پته گمرکی چیست؟
پته گمرکی چیست؟
واتساپ: 09018317558 02142326

پته گمرکی چیست؟

در این مقاله قصد داریم شما را با پته گمرکی آشنا کنیم، با ما همراه باشید تا به اطلاعات خود در این بار بیفزایید. جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان و مشاوران گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.

انواع اسناد ترخیص ترخیص کالا

برگه سبز : پروانه یا مجوز گمرکی برای کالاهای تجاری می باشد.

پته گمرکی : پروانه یا مجوز گمرکی برای کالاهای غیر تجاری است.

تفاوت بین پته گمرکی و برگ سبز :تفاوت بین این دو روش در این مورد می باشد که برای ترخیص کالا به صورت پته گمرکی نیازی به تنظیم اظهارنامه و ثبت سفارش نمی باشد. در حالیکه ترخیص کالا از طریق برگ سبز به اظهارنامه گمرکی نیازمند می باشد.

پته گمرکی هست

پته گمرکی هست

پته گمرکی چیست؟

 

همانطور که درمقاله ی واردات کالای بدون ثبت سفارش اشاره کردیم ، پته گمرکی به یک مجوز برای خروج کالای مسافر گفته می‌شود. در واقع حمل و ارسال کالای مسافران تا سقف معین ارزش کالا به مقصد مورد نظر می باشد برای کالاهای مسافری با یک سقف مالی مشخص بارنامه‌ای به عنوان خروج کالا از گمرک صادر می‌کنند. این نوع ترخیص سندی برای خروج کالا از گمرک بدون ثبت سفارش است. زمانی که کالای وارداتی از نظر تعداد و ارزش، کالایی تجاری نیست و تنها برای مصرف درکارگاه‌های تولیدی و یا موسسات تحقیقاتی وارد کشورمی شود می‌توان به عنوان پته ترخیص کرد. اگر ترخیص کالا با پته انجام شود از همه تشریفات گمرکی که در حالت عادی برای تمام کالاهای وارداتی انجام می‌شود معاف می‌شود.

پته یکی از سریع ترین روش های ترخیص کالا در گمرک می باشد. به طوری که پس از دریافت قبض انبار و اقدامات لازم برای صدور پته(گرفتن مجوزها در صورت نیاز و انجام تشریفات گمرکی) کالا ظرف چند ساعت از گمرک ترخیص و سپس به مشتری تحویل داده می شود. پته به دو دسته پته مسافری و تجاری تقسیم می شود.

 

ترخیص کالا با پته برای چه کالاهایی امکان پذیر است؟

 

پته گمرکی به دوصورت  پته مسافری و تجاری تقسیم می‌شود. طبق قوانین ایران، از این سندها می‌توان برای کالاهایی تا ارزش 1000 دلار و وزن حدود 500 کیلوگرم مورد استفاده قرار می گیرد. دربعضی شرایط نیز مسافران با استفاده از روش پته مسافری، می‌توانند کالای خود را از گمرک خارج کنند. وقتی گمرک تشخیص دهد که کالا جنبه تجاری ندارد، پته غیرتجاری صادر میکند و در صورت اخذ مجوزهای ضروری، مجوز ترخیص کالا را صادر می‌کند. کالاهای غیر‌تجاری، نیاز به اظهارنامه گمرکی و کارت بازرگانی ندارند. بعد از حمل هوایی بار یا حمل‌ونقل دریایی کالا، می‌توان کالاهایی را با شرایط مختلف و بدون کارت بازرگانی به کشور وارد کرد. در واقع برای کالاهای وارداتی با ارزش کمتر از ۱۰۰۰ دلار، برای اشخاص عادی و برای شرکت‌های تولیدی یا دانش‌بنیان تا سقف ۲۰۰۰ دلار امکان ترخیص کالا بدون کارت بازرگانی وجود دارد. به‌منظور ترخیص قطعات یدکی ماشین‌آلات، معاونین فنی بدون نیاز به دریافت مجوز ثبت سفارش کالا، حتی تا سقف 20 هزار دلار نیز می‌توانند اقدام به ترخیص کالا به‌صورت پته مسافری و تجاری کنند.

 

حتما در مورد کسر تخلیه در گمرک بخوانید

 

تعیین ارزش و حجم کالا برای صدور پته گمرکی

 

جهت ترخیص کالا با پته معیار‌هایی مانند وزن، ارزش مادی و تعداد کالا حائز اهمیت می باشد. هر مسافر که قصد ورود کالا به کشور را دارد، فقط یک بار در هر سال می‌تواند تا ۸۰ دلار کالا همراه خود بیاورد که این کالا باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • تجاری نباشد
  • ممنوعه نباشد

بند ب ماده ۴۰ قانون امور گمرکی معین کرده است که کالای مسافری، هدیه، سوغات و هم‌چنین نمونه‌های تجاری به تشخیص گمرک با صدور پته قابل ترخیص خواهد بود. اما پس حمل بار از ترکیه به ایران و وارد کردن کالا به کشور، اغلب به‌دلیل تجاری بودن محصولات، امکان استفاده از پته گمرکی فراهم نخواهد بود.

 

در مواردی که در ادامه ذکر می شوند امکان دریافت این سند گمرکی وجود دارد.

 

  1. مقدار، حجم، میزان، تعداد و ارزش کالای وارد شده در حد نمونه باشد. به عبارتی کالای وارد شده به قدری از نظر ارزش و مقدار کم باشد که حالت تجاری پیدا نکند. پته همان برگه تاییدی است که برای وارد کردن برخی کالاها برای مسافرانی که حد مشخص شده از نظر ارزش و تعداد را رعایت کرده باشند، صادر می شود.
  2. در مواردی که کالای وارد شده از نظر مقدار، ارزش و تعداد حالت تجاری ندارد و از طرفی برای استفاده در موسسات تولیدی و دانش بنیان به کار برده می شود، بعد از صدور مجوزهای ضروری یا این روش ترخیص می شود.
  3. اشخاص حقیقی می توانند کالاهای با ارزش کمتر از ۱۰۰۰ دلار و موسسات دانش بنیان و تولیدی کالاهای با ارزش کمتر از ۲۰۰۰ دلار را می توانند بدون داشتن کارت بازرگانی وارد کنند.

البته لازم به ذکر است که کالای مذکور زمانی با این مجوز ترخیص می شود که واردات آن ممنوع نباشد و جنبه تجاری نداشته باشد. در برخی موارد خاص برای قطعات ماشین آلات صنعتی معاون فنی گمرک می تواند کالای با ارزش قریب به ۲۰.۰۰۰ دلار را نیز از این طریق ترخیص کند.

 

ارزش و حجم کالا برای صدور پته گمرکی

 

جهت ترخیص کالا با پته گمرکی سقف ارزشی تعیین نشده است، پته یک نوع پروانه گمرکی می باشد که با اظهارنامه ادغام و اطلاعاتی محدودتر از اظهارنامه نیاز دارد. همونطور که در مطلب قبلی اشاره کردیم طبق بند ب ماده ۴۰ قانون امور گمرکی مقرر می دارد، کالای مسافری، هدیه و سوغات و همچنین نمونه های تجاری به تشخیص گمرک،… با صدور پته قابل ترخیص است. به طوری که ملاحظه می گردد، سقف ارزش قابل صدور پته به تشخیص گمرک واگذار گردیده و معمولاً بستگی به زمان و تشخیص گمرکات فرق می کند . در مورد نمونه های تجاری کالاهای بعضاً بالای ۲۰۰۰ دلار نیز با صدور پته قابل ترخیص می باشد.

 

صدور پته گمرکی

 

نحوه ی صدور پته گمرکي به این طریق می باشد که هنگامی که کالا به گمرک مقصد رسید به همراه قبض انبار ورود کالا یک نامه به همراه پیوست آن به دفتر مربوطه مراجعه کرده و دستورات لازم برای انجام امور گمرکی را صادر نماید. و پس از رفتن به بایگانی و طی کردن مراحل گمرکی و پرداخت هزینه های گمرکی شامل حقوق و عوارض توسط سازمان ذیربط به شخص مدیر بخش ارجاع داده می شود.بعد از تایید آن مراحل خروج کالا شروع شده و شخص ترخیص کار طبق روال گمرکی طی می نماید. و پس از تایید رئیس درب خروج کالا توسط ارزیاب بخش مورد بررسی قرار می گیرد. پس از تایید به بخش مربوطه و کارشناس درب خروج ارجاع داده می شود. در صورت صحت کالا و تایید کارشناس کالا مورد نظر ترخیص و توسط شخص یا ماشین های حمل مستقر در گمرکات به مقصد شخص یا انبار کارخانه انتقال داده می شود.

 

اظهار پته گمرکی

 

به این نکته باید اشاره کنیم که در پته گمرکی احتیاجی به ثبت سفارش و اظهار نامه که در آن کوتاژ یا شماره کالا مشخص باشد، نیست و همچنین سرعت عمل ترخیص کالا در این نوع سند گمرکی حدودا یک یا دو روز کاری است. مراحل آن توسط شخص که به روال گمرکی آشنا می باشد در کمترین زمان ممکن قابل انجام است.

کوتاژ چیست؟ کوتاژ را می توان همان  قفل کردن اظهارنامه دانست. این عمل در سامانه EPL انجام می گیرد و بعد از اینکه کالای در گمرک اظهار شود این عمل به صورت آنلاین و خودکار صورت می گیرد. و در همان تایم یک کد به به اظهارنامه تخصیص داده می شود. و این کد برای هر اظهارنامه جدا و کاملا منحصر به فرد است.  که به آن کوتاژ می گویند. نمونه کوتاژ را می توانید در اظهانامه ها دید. که در قسمت شماره عطف یا شماره کوتاژ مشخص می شود.

جهت صدور و اظهار پته گمرکی میتوانید از کارشناسان و مشاوران گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

 

تخلف در روند پته 

 

درچند سال گذشته، با توجه به این مسئله که پته های غیر تجاری به خصوص در حمل و نقل هوایی  به شدت مورد تخلف های متعددی قرار گرفتند.این اتفاق به دلیل عدم ثبت اطلاعات محصول می باشد.درحال حاضر در روند پته های گمرکی سخت گیری های زیادی صورت میگیرد.

در این مقاله به  تمام توضیحات لازم راجب پته ی گمرکی و نحوه ی ترخیص کالا با پته ی گمرکی پرداختیم درصورت  نیاز به اطلاعات بیشتر در این زمینه و تمامی مراحل واردات و صادرات کالا میتوانید از طریق راههای ارتباطی درج شده در وبسایت با کارشناسان و مشاوران با تجربه ی گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1403-3-13
0 243

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

همراه شما بودیم و هستیم. " حس خوب یک تجارتی امن "

شماره تلفن: 02142326

پاسخگویی سریع در واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317541


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ