بیت کوین و محدودیت ها – بیت کوین چیست و آیا در ایران مجاز است؟
بیت کوین و محدودیت ها – بیت کوین چیست و آیا در ایران مجاز است؟
واتساپ: 09018317558 02142326

بیت کوین و محدودیت ها – بیت کوین چیست و آیا در ایران مجاز است؟

بیت کوین و محدودیت ها : بیت کوین چیست و آیا در ایران مجاز است؟ شرکت ها و افرادی که کارهای تجاری و بازرگانی انجام می دهند، اغلب به دنبال راه حل هایی برای دریافت پول و سود بیشتر هستند، مشتریان هم در مقابل خدمات مناسب و شیوه های پرداختی معقول و مطمئنی را طلب می کنند.

بیت کوین چیست و آیا در ایران مجاز است؟

شاید ایده های مختلفی برای جابجا کردن پول و اعتبار به صورت اینترنتی به ذهن شما هم رسیده باشد. بانکداری الکترونیکی و استفاده از روش های سنتی تر هم مشکلات و محدودیت های فیزیکی و قانونی متعددی دارند؛ بنابراین تلاش ها برای آفریدن نوعی پول دیجیتال از همان آغاز کسب و کارهای الکترونیک شکل گرفته بود. اینجاست که پس از گذشت سال ها و تلاش های ناموفق و تجربه های متعدد، بیت کوین سر برمی آورد. بیت کوین با استفاده از شبکه ای همتا به همتا، نقل و انتقال وجوه را بدون هیچ مدیریت مرکزی انجام می دهد و به کمک ویژگی های منحصر به فردش، امکانات جدید و جالبی را فراهم می کند؛ مواردی که هیچ کدام از سیستم های پرداخت قبلی قادر به انجام آن نبودند. به سادگی می توان بیت کوین را یک انقلاب در امور مالی دیجتال توصیف کرد.

 

بیت کوین چیست؟

بیت کوینBTC ، یک پول یا ارز دیجیتالی است که به صورت الکترونیکی توزیع و استفاده می شود. شبکه این ارز دیجیتال به صورت غیر متمرکز و کاربر به کاربر است. هیچ شخص یا نهادی این شبکه را کنترل نمی کند. ارز دیجیتال بیت کوین نمی تواند خارج از برنامه ریزی انجام شده، چاپ یا خلق شود و تعداد آن محدود است. فقط 21 میلیون بیت کوین برای همیشه تولید می شود. تراکنش های شبکه بیت کوین، در یک لاگ عمومی با تکنولوژی بلاک چین ذخیره می شوند.

از آنجا که بیت‌ کوین نخستین ارز دیجیتال دنیا بود، سایر ارزهای دیجیتال ایجاد شده پس از آن را  (Altcoin) یا «سکه جایگزین» نامیدند. لایت کوین (Litecoin)، دش (Dash)، مونرو (Monero) و اتریوم (Etherum) و صدها سکه دیگر همگی ارزهای دیجیتالی هستند که (Altcoin) نامیده می‌شوند.

 

بیت کوین چطور کار می کند و بلاک چین چیست؟

بیت کوین یک پول مجازی است که بر خلاف پول رسمی، فاقد هر نوع پشتوانه است و ارزشش به خودش بستگی دارد. همچنین برای تبادل و یا پس‌انداز آن نیاز به هیچ بانکی ندارید. به محض اینکه بیت‌کوینی دریافت کردید، این ارز دیجیتال همانند سکه طلا برایتان خواهد بود. یک سکه طلا به خاطر خودش (کمیاب بودن فلز طلا) ارزش دارد. با این بیت کوین می‌توانید خرید کرده و یا آن را به امید افزایش قیمت در آینده ذخیره کنید.

بیت کوین و محدودیت ها – برای خرج کردن بیت کوین کافی است آن را از «کیف پول» (Wallet) خودتان به «کیف پول» فردی دیگر انتقال دهید. کیف پول یک دیتابیس کوچک و شخصی است که بر روی درایو رایانه یا گوشی هوشمند (در حالت ذخیره سرد) و یا در فضای آنلاین (در حالت ذخیره گرم) قرار می‌گیرد.

یک کاربر در کیف پول خود فقط مقدار بیت کوین و مراحل و نتیجه تراکنش ها را می تواند مشاهده کند. در پشت فرایندهای شبکه بیت کوین، یک دفتر حساب عمومی به نام بلاک چین قرار دارد. این دفتر حساب شامل تمام تراکنش هایی است که تا به حال پردازش شده است. سوابق دیجیتال تراکنش ها در به اصطلاح بلاک ها قرار دارند. تراکنش ها توسط کاربران یا کیف پول آنها رمزگذاری شده و به شبکه ارسال می شوند. به این دلیل بیت کوین، ارز رمزپایه یا ارز رمزنگاری شده یا رمز ارز نامیده می شود. این تراکنش های رمزگذاری شده سپس در بلاکها گنجانده می شوند.

اگر شخصی سعی کند فقط یک حرف یا عدد را در یک بلاک تراکنش تغییر دهد، این کار بر تمام بلاک ها تاثیر گذار خواهد بود. از آنجا که این یک دفتر حساب عمومی است، تلاش های اشتباه یا تقلب می تواند به راحتی توسط هر کسی قابل تشخیص و اصلاح باشد. هر کاربر در کیف پول خود می تواند اعتبار و صحت هر مبادله را بررسی کند. صحت هر تراکنش توسط امضای دیجیتال مربوط به آدرس های ارسالی محافظت می شود.

برای دریافت اطلاعات پیرامون واردات کالا و ترخیص کالا کلیک کنید.

بیت کوین و محدودیت ها – ارزش بیت کوین و مقررات این ارز دیجیتال

ارزش بیت کوین ثابت نیست و هر روز تغییر می‌کند. میلیاردها دلار بیت‌ کوین در دنیا وجود دارد. هر روز نیز مقداری بیت کوین تولید می‌شود تا اینکه در حدود سال ۲۰۴۰ تعداد بیت کوین‌های موجود در بازار به رقم ۲۱ میلیون برسد. گفتنی است در سال ۲۰۱۷ نیمی از این ۲۱ میلیون بیت کوین در دنیا تولید شده بود.

بیت کوی کاملا بدون مقررات و دارای الگویی غیرمتمرکز است. هیچ بانک مرکزی در دنیا پشتیبان آن نیست و هیچ بیمه‌ای نیز خسارت ناشی از تغییرات آن را پوشش نمی‌دهد. ارزش بیت کوین به خودش است و هیچ فلز گرانبهایی به عنوان پشتوانه ندارد.

بیت کوین توسط استخراج‌کنندگان یا همان ماینرها به پیش می‌رود. شبکه‌ای گسترده از این کاربران وجود دارد که توان پردازشی رایانه خود را در اختیار شبکه بیت کوین قرار می‌دهند. ماینرها در واقع نقش حسابرس را برای تراکنش‌های بیت کوینی داشته و دفتر کل این ارز دیجیتال (که حاوی اطلاعات هر تراکنش است) را به‌روزرسانی می‌کنند. البته این ماینرها به ازای مقدار کاری که انجام می‌دهند، از سوی این شبکه تعدادی بیت کوین به عنوان حق‌الزحمه دریافت می‌کنند.

 

کارمزد استفاده از بیت کوین

استفاده از بیت کوین کارمزد اندکی دارد. با این وجود هیچ نوع کارمزد بانکی برای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال وجود ندارد، زیرا هیچ بانکی در این فرآیند دخالت ندارد. در مقابل، باید کارمزدی جزیی به سه گروه در شبکه بیت کوین بپردازید. سرورهایی پشتیبان شبکه ماینرها (که این سرورها در اصطلاح گره نامیده می‌شوند)، صرافی‌های ارز دیجیتال که بیت کوین‌تان را به دلار، ریال یا هر نوع ارز دیگر تبدیل می‌کنند و نیز استخرهای استخراج (mining pool) هایی که ممکن است در آنها عضو شوید، سه گروهی هستند که شاید کارمزدی دریافت کنند.

صاحبان برخی سرورهای گره در شبکه بیت کوین به ازای هر باری که مقداری بیت کوین را از طریق گره آنها برای کاربری دیگر میفرستید، کارمزدی در حد چند سنت دریافت می‌کنند. همچنین صرافی‌های ارز دیجیتال نیز به ازای تبدیل بیت کوین به ارزهای رایج (نظیر دلار، یورو یا ریال) یا بالعکس نیز کارمزد دریافت می‌کنند. علاوه بر این موارد، برای خرید و فروش بیت کوین می‌توان به سراغ خودپرداز بیت کوین که در برخی شهرهای دنیا وجود دارد رفت.

همچنین برخی استخرهای استخراج بیت‌ کوین نیز درصد اندکی را به عنوان کارمزد پشتیبانی دریافت کرده و یا از کاربرانی که به این استخرها می‌پیوندند کارمزد کمی دریافت می‌کنند. با وجود اینکه تراکنش با بیت کوین کارمزد و هزینه دارد، این کارمزدها به مراتب کمتر از کارمزدهای معمول بانکی برای انتقال پول است.

 

بیت کوین و محدودیت ها – چه کسی بیت کوین را کنترل می کند؟

از نظر بسیاری از مردم، مزیت اصلی بیت کوین، استقلال آن از دولت های جهان، بانک ها و شرکت ها است. هیچ مقام و یا صاحب قدرتی قادر نیست در تراکنش های بیت کوین دخالتی داشته باشد و بر آنها مالیات ببندد . علاوه بر این، فعالیت های بیت کوین کاملا شفاف است. هر تراکنشی که صورت می گیرد در یک دفتر حساب گسترده عمومی به نام بلاک چین ذخیره می شود.

اساسا، با این که بیت کوین به عنوان یک شبکه تحت کنترل نیست، این امکان را برای کاربرانش فراهم می سازد تا کنترل کاملی بر تمام امورات مالی خود داشته باشند.

 

وضعیت بیت کوین در حال حاضر در ایران (منبع : اقتصاد نیوز ۱۳۹۸/۰۴/۱۸)

​معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی ضمن اعلام این موضوع که مساله استخراج بیت کوین به دولت محول شده، تاکید کرد که همچنان طبق مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی، معامله رمز ارزها در کشور ممنوع است.

«ناصر حکیمی» در گفتگو با تسنیم تاکید کرده است که مساله استخراج بیت کوین به دولت محول شده تاکید کرده که همچنان طبق مصوبه شورای عالی مبارزه با پولشویی، معامله رمز ارزها در کشور ممنوع است. او همچنین اذعان داشته که تولید بیت‌کوین با خرید و فروش آن تفاوت دارد:

«خرید و فروش بیت‌کوین در ایران ممنوع است، در نتیجه مردم نباید وارد این حوزه شوند. نوسان قیمت بیت‌کوین بسیار زیاد است ضمن آنکه این ارزها ریسک قانونی هم دارند. لذا توصیه اکید می‌کنیم که مردم وارد این بازی نشوند.»

او با اشاره به گفته‌های رییس مرکز ملی فضای مجازی درباره ساماندهی وضعیت استخراج ارزرمزها با کمک بانک مرکزی و کمیسیون اقتصاد تصریح می‌کند که مصوبه هنوز در دولت تصویب نشده است که بانک مرکزی بخواهد به تکالیف ذکر شده در آن التزام عمل داشته باشد. حکیمی همچنین دور زدن تحریم‌ها به وسیله بیت‌کوین را نه رد و نه تایید کرد و درباره آن گفت:

«در این خصوص نمی‌توان اظهار نظر صریحی کرد. اما آنچه که مشخص است باید به ظرفیت فروشنده خارجی و همچنین قابلیت تبدیل بیت کوین یا سایر رمز ارزها به ارزهای مورد قبول فروشندگان خارجی توجه داشت.

حکیمی با اشاره به پیش نویس سیاستنامه ‌ای که از سوی بانک مرکزی پیرامون ارزهای مجازی نوشته شده می‌گوید که این سازمان نسبت به مساله رمزارزها بی‌اهمیت نبوده و «بنا دارد بنا به اقتضا بیانیه های لازم را در زمان مناسب به مردم بدهد تا از ورود آسیب به عموم جلوگیری شود.»

 

بیت کوین و محدودیت ها – وضعیت حقوقی بیت کوین در کشورهای مختلف

وضعیت حقوقی بیت کوین در کشورها با هم متفاوت بوده و در بعضی از کشور هنوز وضعیت مشخصی برای آن ها تعیین نشده و بعضی از این وضعیت ها در حال تغییر می‌باشد. این در حالی است که اغلب کشور ها به صورت قانونی از ارز بیت کوین استفاده نکرده و نقش پولی آن (و یا وضعیت کالایی آن) بر اساس الزامات مقرراتی هر کشور متغیر می‌باشد. در شرايطي كه استفاده‌ی تجاری از این ارز در بعضی از کشور ها به صورت صریح آزاد اعلان شده است ولی بعضی از کشور ها محدودیت‌هایی را در استفاده از این ارز اعمال نموده‌اند، با این حال آژانس‌های مختلف دولتی، دپارتمان ها و یا دادگاه‌ها اقدام به ارائه‌ی دسته‌بندی‌های مختلفی از بیت کوین نموده‌اند.

رنگ خاكستري: نامعلوم (وضعیت حقوقی بیت کوین بروز رسانی نشده)

رنگ سبز: مجاز (مجاز به استفاده‌ی قانونی از بیت کوین)

رنگ زرد: متضاد (محدودیت‌هایی در استفاده از بیت کوین وجود دارد)

رنگ بنفش: متضاد (تفسیر قوانین قدیمی ولی منبع مستقیمی در استفاده از بیت کوین وجود ندارد).

رنگ قرمز: ضد (منع کامل یا جزئی)

به این نوشته امتیاز دهید
Rate this post
نویسنده: پرشین تجارت / تاریخ: 1398-4-22
0 1916

لطفا در مورد این مطلب نظر دهید

در صورت تمایل شماره تماس خود را وارد نمایید، در اولین فرصت کاری با شما در ارتباط خواهیم بود.

پاسخگوی سوالات شما هستیم

شماره تلفن: 02142326

واتساپ- ایتا- تلگرام 09018317558


" ترخیص کالا خود را با آرامش خاطر به ما بسپارید "
021-42326 ارتباط از واتساپ