ترخیص کالا از گمرک
ترخیص کالا از گمرک چیست؟ در ابتدا به این مفهوم اشاره خواهیم کرد که به طور کلی ترخیص کالا یعنی چه؟ با ما همراه باشید تا با مراحل ترخیص کالا از گمرکات به صورت گام به گام آشنا شوید.
به کلیه اقداماتی اطلاق می شود که برای آزاد سازی کالا ها صورت می گیرد. از آنجایی که انجام این پروسه یک کار کاملاً تخصصی و پیچیده می باشد، فرآیند ترخیص شدن کالا از گمرک را به فردی به نام ترخیص کار می سپارند.
در حین پروسه انجام کار و مراحل ثبت سفارش باید اسناد و مدارک به صورت الکترونیکی تهیه، آماده سازی و ثبت شود و هزینه هایی شامل حقوق ورودی، سود بازرگانی و … لحاظ شود و در نهایت کالای مورد نظر اظهار شود. به طور کلی در فرآیند آزاد سازی و خروج کالا چندین مرحله از جمله محاسبه حقوق گمرکی، مالیات، ماخذ تعرفه گمرکی و …. محاسبه می شود.
با توجه به اینکه کالای سفارشی شما چه مدت زمانی را در گمرک بماند، می تواند مشمول هزینه های بیشتری شود. اما به طور کلی برخی هزینه ها شامل موارد زیر لازم و ضروری می باشد.
- مجوزهای قانونی مانند بهداشت، مخابرات، استاندارد، محیط زیست و …
- هزینههای خدماتی از جمله کارمزد
- ثبت سفارش
- تخلیه و بارگیری
- انبارداری
در این جا این سوال مطرح می شود که شرکت ترخیص کالا چیست؟ ترخیص کار گمرک و یا شرکت های ترخیص کالا با تسط و آگاهی کامل نسبت به قوانین گمرکی، می تواند پروسه انجام آن را در کمترین زمان ممکن انجام دهد. اگر دانش و تجربه کافی در این مورد را ندارید ، این کار در نهایت به اتلاف غیر ضروری زمان و هزینه شما منجر می شود.برای هر چه بهتر شدن در انجام کار می توانید از کارشناسان مجرب و ترخیص کارانی حرفه ای کمک بگیرید. جهت بررسی و در خصوص ترخیص کالا می توانید کلیه مراحل را به صورت شماتیک در چارت مراحل ترخیص کالا مشاهده نمایید.
هدف گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان ایجاد فضای امن و پایدار برای شما فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی می باشد. گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان به عنوان حق العمکار رسمی گمرک مفتخر است که اعلام دارد با سال ها تجربه و عقبه درخشان خود در زمینه امور گمرکی ، در خدمت شما تجار و واحدهای تولیدی گرامی باشد. جهت مشاوره تخصصی ترخیص کالا از گمرکات و پیگیری ترخیص کالا از گمرک می توانید با کارشناسان گمرکی و بازرگانی ما در ارتباط باشید.
حتما درباره ترخیص کار درجه یک بخوانید.
یکی از موارد اصلی و ضروری می باشد که تجار با دانش و تجربه کافی باید این مرحله مهم را به سرانجام برسانند. به طور کلی فرآیندی است که براساس قوانین گمرکی که شامل آماده سازی مدارک و مجوزهای مختلف می باشد، صاحب کالا می تواند کالای خود را از اماکن گمرگی خارج کند.
در ابتدا لازم است مجوزهای لازم اخذ شود، این مجوزها در حین ثبت سفارش و اولین قدم انجام می شود.از جمله این مجوزها عبارتند از: مجوزهای مورد نیاز جهت ثبت سفارش، بهداشت،تجهیزات پزشکی، محیط زیست، وزارت دفاع، قرنطینه، ماشین سازی وتجهیزات،برق و الکترونیک، ارتباط رادیویی، وزارت صنعت ومعدن، صنایع غیرفلزی،نیرو محرکه و بهین یاب.
حتما درباره اخذ مجوز صمت بخوانید.
حتما درباره اخذ مجوز بهداشت بخوانید.
یکی از موارد مهم در آزادسازی کالا از گمرک، ارزش گذاری کالایی است که در گمرک وجود دارد. تسلط و تجربه ترخیصکار و سابقه کاری می تواند در این راه بسیار تأثیر گذار باشد. لازم به ذکر است که ارزش کالا توسط سامانه TSC تعیین می شود.
در طی فرآیند و مراحل ثبت سفارش و آزادسازی کالا باید اسناد و مدارک لازم به صورت فیزیکی یا الکترونیکی تهیه، آماده سازی و ثبت شده و هزینه های آن از جمله مواردی که در بالا به آن اشاره شد از قبیل مالیات، حقوق گمرکی، سود بازرگانی و دیگر تسهیلات ارائه شده به تجار ارائه و اظهار شود. از آنجایی که این فرآیند، فرآیندی کاملاً پیچیده و تخصصی می باشد باید به مجموعه ای که این خدمات را به طور حرفه ای انجام می دهند، سپرد.
حتما در مورد تشریفات گمرکی صادرات بخوانید.
مراحل ترخیص کالا از گمرک
جهت آشنایی با مراحل ترخیص کالا از گمرکات فرودگاه امام ، گمرک بندر عباس ، بوشهر و یا ترخیص کالا از گمرکات دیگر مراحل زیر باید طی شوند :
ثبت اظهار در سامانه EPL
اولین مرحله در روند خروج کالا از گمرک، تکمیل اظهار نامه در سامانه EPL و ورود اطلاعات مربوط به کالا در این سیستم و به صورت آنلاین می باشد.
احراز هویت و تعیین مسیر در ترخیص کالا
دایره فنی گمرک، اسناد شما را بررسی کرده و در صورتی که مورد تأیید آن ها باشد، برای شما یک شماره ثبت یا کوتاژ اختصاص می دهد.
دریافت کوتاژ به معنی این می باشد که کالای شما با یک شماره اختصاصی ثبت گردیده است.
ارزیابی کالا
در روند ترخیص کالا از گمرک ارزیابی کالا ، لازم و ضروری است و کالا باید یکی از سه مسیر سبز، زرد و قرمز را برای ارزیابی طی نماید.
قرار گرفتن در مسیر زرد و قرمز به این معنی می باشد که کالای شما نیاز به کنترل مجدد دارد و توسط بازرسان این امر انجام می شود و با اسناد شما مطابق داده می شود.
اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص کالا
در صورتی که کالای مورد نظر نیازمند مجوزهای لازم باشد، مدارک لازم جهت آزاد سازی کالا و گواهی نامه های تعیین شده توسط کارشناسان تکمیل می شود. گواهی هایی از قبیل بهداشت، تجهیزات پزشکی، قرنطینه و ….
بررسی تعرفه و تطبیق کالا
در این مرحله کارشناس سرویس تعرفه گمرکی کالا را بررسی نموده و آن را با اسناد کالای مورد نظر مطابقت می دهد.
صندوق و صدور سند
صاحب کالا پس از تایید نهایی و پرداخت هزینه ها، می تواند اقدامات لازم را برای خروج از گمرک آغاز کند.
پس از صدور سند خروج کالا از گمرک، هنگامی که با شرکت حمل و نقل تسویه انجام می شود، بعد از دریافت قبض انبار و مدارک مورد نیاز، مجوز بارگیری از گمرک صادر می شود و باید هزینه انبار داری پرداخت شود.
پس از انجام مراحل فوق، صاحب کالا می تواند بیجک انبار را از انبار دار گمرک دریافت کند. در واقع انباردار پس از کنترل پروانه سبز گمرکی بیجم انبار را صادر می کند و صاحب کالا می تواند برای بارگیری کالا، وسیله نقلیه مورد نظر خود را وارد گمرک کند.
اسناد و مدارک مورد نیاز
مدارک لازم برای ترخیص کالا شامل:
- یوزر و پسورد EPL
- بارنامه
- واگذاری ترخیصیه
- ترخیصیه
- قبض انبار
- گواهی مبدأ
- فاکتور یا سیاهه خرید
- شماره حواله یا برات +کد ساتا
- پروفورما ( پیش فاکتور )
- مجوز ثبت سفارش
- لیست عدلبندی
- بیمه نامه
- گواهی بازرسی
- مجوزهای قانونی و مدارک لازم جهت ترخیص کالا از قبیل: گواهی و اخذ مجوز بهداشت، استاندارد، انرژی اتمی، قرنطینه نباتی و سایر..
- وکالتنامه رسمی
ترخیص مواد اولیه توسط این مجموعه موارد زیر را شامل می شود:
- مواد اولیه دارویی
- مواد شیمیایی
- مواد اولیه تولیدی
- مواد اولیه نفتی و صنعت پتروشیمی
حتما در مورد مدارک مورد نیاز ترخیص کالا بیشتر بخوانید.
ترخیص کالا از گمرکات کشور
گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان به عنوان حق العمکار گمرک، با عقبه درخشان خود در ترخیص کالا از گمرکات شامل گمرک امام خمینی ،ترخیص کالا از گمرک شهریار ، ترخیص کالا از گمرک غرب تهران ، ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی و ترخیص کالا از گمرک باهنر بندرعباس و ترخیص کالا از گمرک بوشهر و آشنایی کامل با بخشنامه های گمرکی آماده پاسخگویی به سوالات شما تجار و واحدهای تولیدی می باشد.
به طور کلی عبارت است از:
- مشاوره رایگان و تخصصی در حوزه امور گمرکی
- انجام کلیه عملیات ارزی
- انجام کلیه تشریفات گمرکی
- اخذ مجوزهای بازرگانی
- انجام ثبت سفارش بازرگانی و انجام کلیه امور مرتبط با آن
مراحل مختلفی وجود دارد، به طور خلاصه شامل :
- ثبت اظهار در سامانه EPL ( اظهارنامه گمرکی )
- احراز هویت و تعیین مسیر
- ارزیابی و کارشناسی کالا
- اخذ مجوز های لازم
- بررسی تعرفه و تطبیق کالا توسط کارشناس
- صندوق و صدور سند ترخیص
- انبار داری و اجازه بارگیری
- خروج از گمرک
حتما در مورد فرآیند ترخیص کالا بیشتر بخوانید
مدت زمان ترخیص کالا از گمرک
همانطور که اشاره کردیم از مهم ترین وظایف ترخیص کار گمرک، ترخیصکالا در کم ترین زمان ممکن می باشد. مطابق قوانین امور گمرکی، مدت زمان نگهداری هر کالایی در انبار برای جلوگیری از متروکه شدن ، از زمان تحویل کالا به گمرک “3 ماه ” می باشد اما بستگی به نوع کالا نیز دارد. برای گمرکات زمینی سه ماه ، برای گمرکات هوایی دو ماه ، برای کالاهای سریع الفساد به محض ورود به گمرک و صدور قبض انبار و عدم اظهار متروکه می گردد و کالاهای خطرناک و موجودات زنده.
البته اگر این پروسه و دریافت مجوزهای لازم طولانی شود، شخص وارد کننده می تواند درخواست کتبی مبنی بر تمدید زمان نگه داری کالا در گمرک را ارائه کند. در صورت موافقت درخواست از سوی گمرک، شخص باید هزینه بیشتری را پرداخت کند تا مدت نگهداری کالا در گمرک تا ” دو ماه ” دیگر تمدید شود.
لازم است در نظر داشته باشید، در صورتی که صاحب کالا و یا نماینده قانونی او در مهلت مقرر، جهت آزاد سازی و خروج کالای سفارشی خود از گمرک اقدام نکند، کالای مورد نظر جزو کالا های مشمول مقررات متروکه خواهد شد.
برخی از کالاها ممکن است فاسد شدنی باشند و یا نگهداری از آن ها نیازمند تجهیزات خاص و هزینه بیشتری باشد. لازم است تجار در نظر داشته باشند که برای این دسته از کالاها که ممکن است امکانات لازم برای نگهداری آن در گمرک وجود نداشته باشد، بازه زمانی گفته شده صدق نمی کند. در واقع برای خروج این کالاها از گمرک، فرد و یا نماینده قانونی او باید بلافاصله پس از تخلیه و تحویل، کالای خود را ترخیص کند.
البته این دسته از وارد کنندگان می توانند در صورت نداشتن آمادگی برای خروج و آزاد سازی کالا، با مسئولیت صاحب کالا و نظارت گمرک، کالای خود را به انباری که دارای تجهیزات لازم است، منتقل کنند. بنابراین گمرک هیچ گونه مسئولیتی جهت نگهداری کالاهای فاسد شدنی را برای نگهداری و حتی خراب شدن آن ها ندارد و در صورتی که فرد جهت خروج به موقع آن ها اقدام نکند، گمرک مقررات متروکه را در مورد آن کالا اعمال مینماید.
اگر برای کالایی سند ترخیص و یا فروش، صادر شود اما صاحب کالا تا پس از یک ماه از ثبت سند، جهت خارج کردن کالای خود از انبار اقدام نکند، این کالا نیز مشمول مقررات متروکه خواهد شد. البته صاحب کالا می تواند با موافقت مرجع تحویل گیرنده و گمرک این زمان را تمدید کند. در صورتی که یک کالا جزو کالاهای در انتظار اعلام نظر قطعی گمرک در انبارهای گمرکی باشد، کالا متروکه اعلام نخواهد شد.
لازم است وارد کنندگان پیرامون تعیین مهلت توقف کالا در مناطق آزاد و مناطق ویژه اقتصادی به این نکته توجه کنند که تعیین مهلت توقف کالا در این مناطق بر اساس ضوابط قانونی مناطق مذکور در اختیار سازمان های مسئول این مناطق می باشد. جهت آشنایی با مراحل حمل و ترخیص کالا در مناطق آزاد می توانید با کارشناسان گمرکی و بازرگانی پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.
ترخیص کالا دارای مراحل بسیار زیادی است که باید طی شوند. به طوری که اگر حتی یک مرحله نیز توسط واردکننده انجام نشود، امکان خروج کالا از گمرک وجود نخواهد داشت.
توصیه میکنیم فرآیند ترخیص کالا را به یک ترخیصکار باتجربه بسپارید تا بدون دغدغه و در کمترین زمان ممکن، روند ترخیص کالا از گمرک برای شما طی شود. به طوری که ترخیص کار با روند ترخیص کالا به صورت کامل آشنایی دارد و حتی اگر مشکلی نیز وجود داشته باشد، قادر به رفع آن است. البته در صورتی که برای یافتن ترخیصکار گمرک زمان کافی را اختصاص داده باشید و ترخیصکاری مورد اعتماد و کاربلد را پیدا کنید. فردی که بر تمامی قوانین در زمینه ترخیصکالا مسلط است و با به روز نگه داشتن اطلاعات خود و اطلاع از قوانین جدید، در روند ترخیص کالا به شما کمک میکند.
تمامی وظایف ترخیصکار گمرک شامل فعالیتها و اقداماتی است که باید برای ترخیص کالا از گمرک انجام دهد. در ادامه به این وظایف اشاره کردهایم:
- ثبت نام در گمرک : تمامی شرکتها و یا صاحبان بار باید برای ترخیص کالای خود از گمرک، در گمرک ثبت نام کنند تا فعالیتهای تجاری خود را پیش ببرند. این مسئولیت بر عهده ترخیصکار است.
- تعیین ردهبندی برای خروج کالا: هر کالایی بعد از ورود به گمرک، باید ردهبندی شود. اینگونه مشخص خواهد شد به چه دستهبندی مالیاتی و قوانین گمرکی تعلق دارد.
- تنظیم اظهارنامه: اظهارنامه باید از سوی واردکننده جمع آوری شود و به گمرک ارائه داده شود. اظهارنامه دربردارنده اطلاعاتی از جزئیات کالا، ارزش کالا و… است. تنظیم اظهارنامه نیز بر عهده ترخیصکار میباشد.
- بررسی مدارک: تهیه و بررسی مدارک و مجوزهای لازم برای ترخیص کالا از گمرک، باید توسط ترخیصکار صورت بگیرد.
- پرداخت مالیات و عوارض: برآورد و محاسبه مالیات و عوارض جهت خروج از گمرک بر عهده ترخیصکار گمرک است.
- بازبینی فیزیکی کالا: در برخی موارد، گمرک روند نمونهبرداری و بازبینی فعلی کالا را یک ضرورت میکند تا مطابقت داشتن کالا با اظهارنامه را تائید کند. در این صورت نیز این وظیفه بر عهده ترخیصکار گمرک خواهد بود.
حتما در مورد وظایف ترخیص کار گمرک بیشتر بخوانید.
ترخیص کالا از مهمترین گمرکات ایران انجام میشود که شامل موارد زیر هستند:
- گمرک خرمشهر : این گمرک در بندر خرمشهر واقع است و بزرگترین گمرک ترخیص لوازم خانگی و آشپزخانه به شمار میرود.
- گمرک بندرعباس : این گمرک پرترافیکترین گمرک ایران است. اگر کالای شما باید از این گمرک ترخیص شود، به سراغ ترخیصکاران ماهر بروید تا فرآیند ترخیص کالای شما در مدت زمان کوتاهی صورت بگیرد.
- گمرک بوشهر : این گمرک نیز جزو گمرکهای پرترافیک در ایران است.
- گمرک فرودگاه امام خمینی : این گمرک برای واردات ماشینآلات و قطعات و لوازم یدکی ماشینآلات، تسهیلات زیادی را ارائه میکند.
- گمرک شهریار : این گمرک در غرب تهران قرار دارد و به عنوان یکی از اصلیترین گمرکات ایران در زمینه ترخیص خودرو فعال است.
حتما در مورد ترخیص کالا از گمرک شهریار بخوانید.
برخی نکات در مورد ترخیص کالا وجود دارد که بسیاری از افراد که تصمیم به فعالیت در زمینه واردات میگیرند، از آنها اطلاعی ندارند. در ادامه به این نکات اشاره کردهایم:
- هر کدام از واردکنندگان به مدت سه ماه مهلت دارند تا کالای وارداتی را از گمرک ترخیص کنند. این مهلت از زمان تحویل کالا در نظر گرفته میشود. این بازه زمانی در صورت درخواست صاحب بار به اندازه دو ماه دیگر تمدید میشود.
- اگر در بازه زمانی مقرر و در مدت زمان تمدید شده، برای ترخیص بار اقدامی صورت نگیرد، بار متروکه به شمار خواهد رفت.
- اگر کالای وارداتی دارای تاریخ انقضا باشد و در گمرک تجهیزات لازم برای نگهداری آن وجود نداشته باشد، در صورت درخواست صاحب بار، امکان انتقال آن به گمرکی با تجهیزات کامل وجود دارد.
- در صورتی که به دلیل وجود برخی موانع، روند ترخیص کالا متوقف شود، در صورت توقف روند با دلایل منطفی، اداره گمرک کالا را متروکه اعلام نمیکند.
حتما در مورد ترخیص کالا برای واحدهای تولیدی بخوانید.
فرآیند ترخیص مشروط کالا در گمرگ به معنی اجازه واردات کالا به کشور طی یک شرایط مشخص میباشد. درحقیقت درصورتی که کالای وارد شده به کشور دارای شرایط خاصی باشد، ممکن است اجازه واردات آن به کشور از سوی گمرک صادر نشود. به طوری که در اغلب موارد، محصول مشمول پرداخت مالیات، تعهدات و یا محدودیتهای دیگری است.
در برخی موارد ممکن است اظهارکننده گمرگ گواهی و یا اظهارنامه انطباق را پس از ترخیص کالا ارائه دهد. برای انجام این روند، ارائه دلیل عینی برای عدم ارائه اسناد انطباق، نام و محل دریافت کنندگان کالا، اطلاعات در مورد محصول، اطلاعات در مورد کشور مبدا / تولید کالا، نام و موقعیت و همینطور شرایط نگهداری کالا با ذکر اسناد و… ضرورت دارد.
در صورتی که کالای شما دارای شرایط خاصی است و نیاز به دریافت خدمات ترخیص مشروط کالا در گمرک را دارید، از طریق راههای ارتباطی با کارشناسان پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید.
در این محتوا سعی کردیم به صفر تا صد ترخیص از گمرک اشاره کنیم. ترخیص کالا به معنی ارائه مدارک لازم و طی فرآیندهای تعریف شده و پرداخت مالیات، عوارض و همینطور دیگر هزینههای مربوط به واردات کالاست تا بتوان کالای خریداری شده از دیگر کشورها را وارد بازار داخلی نمود.
اگر شما علاقهمند هستید کالای وارداتی خود را سریعتر و با کمترین هزینه از گمرکات سراسر کشور ترخیص کنید و وارد بازار ایران نمایید، میتوانید بر روی تجربه و تخصص ترخیصکاران مجموعه پرشین تجارت دوان حساب باز کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق راههای ارتباطی (شماره تماس 02142326 و یا واتساپ 09018317541) با کارشناسان مجموعه پرشین تجارت دوان در ارتباط باشید و مشورت بگیرید.
سوالات متداول
آیا صاحبان و واردکنندگان کالا پیش از ترخیص کالای خود از هزینه های گمرکی مطلع می شوند؟
اعلام هزینه از طریق گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان به صورت تفکیکی و به صورت حدودی به مشتریان پیش از ترخیص کالا اعلام می شود. به این شکل که صاحبان کالا قبل از واردات و ترخیص کالای خود از هزینه های گمرکی مطلع می شوند.
ترخیص کالا از گمرک چند روزه انجام می شود؟
ترخیص کالا از گمرک با توجه به مسیر اظهار گمرک (سبز، زرد یا قرمز) و با توجه به نوع کالا و ضرورت اخذ مجوزهای لازم در مدت 7 الی 15 روز انجام می شود.
آیا با کپی اسناد ، امکان انجام پروسه ترخیص وجود دارد؟
بله، در انجام پروسه ترخیص ، احراز و انجام بعضی از مراحل ترخیص ، بدون اصل اسناد حمل ، قابل انجام است.
چه زمانی هزینه های گمرکی را باید پرداخت کرد؟
نهایتاً تا بعد از مراحل ارزیابی و کارشناسی، در مرحله صندوق باید هزینه ها پرداخت شود.
کالای وارداتی داخل گمرک می باشد ولی اعتبار کارت بازرگانی قبل از ترخیص کالا منقضی شده است، آیا این کالا توسط صاحب کالا قابل ترخیص است؟
بله قابل ترخیص است. به بیان واضح تر اگر در زمان ثبت سفارش، کارت بازرگانی دارای اعتبار بوده اما در زمان ترخیص اعتبار کارت پایان یافته باشد، گمرکات موظف هستند با دریافت 1 درصد از ارزش کالا و حقوق ورودی آن به عنوان مالیات علی الحساب، کالا را ترخیص کنند.
لطفا در مورد این مطلب نظر دهید
نظرات
پاسخگوی سوالات شما هستیم
شماره تلفن: 02142326واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558
" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
ترخیص کالا با بهترین مجموعه . فوق العاده هستید
خواهش میکنم . اگر سوالی در مورد ترخیص کالا دارید در خدمت شما هستیم
بسیار مقاله خوبی در مورد ترخیص کالا بود
خواهش میکنم. اگر سوالی در مورد ترخیص کالا دارید در خدمت هستیم
مقاله خیلی خوبی بود
سلام ،مقاله خیلی جامعی بود واقعا استفاده کردیم
مراحل ترخیص ب خوبی توضیح داده شده
با تشکر از مقاله خوبتون،به نظرم مقاله نسبتا کاملی بود و خیلی خوب به ریز جزئیات مراحل ترخیص کالا توجه و اشاره شده بود.
با پیش فاکتور منقضی شده امکان ترخیص کالا از گمرک وجود دارد ؟ یا باید در سامانه جامع تجارت به روزرسانی شود ؟
با سلام ، اگر مشمول استاندارد اجباری نباشد، مسئله ای نداره.
عالی بود . خیلی جامع و کامل
نظر لطف شماست