اسناد حمل خاص در واردات و صادرات کالا
اسناد حمل خاص در واردات و صادرات کالا
واتساپ: 09018317558 02142326

اسناد حمل خاص در واردات و صادرات کالا

در فرآیند واردات و صادرات کالا، اسناد حمل خاص نقش کلیدی دارند و برای انجام عملیات تجاری بدون مشکل و مطابق با قوانین بین‌المللی ضروری هستند.

اسناد حمل خاص

اسناد حمل خاص

اسناد حمل خاص

 

این اسناد به تأیید و تایید اطلاعات مربوط به کالا کمک می‌کنند و به تسهیل روند ترخیص و کنترل کالا در گمرک کمک می‌کنند. در ادامه به معرفی مهم‌ترین این اسناد حمل خاص پرداخته شده است:

 

سیاهه گواهی شده (Certified Invoice)

 

عبارتست از فاكتوری كه در آن فروشنده گواهی نموده كه الف) كالا طبق قرارداد منعقده می باشد ب) كالا ساخت كشور معینی می باشد ج) هر مشخصات دیگری كه خریدار از فروشنده بخواهد ، فروشنده زیر سیاهه تجاری نوشته و گواهی می نماید.

معمولا این سیاهه به تایید اتاق بازرگانی محل كشور فروشنده رسانده می شود.

سیاهه گواهی شده نوعی فاکتور است که فروشنده در آن تأیید می‌کند:

  • کالا مطابق با قرارداد منعقده است.
  • کالا از کشور خاصی تولید شده است.
  • سایر مشخصات مورد نظر خریدار در این فاکتور گنجانده شده و توسط فروشنده تأیید شده است.

این سیاهه معمولاً به تأیید اتاق بازرگانی کشور فروشنده می‌رسد و به این ترتیب اعتبار و صحت اطلاعات آن تضمین می‌شود.

 

سیاهه تایید شده (Legalized Invoice)

 

سیاهه تجاری بوده كه توسط اتاق بازرگانی محل كشور سازنده یا فروشنده كالا و نیز سفارت كشور خریدار در محل كشور سازنده یا فروشنده كالا تایید شده باشد. به طور کلی، سیاهه تایید شده به فاکتوری اطلاق می‌شود که توسط اتاق بازرگانی کشور سازنده یا فروشنده کالا و همچنین سفارت کشور خریدار در کشور فروشنده تایید شده است. این تأییدیه اعتبار اسناد و صحت اطلاعات مندرج در آن را در فرآیند تجارت بین‌المللی افزایش می‌دهد و در تطابق با قوانین و مقررات گمرکی اهمیت دارد.

 

گواهی وزن (Weight Certificate)

 

این گواهی صرفا نشاندهنده وزن كالا بوده و بایستی با مقدار وزن نشان داده شده در اسناد دیگر مطابقت داشته باشد. این سند توسط فروشنده و یا شخص ثالث دیگری صادر می گردد. به طور کلی، گواهی وزن سندی است که نشان‌دهنده وزن دقیق کالا است و باید با مقدار وزن ذکر شده در سایر اسناد مطابقت داشته باشد. این سند معمولاً توسط فروشنده یا یک شخص ثالث معتبر صادر می‌شود و برای تطابق و بررسی صحت اطلاعات در هنگام ترخیص کالا از گمرک ضروری است.

 

سیاهه کنسولی (Consular Invoice)

 

سیاهه کنسولی فرم چاپی است که توسط سفارتخانه‌های کشور خریدار در کشور فروشنده تهیه و مهر و امضا می‌شود. این سیاهه باید توسط فروشنده تکمیل شده و هزینه‌های صدور آن به عهده فروشنده است. اطلاعات مندرج در سیاهه کنسولی باید با بارنامه، سیاهه تجاری و سایر اسناد مطابقت داشته باشد تا از تأخیر در ترخیص کالا جلوگیری شود. این سیاهه كه فرم چاپی است توسط سفارتخانه های كشور خریدار در كشور فروشنده در اختیار فروشنده و یا سازنده كالا قرار گرفته و توسط فروشنده تكمیل و نهایتا توسط سفارتخانه مهمور می گردد. هزینه های صدور این سیاهه بر عهده فروشنده بوده و اطلاعات مندرج در آن بایستی با مندرجات بارنامه ، سیاهه تجاری و سایر اسناد مطابقت داشته باشد و در كاغذ های مارك دار سفارتخانه یا كنسولگری مربوطه نوشته شود.

 

گواهی آنالیز سازنده کالا (Manufacturer Analysis Certificate)

 

این گواهی مشخصات و نسبت‌های اجزا و مواد اولیه به کار رفته در ساخت کالای خریداری شده (معمولاً در مورد مواد شیمیایی و دارویی) را تجزیه و تحلیل می‌کند و معمولاً توسط لابراتورها یا مؤسسات مستقل صادر می‌شود و برای اطمینان از کیفیت و استاندارد کالا بسیار مهم است. این گواهی اجزا، مواد اولیه و نسبت های آنها را در ساخت كالای خریداری شده ( معمولا مواد شیمیایی و دارویی ) را بوسیله تجزیه بیان می نماید. معمولا این گواهی توسط یك لابراتوار و یا موسسه مستقل صادر می گردد.

بیشتر بدانید :

مجموعه قوانین و مقررات متحد الشكل اعتبارات اسنادی (UCP600)

 

گواهی لیست سیاه (Black List Certificate)

 

گواهی لیست سیاه در کشورهایی صادر می‌شود که به دلیل وضعیت سیاسی یا درگیری‌های نظامی، خرید کالا از کشورهایی با وضعیت مشابه را ممنوع کرده‌اند. این گواهی نشان می‌دهد که کالا از کشورهایی که در لیست سیاه قرار دارند، تولید نشده و طرفین معامله نیز در لیست سیاه نیستند.

كشورهایی كه در حال جنگ با كشور دیگری بوده و یا بدلیل وجود روابط سیاه سیاسی با كشوری ، خرید از آن را ممنوع اعلام كرده باشند، تقاضای گواهی فوق را می نمایند. این گواهی نشان می دهد كه كالای خریداری شده، ساخت كشور مذكور نبوده و طرفین معامله نیز در لیست سیاه نمی باشند.

 

گواهی بهداشت و سلامت دام (Health Veterinary & Sanitary Certificate)

 

این گواهی برای خرید کالاهای غذایی، دامی، پوست دام و حیوانات مورد استفاده قرار می‌گیرد و باید توسط مقامات بهداری، کشاورزی یا دامپروری کشور فروشنده تایید گردد. معمولاً کشور خریدار درخواست این گواهی را می‌کند تا از سلامت و ایمنی کالا اطمینان حاصل کند. به طور کلی ، این گواهی معمولاً در مورد خرید كالاهای خواركی ، دامی ، پوست دام و حیوانات مورد استفاده قرار گرفته و مندرجات آن بایستی توسط مقامات بهداری ، كشاورزی و یا دامپروری كشور فروشنده تایید شده باشد. این گواهی معمولا توسط مقامات كشور خریدار درخواست می گردد.

برای دریافت اطلاعات پیرامون واردات کالا و ترخیص کالا کلیک کنید.

 

گواهی ضد عفونی (Fumigation Certificate)

 

این گواهی به درخواست مقامات بهداشت و بهداری کشور خریدار صادر می‌شود و نشان‌دهنده ضد عفونی کالاهای کشاورزی قبل از بارگیری است. فروشنده موظف است کالاها را قبل از بارگیری ضد عفونی کند و مقامات بهداشت کشور فروشنده باید عدم وجود آفات گیاهی را تأیید کنند. همچنین، شرکت‌های حمل و نقل باید انبارهای خود را قبل از بارگیری ضد عفونی کنند و در صورت عدم انجام این کار، مسئولیت خسارت‌های احتمالی بر عهده آن‌ها است.

معمولا این گواهی به درخواست مقامات بهداشت و بهداری كشور خریدار و برای ورود كالای خریداری شده  به داخل كشور خریدار مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت فروشنده موظف است ، كالاهای كشاورزی را قبل از بارگیری ضد عفونی نموده و مقامات بهداشت كشورش نیز عدم وجود هر گونه آفت گیاهی را تایید نمایند.

همچنین شركت های حمل و نقل نیز موظف به ضد عفونی انبارهای خود قبل از حمل و بارگیری كالا بوده و اگر بدلیل عدم ضدعفونی كردن كالای مربوطه خسارت ببیند ، مسئولیت آن متوجه شركت حمل و نقل است.

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1403-5-13
0 1880

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ