغندر انواع برندهای اروپایی
- کمباین برداشت باغات انواع برندهای اروپایی
- دریل واگن با قطر بیشتر از 6 اینچ ذیل ردیف 84304190 تعرفه
- کمپرسور هوا با حداقل ظرفیت 1000 سی اف ام
- کانتینر یخچالدار که با حداکثر 3 سال ساخت
- دیزل ژنراتورها با مدل بالاتر از30KVC6
- کانتینر یخچالدار فاقد محور و شاسی
- کارتریج های جوهری و لیزری
- قطعات یدکی دستگاه دکل حفاری
- لیفتراک با حداقل ظرفیت 10 تن
- مولد های همزمان برق و گرما
- ماشینآلات خاک برداری معادن
- دستگاه حفاری چرخ زنجیری
- پمپ بتون فاقد کشنده
- پمپ ماشین حفاری
- چکش هیدرولیک
- واگن ریل گذاری
- ونتیلاتور معدن
- جرثقیل لوله گذار
- روتور حفاری
- کمباین برنج
- ترموکینگ
واردات دستگاهها، ماشینآلات و سایر تجهیزات کارکرده در دنیای امروزی به یک کسب و کار پر سود و مقرون به صرفه تبدیل شده است. در این مطلب شما را با چگونگی اخذ این مجوز از سازمان توسعه تجارت و شرایط آن آشنا کردیم. همچنین برخی از کالاهای وارداتی مستعملی را که تا به امروز این مجوز برای آنان صادر شده است را نیز معرفی کردیم. همچنین جهت اخذ مجوز تجهیزات رادیویی ، مجوز بهداشت و صمت نیز می توانیم پاسخگوی سوالات شما باشیم.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق راههای ارتباطی (شماره تماس 02142326 و یا واتساپ 09018317541) با کارشناسان مجموعه پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید و مشورت بگیرید.
سوالات متداول
شرایط اخذ مجوز کمیسیون ماده ۱ چیست؟
عدم تولید ماشین آلات در داخل کشور و عدم توان تولید این دسته از ماشین آلات بر اساس میزان تقاضای داخلی از جمله این شروط هستند.
اعضای کمیسیون ماده 1 چه کسانی هستند؟
اعضای این کمیسیون شامل نماینده وزارت صنایع و معادن، وزارت کشاورزی، صنعت و معدن، وزارت امور اقتصادی و دارایی، اتاق بازرگانی و بانک مرکزی میباشند.
هزینه ترخیص کالاهای مستعمل وارداتی از گمرک چقدر است؟
این هزینه بسته به نوع کالا و فاکتورهای دیگر متفاوت است.
مجوز صادر شده از سوی کمیسیون ماده 1 چقدر اعتبار دارد؟
معمولا این مجوز با اعتبار 6 ماهه صادر میشود.
همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "
شماره تلفن: 02142326
پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید